ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

SAFARI IN DE BESTE PARKEN
VAN KENIA
10 Dagen in Amboseli, Lake Nakuru en Masai Mara

coeliakie wandelreis wandelsafari kenia keya afrika
9 daagse wildsafari voor coeliakiepatienten glutenvrij reizen

Dag 1. Nairobi


Aankomst op de luchthaven en transfer tot aan het Silver Springs Hotel in Nairobi.


Dag 2, 3 + 4. Het nationaal park van Amboseli


We rijden zuidwaarts naar Amboseli, gelegen op de grens met Tanzania en aan de voet van de Kilimanjaro. Het mooie aan Amboseli is dat je foto's kan nemen van kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hiena's, impala's, gazelles, dit allemaal met op de achtergrond de majestueuze uitgedoofde vulkaan. Deze vakantie is ideaal als fotoreis.wildsafari in amboseliVoor de vogelaars onder jullie: in Amboseli zijn er meer dan 425 verschillende vogelsoorten voor handen. Je ziet er tal van watervogels, roofvogels en soorten die je enkel in de open savanne en het dichte struikgewas vindt.


We verblijven in de AA Amboseli Lodge.


Dag 5. Lake Naivasha


We rijden nu naar het Naivasha-meer, waar we verblijven in de Lake Naivasha Country Club. In de namiddag doen we een boottocht op het meer. We gaan voor families nijlpaarden in het water, waterbokken, gnoe's, Masai-giraffes en zebra's langs de oever van Crescent Island, een schiereiland in het meer. Op de boottocht zie je ook enorm veel vogelsoorten. Het fotograferen van de Afrikaanse zeearend als die over vliegt is voor fotografen een ware uitdaging.


Dag 6. Lake Nakuru National Park


In een uurtje rij je van Lake Naivasha naar het Lake Nakuru National Park, gekend voor o.a. de Rothschild-giraffes, buffels, neushoorns (zowel de puntlip- als de breedlipneushoorn), leeuwen, luipaarden... maar ook voor de duizenden flamingo's, pelikanen en tal van andere kleurrijke vogelsoorten. We verblijven in de Lake Nakuru Sopa Lodge.


Dag 7, 8 + 9. Masai Mara


Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenia. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen.


Op de weg naar het park rijden we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.


We komen aan in de AA Masai Mara Lodge op tijd voor een late lunch. Na ons ontspannen te hebben, doen we een avondsafari door het park.jachtluipaard cheetah cheeta met welpjesOok de volgende dagen trekken we eveneens uit voor uitgebreide safari's in het park.


Dag 10: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven


Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee.


In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


INBEGREPEN IN DE PRIJS
zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenia per minibus met dak dat omhoog kan voor tijdens de safari's, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.


NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visum, reis- en medische verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.