ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

SENIORENREIZEN IN KENIA
60plusreis voor vogelliefhebbers
- 8 dagen in Amboseli en Tsavo -

ouderenreizen,kenia,kenya,seniorenreizen,reizen voor gepensioneerden
7-daagse seniorenreis,reis voor ouderen,kenia
7 dagen,seniorenreis,60+,60 plussers,ouderenreis,rift valley,grote slenkvallei
8-daagse reis,reis voor gepensioneerden,reis voor bejaarden,50plus,reizen,50+
10 daagse wandelvakantie voor ouderen,bejaarden,gepensioneerden

Met onze seniorenreizen die tegelijk ook vogelreizen zijn, is het niet onze betrachting van de 60plussers terug naar huis te laten keren met een lijst van 500 of meer gescoorde vogels.

Veel belangrijker is van de vogels goed en wel gezien te hebben en er van te hebben kunnen genieten. Zo nemen we alle tijd voor het waarnemen van de vele kleurenschakeringen van de honingzuigertjes of voor het bezien van een hoornraaf die een hagedisje probeert te verorberen.

De senioren onder de vogelliefhebbers willen geen hectische reis waarbij ze steeds onderweg zijn van het ene naar het andere vogelgebied.

Ontdek Kenya houdt het op rustig opgebouwde programma's met minimum 2 of 3 overnachtingen op 1 plaats; we doen dit voor zowel de beginnende als gevorderde 60plus vogelliefhebbers.

Ga onmiddellijk door naar het reisschema van de seniorenreizen.


seniorenreizen 60plussers vogelliefhebbers


In ons aanbod aan seniorenreizen komt onder andere deze rustig opgebouwde 8-daagse vogelreis met de nationale parken van Amboseli en Tsavo voor.

Om de vermoeidheid van de lange vlucht kwijt te raken, beginnen we met een dagje in de Swara Plains, een natuurgebied even ten zuiden van Nairobi. Dit is een privaat wildgebied met meer wild per vierkante km dan het nabije Nairobi National Park.

De volgende twee dagen gaan we naar Amboseli met de Kilimanjaro op de achtergrond. Hier vind je zowel bos-, grasland- als watervogels. Daarna steken we over naar Tsavo, het grootste nationale park van Kenia. We gaan uiteraard niet alleen voor de vogels naar deze parken, het grote wild is er ook alomtegenwoordig.

Deze reis is niet alleen ideaal voor oudere vogelliefhebbers maar ook voor natuurfotografen.

Seniorenreizen hoeven niet noodzakelijk vogelreizen te zijn. We hebben ook wandelreizen voor 60plussers. Zie de reisprogramma's van onze andere seniorenreizen.

Contacteer ons voor op maat gemaakte seniorenreizen (reeds vanaf 2 personen).


REISSCHEMA VAN DEZE SENIORENREIS

Dag 1: Het Acacia Camp in de Swara Plains

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een verplaatsing van een 45 minuten tot aan het Acacia Camp, gelegen in de Swara Plains, een natuurgebied even ten zuiden van de grootstad Nairobi.


Dag 2: De Swara Plains. Tweede overnachting in het Acacia Camp

We doen het vandaag rustig aan, kwestie van de vermoeidheid van de vliegtuigreis kwijt te raken. De Swara Plains, n van de natuurreservaten die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepakt, is een ranch van 80 km groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een vijver waar het wild de dorst komt lessen.

Het wild deelt de vlaktes met Masai's die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren gedaan hebben.


restaurant van het acacia camp swara plains


De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in het Nairobi National Park dat de helft groter is) en je vindt er meer dan 270 verschillende soorten vogels.

Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze meer gekende parken met uitzondering van buffels, olifanten en neushoorns, maar dat maakt het dan weer mogelijk om te voet de natuur te verkennen.

Je kan er oryxen (= beisa-antilopen), elanden, gnoes, Masai giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en girafnekgazelles bewonderen, dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Van zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes, hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender!

Het aantal bezoekers wordt met opzet laag gehouden. Het Acacia-kamp heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De uitbaters van het kamp hebben jaren ervaring in de hotelindustrie en de service en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

Onze dag in de Swara Plains is goed gevuld met een wildsafari in het natuurgebied. Vogelen doen we reeds van in het kamp: voor tokken, honingzuigers, lijsters, tal van kleurrijke spreeuwen, wevers, babbelaars, kanaries... moet je nauwelijks je kamer uit.

In het wildgebied vind je onder andere struisvogels, ossepikkers, secretarisvogels, gieren, plevieren, ooievaars - kortom te veel om op te noemen.


DAG 3 + 4: AMBOSELI NATIONAL PARK - Ol Tukai Lodge of Kilima Camp


jackson's hornbill jacksons tok


Na het ontbijt rijden we zuidoostwaarts naar het Amboseli National Park. Onderweg vinden we de reuzentrap, hop, de bleke zanghavik en de veel voorkomende Augurbuizerd, zittend op electriciteitspalen langs de weg.

Amboseli bevindt zich aan de voet van de Kilimanjaro. In het park vinden we een aantal moerassen die gevoedt worden door ondergrondse rivieren afkomstig van Afrika's hoogste berg. Je vindt er dan ook een waaier aan watervogels zoals de lelieloper, knobbelmeerkoet, nijlgans en een groot aantal reigers. Het park telt maar liefst 425 vogelsoorten!

Tijdens onze tweedaagse hier zullen we dan ook gieren, arenden, buizerds, zandhoenen, hoornraven, leeuweriken en langklauwen aantreffen.


seniorenreizen 60plusreis senioren


Ondertussen sluiten we onze ogen niet voor het groot wild. We denken hierbij aan olifanten, leeuwen, (jacht)luipaarden, impala's, Grants gazellen en elanden (niet te verwarren met de Amerikaanse eland of moose), dit alles met de Kilimanjaro op de achtergrond. Je moet hier hard je best doen om slechte foto's te maken.

We verblijven voor twee nachten in de Ol Tukai Lodge of het Kilima tentenkamp.


DAG 5, 6 + 7: TSAVO WEST- Severin Safari Camp of de Serana Kilaguni Lodge

Na een vroege ochtendwandeling in de tuin van de lodge begeven we ons naar het nationale park van Tsavo. We rijden door een savannelandschap met heel wat gele koortsbomen.

Tsavo is het grootste nationale park van Kenya en wordt in een westelijk en een oostelijk gedeelte gesplitst door de grote weg van Nairobi naar Mombasa. Tijdens onze verplaatsing kijken we uit naar de witbuiktoerako, witkopmuisvogel, brillijster, geschubde babbelaar en de feeënastrild.

Bij het oversteken van Amboseli naar Tsavo krijg je de kans om te zien hoe bepaalde diersoorten sterk van elkaar kunnen verschillen in twee parken. We denken hierbij vooral aan de olifanten waarvan de kleur erg uiteenlopend is.

Het gamma vogels is weerom enorm. In het droge struikgewas gaan we op zoek naar de volgende soorten: kuiffrankolijn, koningsglansspreeuw, zwartkopkiviet, maskerzandhoen, Hunters honingzuiger en de Somalische gors.


pangani langklauw pangani longclaw


Een bezoekje aan de Mzima Springs kan ons tot 5 soorten ijsvogels opleveren: de bonte, gestreepte, grijskop, Afrikaanse reuzen - en de bruinkapijsvogel. Behoren ook tot de mogelijkheden: de knobbelmeerkoet, 2 soorten waterhoenen, reigers, zandpiepers en de grutto.

We verblijven voor 3 nachten in het Severin Safari Camp of de Serena Kilaguni Lodge. Beide plaatsen hebben fantastische vergezichten op de omliggende heuvelrijen.


DAG 8: TERUG NAAR NAIROBI

Na het ontbijt rijden we terug naar Nairobi op tijd voor een late lunch in het Eka Hotel. Dagkamers zijn voorzien die openstaan voor uw gebruik tot 18 uur. 's Avonds rijden we tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden.


INBEGREPEN IN DE PRIJS ZIJN: alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 8, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een checklist met de Keniaanse vogelsoorten, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN ZIJN: het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer ons. (Gelieve te vermelden dat het gaat om seniorenreis 3.)