SINGLE-REIZEN IN KENIA
Actieve wandelreizen, fotosafari's en natuurreizen voor alleenreizende vrouwen

single vrouwen wild giraffen


Anne Huysman is niet alleen mede-eigenaar van Ontdek Kenya, ze is ook de pionier wat betreft alleenreizende vrouwenvakanties in Kenia. Ze organizeert en begeleidt groepsreizen voor een uitsluitend vrouwelijk publiek en ziet het land dan ook vanuit een vrouwelijk perspectief.

Anne nodigt alle vrouwen uit die er weinig voor voelen om als alleenstaande in een gemengde groep te belanden, om met haar te voet de natuur te beleven, te fotograferen en vogels te spotten. Dit alles ver weg van het massatoerisme.

Op onze wandeltochten ga je tussen giraffen, zebra's, gnoes, gazellen, wrattenzwijnen, elanden... te veel om op te noemen eigenlijk. Dit alles op een gezapig tempo, het is niet de bedoeling om vele kilometers af te malen maar wel om de natuur in al zijn aspecten te bestuderen en te beleven.

De verplaatsingen met de wagen worden tot een minimum beperkt.

Ben je op zoek naar een reisagentschap voor uw single-vrouwenreis, stel hen dan vooraleer te boeken de volgende vragen:

-> Wat is de leeftijd van de andere single-reizigers? Je wilt als een vrouw van 50+ niet tussen een groep giechelende tieners terechtkomen.

Niettegenstaande we vrouwen van alle leeftijden toelaten op onze reizen, zijn Ontdek Kenya's klanten hoofdzakelijk personen op rijpere leeftijd. Bij het boeken zullen we dan ook naar uw leeftijd vragen.

-> Wat is de moeilijkheidsgraad van de reis die je wilt boeken?

Gezien het feit dat onze wandelingen in het teken staan van het bezien en bestuderen van de natuur en de klemtoon niet ligt op het stappen van zo veel mogelijk kilometers, kunnen we zeggen dat je met een gewone fysieke conditie zeker onze reizen aankunt.

Daarenboven zijn de wandelingen vrij vlak (met uitzondering van de beklimming van Mount Kenya natuurlijk waarvoor je wel degelijk een goeie fysieke conditie nodig hebt).

-> Wat voor accommodatie kan ik verwachten? Wij houden het op comfortabele accommodatie in relatief kleinschalige lodges en tentenkampen met kamers die elk hun eigen badkamer hebben. We verblijven niet in jeugdherbergen of op campings.


alleenstaande vrouwen masai mara maasai mara


Al onze reizen kunnen georganizeerd worden als single-reizen voor alleenstaande vrouwen. Hier een aantal van onze populaire reizen:

-> De 10-daagse wandelreis in de omgeving van Lake Naivasha (wandelingen op Crescent Island, in Crater Lake en in Hell's Gate National Park), Lake Elementaita en Masai Mara.

-> De 11-daagse wildsafari in Masai Mara, Nakuru, de Swara Plains en Amboseli National Park.

-> De 12-daagse vogelreis met de rijke vogelgebieden van Lake Naivasha, Baringo, Bogoria en Masai Mara