TOUROPERATOR ONTDEK KENYA

Of wie we zijn...

Ontdek Kenya wordt uitgebaat door Peter en Anne Huysman en is gespecializeerd in zowel wandel- en vogelreizen als fotosafari's. Dat zijn het soort actieve reizen waar we zelf van houden en waarmee we veel ervaring hebben.

We werken samen met een team van ervaren natuurgids-vogelaars die ook een woordje kunnen meepraten over de cultuur, de stammen en de verschillende talen, de politiek en het schoolsysteem in Kenia.

We zijn een kleine touroperator, en dat willen we ook zo houden. We organizeren reizen voor de meer begoede, maar actieve natuurliefhebbers op een heel persoonlijke manier.

Wees gerust, je kan bij ons terecht met al uw vragen, het zal ofwel Peter of Anne zijn die U een antwoord geven. Het is zeker niet onze betrachting van een grote vloot safaribussen te bezitten die de klanten in een recordtempo van het ene naar het andere park brengen.

We hebben een groep klanten die blijven terugkeren. Sommigen zijn hier al 4 of 5 keer geweest en reizen steeds met Ontdek Kenya. Deze klanten hebben al heel wat nieuwe klanten naar ons doorverwezen.


peter huysman van ontdek kenya
Peter Huysman


Mijn naam is Peter. Ik ben een fervente, van BelgiŽ afkomstige wandelaar en vogelliefhebber. Ik kwam voor het eerst in '93 naar Kenia op een campeerreis. Ik zag het niet zitten om een typische 'big five' safari te doen en de campeerreis leek me het meest aansluitend op mijn verwachtingen.

Er werd op deze reis wel degelijk gewandeld, maar het gebrek aan comfort was schrijnend. Ach, als je kan wandelen voor je plezier, dan neem je die ongemakken er toch met de glimlach bij, niet?

Dat was zowat de algemene regel bij dit soort reizen. Niettemin heeft deze reis mijn passie voor het land en zijn bevolking opgewekt en ben ik hier blijven 'plakken'.

Dat ik zowel een wandelaar als een vogelliefhebber ben, merk je in al mijn reizen. Ik breng de vogelaar op de been en de wandelaar tot stilstand, dit voor het bezien van de vele kleurrijke vogelsoorten van Kenia.

Nadat we ons in '95 in Kenia vestigden, ben ik samen met mijn vrouw Anne, op zoek gegaan naar de beste plaatsjes om te wandelen of te vogelen en naar comfortabele accommodatie in diezelfde gebieden. Dit laatste voor de actieve reiziger die liever niet inlevert op comfort.


anne huysman tour operator ontdek kenya safaris
Anne Huysman


Anne, van Keniaanse afkomst, houdt van wandelen en vogels kijken. Reeds als lerares landbouwkunde in een middelbare school stond ze dicht bij de natuur.

De stap was dan ook niet groot naar het toerisme. Goede communicatie is in het onderwijs van primordiaal belang en in het toerisme is dat niet anders.

Ontdek Kenya is wel degelijk een familiezaak. Onze kinderen, eveneens fervente wandelaars en natuurliefhebbers, hebben in het begin van dit millenium vaak met ons meegereisd. Zij waren zowat de proefkonijnen voor onze reizen die we zo kindvriendelijk mogelijk houden.

Daarmee weten we waarover we praten wat betreft het organizeren van reizen in Kenia voor gezinnen met jonge kinderen. Zolang het binnen hun mogelijkheden ligt, willen de kinderen ook deelnemen in de activiteiten van de ouders.

Het zou ons een genoegen zijn om voor u uw droomreis waar te maken in Kenia.

Neem contact op met Peter of Anne van Ontdek Kenya Safaris.