ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK-flag british flagWANDELEN - FOTOGRAFIE - VOGELS KIJKEN - FIETSEN
Privéreizen en kleine groepsafari's

Kenia staat synoniem voor 'safari' of het zien van het groot wild in de Afrikaanse savanne en de trektocht van de gnoes over de Mara-rivier.

Wat de meeste mensen niet weten is dat het mogelijk is om een actieve reis door Kenia te maken waarbij je het grote wild heus niet zult mislopen. Onze activiteiten? Wandelen, fietsen, vogels kijken, fotograferen, Mount Kenya trekkings en uiteraard safari's.

We organizeren zowel reizen in groepsverband als op maat gemaakte reizen voor wandelaars, fotografen, vogelaars en natuurliefhebbers. Gezinnen, senioren, alleenreizende vrouwen en zelfs koppels op huwelijksreis komen bij ons aan de bak.

Wij, Peter en Anne Huysman, eigenaars van Ontdek Kenya organizeren sinds '96 vakanties voor actieve reizigers die het land niet constant willen zien van achter het raampje van een minibus.

We wonen en werken in Kenia wat maakt dat we alle reizen op de voet kunnen volgen en we gaan vaak op prospectietocht, niet alleen voor het verkennen van de natuurgebieden maar ook voor het uittesten van hotels, lodges en tentenkampen.


fotoreizen in kenia afrika


We zijn niet zoals veel reisagentschappen die beweren van om het even wat te kunnen organizeren zolang het maar in Kenia of zelfs in Oost-Afrika is. Enkel wat we zelf graag doen (d.i. wandelen, fietsen, vogels kijken, fotograferen), hebben we verwerkt in onze reisschema's.

Aangezien we hiermee voltijds bezig zijn, kunnen we zonder blikken of blozen zeggen dat we onze klanten een persoonlijke service bieden en dat we een grote kennis van Kenia en de natuur hebben opgedaan die we graag met je delen. We houden het uitsluitend op Kenia; dat is het land dat we het beste kennen en we bieden geen reizen aan die we zelf niet hebben uitgetest.

De aangeboden reizen zijn een weerspiegeling van onze levensstijl. We houden van het wild en de natuur in het algemeen, van wandelen en van vogels kijken maar dat enkel en alleen als:

-> We genoeg tijd kunnen spenderen op één plaats, ver weg van het massatoerisme.

-> De activiteiten veilig zijn.

-> We na de activiteit van de dag kunnen genieten van comfortabele accommodatie in een lodge of tentenkamp met goeie kwaliteit van maaltijden en service.

-> De manier waarop we de natuur bekijken is ook van groot belang. Het is niet het aantal gescoorde leeuwen en neushoorns dat telt, wel de manier waarop we die gezien hebben. Als we die moeten delen met 10 andere minibusjes, gaan we liever op zoek naar één van de 1080 Keniaanse vogelsoorten.

-> Het is ook belangrijk dat we in contact komen met de plaatselijke bevolking zonder dat het een commerciele bedoening wordt.

Niettegenstaande je kan wandelen en vogels spotten in al de gebieden die we bezoeken, houden we de vogel- en wandelreizen strikt gescheiden.

Het zou een grote vergissing zijn om een geoefende wandelaar die graag vooruit gaat, op te schepen met een vogelkijker die gemakkellijk 20 minuten kan staan wachten bij een struikje omdat ie een vogel heeft horen zingen die hij graag ook eens zou willen zien. Hou je van beide activiteiten, dan ben je best om een individuele reis te boeken.


afrikaanse olifant in masai mara safari kenia


We geven zo veel mogelijk info omtrent onze manier van werken en vooraleer je een reis boekt, raden we je aan om grondig de aangeboden reisschema's te bestuderen en die te vergelijken met die van ons, ook al staat de website vol met slagwoorden als 'eco, natuur, avontuur, expeditie, trektocht of zelfs wandelvakantie'.

Ben je een actieve reiziger, wandelaar, fotograaf of natuurliefhebber in het algemeen en/of vogelaar in het bijzonder, je houdt van goeie accommodatie en persoonlijke service en je wil niet steeds iedere morgen je boeltje inpakken, dan zit je goed bij ons.

Check, vooraleer te boeken, of jou profiel aansluit bij dat van onze doorsnee klant. Indien niet, dan ben je bij het verkeerde adres.

Boek niet bij om het even welke firma die een website heeft, er zijn veel individuen die het alleen begrepen hebben op uw geld.

Doe je research, ga op zoek naar reisverslagen en reviews... die zullen je in de kortste tijd een goed of een slecht gevoel geven i.v.m. de firma waarbij je wilt gaan boeken.

Een reis boek je in vertrouwen. Wij werken voor gereputeerde agentschappen in Europa en Amerika.  Wil je graag eens telefoneren of emailen met 1 van onze ex-klanten, dan geven we je graag de gegevens van een paar contactpersonen.

We zien reeds uit naar je komst!

Peter en Anne Huysman
Eigenaars en uitbaters van Ontdek Kenya Safaris