ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook ontdek kenya cycling challenges kenya africa events tours twitter ontdek kenya mountain bike cycling challenges kenya africa events tours UK-flag british flag

safaris,safaries,safari's,kenia,afrika

fotoreizen,fotovakanties,fototours,in kenia,afrika

wandelvakanties in kenia afrika

vogelen,vogels kijken,vogelreizen,in kenia,afrika

mt. kenya,mount kenya,trekking,trektocht,wandelen op mount kenya,bergbeklimmen


FOTOSAFARI IN KENIA

Kenia's mooiste natuurreservaten:
Ol Pejeta - Samburu - Aberdares - Masai Mara

Fotografeer het wild in de sterk van mekaar afwijkende landschappen van Ol Pejeta, Samburu, Aberdares en Masai Mara. Met deze combinatie van parken heb je een grote kans om niet alleen de big five te zien (= olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn) maar ook tal van zoogdieren die niet in alle parken voorkomen. We denken daarbij aan o.a. de netgiraffes, Beisa-antilopes (ook Oryx genaamd), topi's, Grevy's zebra's, gerenuks (of girafnekgazelles), de kleine suni-antilope, hartebeesten...


mara crossing,overstekend wild,mara-rivier,mara rivier,mararivier


Kenia telt meer dan 1000 kleurrijke vogelsoorten waarvan je er een aardig deel zult zien op deze reis. De vogelsoorten variëren ook sterk van park tot park.

De boottocht op Lake Naivasha biedt de kans op het fotograferen van tal van watervogels, families nijlpaarden in het water en waterbokken, giraffes, gnoes en zebra's langs de oevers van het meer.

Klik hier voor de afreisdata, prijzen en het contactformulier.


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Amber Hotel in Nairobi.


Dag 2: Het Ol Pejeta Natuurreservaat. Overnachting in het Serena Sweetwaters tentenkamp

In de voormiddag rijden we noordwaarts tot even boven de evenaar. We komen aan in het Ol Pejeta natuurreservaat op tijd voor de lunch in het Serena Sweetwaters tentenkamp waar we ook gaan overnachten.

In de namiddag doen we een stevige safari in het park. We hebben een eerste kans om de big five te zien. In Ol Pejeta is er ook een eilandje waar een aantal chimpanzees leven die overgebracht zijn van andere Afrikaanse landen waar ze voordien in gevangenschap leefden en vaak mishandeld werden.


Dag 3+4: Het Samburu-park. Overnachting in het Ashnil tentenkamp of de Simba Lodge

De levensader van Samburu is de Uwaso Ngiro-rivier met zijn typische Doum-palmbomen. Het gros van het wild vind je langs de oevers. Voor fotografen is dit een uniek park: een kudde olifanten die de rivier oversteken met daarachter de opkomende of ondergaande zon; wat meer kun je nog verlangen?


common waterbuck,samburu


We verblijven voor twee nachten in het Ashnil tentenkamp of de Simba Lodge.


Dag 5: The Ark in het Aberdare National Park

We keren terug zuidwaarts, richting Nyeri, waar we gaan lunchen in de Aberdare Country Club.

In de namiddag trekken we naar The Ark, een op stelten gebouwd hotel, diep in het Aberdare National Park. Dit hotel is gebouwd nabij een meertje waar het grote wild de dorst komt lessen. Olifanten, buffels, antilopen, neushoorns... komen om beurten drinken. Vergeet niet om eens in de ondergrondse bunker te gaan van waar je, zonder enig gevaar, oog-in-oog komt te staan met het wild. Dichterbij kan echt niet meer.

's Nachts word je gewekt als er interessant wild bij de poel te vinden is. Het zou niet de eerste keer zijn dat één van onze klanten gewoonweg zijn bed niet heeft gezien.


Dag 6: Lake Naivasha. Overnachting in de Lake Naivasha Country Club

De rit naar Lake Naivasha biedt schitterende zichten op het Aberdare-gebergte. We komen aan in de Lake Naivasha Country Club op tijd voor de lunch.

Na de middag doen we een boottocht op Lake Naivasha, op zoek naar tal van watervogels, nijlpaarden en waterbokken in het meer en allerhande diersoorten op Crescent Island.


afrikaanse zeearend,visarend,lake naivasha,naivashameer,boottocht


Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels.


Dag 7: Naar Masai Mara. Het Mara Leisure Tentenkamp


parende leeuwen,leeuwenkoppel,maasai mara,masai mara


Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenia. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen. Op de weg naar het park passeren we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.


Dag 8: Masai Mara. Het Mara Leisure Tentenkamp.

We trekken de hele dag uit voor safari's in Masai Mara. Kort na de middag is er een optioneel bezoek gepland aan een Masai Manyatta (= Masaidorp). Hier zien we hoe de Masai's tot op de dag van vandaag verder leven zoals ze dat al vele generatie's lang doen, geen opgezette show maar harde realiteit. Daarna doen we nog een safari door het park tot kort voor het vallen van de avond.


jachtluipaard cheetah cheeta met welpjesDag 9: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

We doen een laatste korte safari in het park voor het ontbijt.

Daarna keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het kweken, verwerken en verhandelen van de thee.

In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN IN DE PRIJS
zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 9, het transport in Kenia, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, het visum, een reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.VOOR MEER INFO I.V.M. DEZE FOTOSAFARI, NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP MET PETER HUYSMAN DOOR HET VOLGENDE FORMULIER IN TE VULLEN.


Naam
Aantal personen in uw groep
Emailadres
Herhaal uw emailadres
Land van afkomst
In welke reis bent U
geïnteresseerd
Meer info