WANDELVAKANTIE IN KENIA
9 dagen in Kenia's mooiste natuurgebieden:
Kenya Highlands - Rift Valley - Masai Mara

wandelvakanties in kenia afrika
fotosafari,fotovakantie,fotoreis,wandelvakanties in kenia afrika
safari,safari's,safaris,safaries,wandelreizen in kenia afrika
fotoreizen,fotovakanties,fototours,in kenia,afrika
vogelen,vogels kijken,vogelreizen,in kenia,afrika
mt. kenya,mount kenya,trekking,trektocht,wandelen op mount kenya,bergbeklimmen

Zoals op al onze avontuurlijke wandelvakanties in Kenia houden we het op comfortabele accommodatie in lodges en tentenkampen.

Dit is een typische Afrikaanse safari met wandelingen in de mooiste natuurgebieden in de Rift Valley: Crater Lake en het Hell’s Gate National Park.

Klik hier voor de afreisdata, prijzen en het contactformulier.

In de Kenya Highlands (tussen de Aberdares en Mount Kenya in) wandel je in het natuurgebied van de Aberdare Country Club en ook in het Aberdare-gebergte stappen we even uit de wagen om een aantal mooie watervallen te bezichtigen.


avontuurlijke wandelvakantie crater lake masai giraffe


Safari's zijn weggelegd voor het wildgedeelte van de Solio-ranch en Masai Mara.

De trektocht van de gnoes over de Mara-rivier is een spektakel dat iedereen bijblijft. We wandelen er, vergezeld van een Masai-krijger, maar dan wel buiten de parkgrenzen.


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Amber Hotel in Nairobi.


Dag 2: Natuurrreservaat van de Aberdare Country Club. Overnachting in de Aberdare Country Club

Na een verplaatsing van 3 uur komen we aan in Nyeri, dat is in het centraal gedeelte van Kenia, het grondgebied van de Kikuyu-stam. Onderweg kom je voorbij tal van koffie- en ananasplantages.

We komen aan op tijd voor de lunch in de Aberdare Country Club, waar we ook gaan overnachten.


tuin aberdare country club,zicht op de aberdares vanuit de aberdare country club


In de namiddag wandelen we in het natuurreservaat rond de Club. We vinden er ons eerste wild: wrattenzwijnen en impala's lopen vrij rond op het golfterrein.

We doen niet zomaar een wandelingetje in de tuin; we beklimmen de Kamatongu Hill van waar je een goed overzicht hebt op zowel de Aberdares als Mount Kenya.

Daarna zakken we af naar het gebied met meer wild zoals de zeldzame netgiraffes, de Thompson- en Grant's gazelles, zebra's, maar ook de eland (Afrika's grootste antilopesoort).

Wandelen tussen het wild is een unieke ervaring die je niet kunt opdoen bij het doen van safari's met de wagen. Een tip van Ontdek Kenya: wees spaarzaam met het geheugen van je memory stick, we zien nog meer dan genoeg wild de volgende dagen.


Dag 3: Solio Ranch + The Ark (in het Aberdare National Park)

Na het ontbijt begeven we ons naar de nabijgelegen Solio Ranch, niet om te wandelen deze keer maar voor een stevige safari.

De ranch herbergt de grootste kudde met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns in Kenia. Ook van de partij zijn de minder bedreigde witte neushoorns, buffels, giraffes, luipaarden, leeuwen en ontelbare vogelsoorten.


breedlipneushoorns,solio,witte neushoorns


De grote tour operators laten dit gebied veelal links liggen. De kans is dan ook groot dat we geen andere wagens tegenkomen.

We lunchen opnieuw in de Aberdare Country Club. Daarna trekken we naar The Ark, een op stelten gebouwd hotel, diep in het Aberdare National Park.

Dit hotel is gebouwd nabij een meertje waar het grote wild de dorst komt lessen. Olifanten, buffels, antilopen, neushoorns... komen om beurten drinken.

Vergeet niet om eens in de ondergrondse bunker te gaan vanwaar je, zonder enig gevaar, oog-in-oog komt te staan met het wild. Dichterbij kan echt niet meer.

's Nachts word je gewekt als er interessant wild bij de poel te vinden is. Het zou niet de eerste keer zijn dat één van onze klanten gewoonweg zijn bed niet heeft gezien.


Dag 4: Naar Lake Naivasha. Overnachting in de Lake Naivasha Country Club


olifanten,buffels,the ark,de ark,aberdares


Met een picknick trekken we dwars door het Aberdaregebergte. De chauffeur komt jullie ophalen in The Ark waarna je een stevige safari doet in het dichtbegroeid gedeelte van het Aberdare National Park: The Salient.

Daarna klimmen we tot in de heide tot boven 3000 meter. We stoppen enkele keren om een paar spectaculaire watervallen te bezichtigen. We zakken af in de Grote Slenkvallei langs de westkant van het park.

We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Country Club. De Club is gelegen langs het Naivasha-meer en heeft een mooie tuin met tal van gele koortsbomen (een soort acacia's).

Er is ook een steiger van waar je niet alleen tal van watervogels kunt spotten maar ook nijlpaarden (in het meer) en waterbokken, zebra's, Masai giraffes en gnoes op Crescent Island.


Dag 5: Boottocht op Lake Naivasha + Hell's Gate National Park. Lake Naivasha Country Club

Na het ontbijt doen we een boottocht op Lake Naivasha, op zoek naar tal van watervogels, nijlpaarden en waterbokken in het meer en allerhande diersoorten op Crescent Island.


afrikaanse zeearend,visarend,lake naivasha,naivashameer,boottocht


Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels.

In Hell's Gate kun je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles.

We wandelen eerst 9 km door typisch Afrikaanse savanne begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek.

We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een uitzichtpunt over de canyon en de Central Tower, een steile rots die het overblijfsel is van wat ooit een vulkaan was. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep.

Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers.

Van de Rangers Post rijden we terug naar ons hotel.


Dag 6: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.

We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, luipaarden, hiena's en tal van antilopes.


natuurfotograaf natuurfotografie crescent island rift valley slenkvallei kenia


Nachtdieren als zorilla's en aardvarkens zijn er ook maar die zijn heel moeilijk te zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kun je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 7: Naar Masai Mara. Het Mara Leisure Tentenkamp

Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenia. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen.


wandelen masai mara met masaikrijger masai-krijger


Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen.

Op de weg naar het park passeren we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.


Dag 8: Masai Mara. Het Mara Leisure Tentenkamp.

We trekken de ganse dag uit voor safari's in Masai Mara. Kort na de middag is er een optioneel bezoek gepland aan een Masai Manyatta (= Masaidorp). Hier zien we hoe de Masai's tot op de dag van vandaag verder leven zoals ze dat al vele generatie's lang doen, geen opgezette show maar harde realiteit.

Daarna doen we nog een safari door het park tot kort voor het vallen van de avond.


jachtluipaard cheetah cheeta met welpjesDag 9: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

We doen een laatste korte safari in het park voor het ontbijt.

Daarna keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het kweken, verwerken en verhandelen van de thee.

In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.

Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.

INBEGREPEN IN DE PRIJS zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt van dag 2 tot en met het middagmaal van dag 9, het transport in Kenia, de diensten van de chauffeur-gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, het visum, een reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Voor meer info i.v.m. deze wandelvakantie, neem vrijblijvend contact op met Peter Huysman door het volgende formulier in te vullen:


Naam

Aantal personen in uw groep

Emailadres

Herhaal uw emailadres

Land van afkomst

In welke reis bent u geïnteresseerd

Meer info