ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

GEZINSVAKANTIES IN KENIA
11-daagse familiereis in Baringo,
Naivasha & Masai Mara
Ontdek Kenya biedt nu ook gezinsvakanties in Kenia aan die een waardig alternatief zijn voor de typische safari die je dagelijks van het ene park naar het andere brengt. Bij ons zit je niet de ganse dag in de wagen en er zal tijd genoeg zijn om met het ganse gezin na te genieten van de belevenissen van de dag in de lodge of tentenkamp waar je telkens verblijft voor 3 nachten.


baringo rotskliffen wandelen met kinderen


Op deze familiereis ga je wandelen tussen het wild, zie je schilderachtige warmwaterbronnen en landschappen in Bogoria en Hell's Gate, duizenden flamingo's in Bogoria, leer je één en ander over de cultuur van de Njemps en geniet je van de honderden vogelsoorten en vele soorten groot wild.

We hebben deze reis opgevat zoals we het zelf graag hebben: je ziet veel wild in natuurgebieden ver weg van het massatoerisme, komt in contact met de plaatselijke bevolking, je bent actief bezig en geniet van steeds afwisselende landschappen. Dit alles met een minimum aan verplaatsingen.

Dit is uiteraard slechts een standaard programma dat we kunnen aanpassen aan de behoeftes van je gezin. Contacteer Ontdek Kenya Safaris voor een op maat gemaakte gezinsvakantie.REISSCHEMA VAN DE 11-DAAGSE GEZINSVAKANTIE


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2, 3 en 4: Baringo en Bogoria.  Overnachting in de Lake Baringo Country Club

Na het ontbijt worden we door de gids op de hoogte gebracht van het programma. Rond 8 u rijden we in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley.

Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen. Na 35 km verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. We begeven ons richting Lake Baringo, één van de twee zoetwatermeren in de Grote Slenkvallei.  We komen aan in de Lake Baringo Country Club, op tijd voor een late lunch.


kindvriendelijke reizen in afrika kenia


In de late namiddag (om de hitte wat te vermijden), verkennen we de nabije rotskliffen. De steeds veranderende kleuren van de ondergaande zon op de rotsen en het meer vormen het hoogtepunt van deze wandeling.

Op dag 3 leren we de Njemps-stam kennen. De taal van deze kleine stam is verwant aan de Maa-taal van de Maasai's maar hun cultuur verschilt heel wat.  De Njemps leven vooral van de visvangst.  Daarvoor gebruiken ze uit een boomstam uitgehouwen kano, en dat op een meer dat krioelt van de krokodillen!!!

We doen een boottocht naar een eiland in Lake Baringo waar de Njemps leven en doen er ook een wandeling.

Op dag 4 gaan we gewapend met een picknicklunch naar het Bogoria-meer, 50 km verder.  Dit zoutwatermeer is de favoriete stek van duizenden flamingo's.  Ongelofelijk dat ze de ganse dag met hun poten in dat hete water kunnen staan!

We wandelen rond de kleurrijke geisers en dan verder tot aan de Fig Tree camping.  We wandelen afwisselend langs het meer en in vrij dicht beboste gebieden. Dit is de plaats om de kudu te zien, een grote antilopesoort die je enkel hier zal vinden. Uiteraard zijn er ook de Thompson's en Grant's gazelles, impalas en zebras. Aapjes vind je overal.


wandelen tussen het wild crescent islandDag 5: Transfer naar Lake Naivasha. Wandeling op Crescent Island. Overnachting in de Lake Naivasha Country Club

In de namiddag doen we een wandelsafari in het private wildgebied van Crescent Island, op slechts 10 min rijden van de Lake Naivasha Country Club. Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels.  In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken.

De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panorama's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.


Dag 6: Hell's Gate National Park.  Lake Naivasha Country Club

In Hell's Gate kun je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles.

We wandelen eerst door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek.

We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een uitzichtpunt over de Hell's Gate canyon.  Van hier zie je ook de Central Tower, een steile rots die het overblijfsel is van wat ooit een vulkaan was. Daarna zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers. Van de Rangers Post rijden we terug naar de Lake Naivasha Country Club.


Dag 7: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma.  Een transfer van 45 min brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.

We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater.  In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen en tal van antilopes. Zorilla's, aardvarkens, luipaarden en hiena's zijn er ook maar deze laten zich meestal enkel 's nachts zien. Zie je 1 van deze soorten overdag, dan heb je wel heel veel geluk. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers.  Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je tientallen vogelsoorten observeren.


kindvriendelijke familiesafari familiereisDag 8: Naar Maasai Mara. Mara Leisure of Ashnil Tentenkamp

Na het ontbijt rijden we in de richting van Maasai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenya. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen.

Maasai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen. Op de weg naar het park passeren we door Narok, een typisch Maasai-stadje. Nog voor het bereiken van Maasai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Maasai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.


leeuwen op jacht maasai mara masai mara


We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.


Dag 9+10: Maasai Mara. Mara Leisure of Ashnil Tentenkamp

We trekken de hele dag uit voor safari's in Maasai Mara.  Op dag 9 wandelen we tot aan een Maasai manyatta (=afspanning). Daarna doen we nog een laatste safari door het park tot kort voor het vallen van de avond.

Op dag 10 onderbreken we het rijden met een optionele wandeling in een nog ongerept gebied even buiten het park.


Dag 11: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

We verlaten Maasai Mara en komen aan op de Kiambethu theeplantage op tijd voor de lunch.  De dame des huizes geeft er een interessante uitleg over de theesoorten en over het groeien en verwerken van die thee.  Na honderden keren doet ze het nog steeds met evenveel enthousiasme alsof het haar eerste keer was.

We genieten er van een stevige lunch.  Alles hier is 'home made'.  We wandelen nog even tot in een stukje ongerept tropisch woud.  De gids geeft ons uitleg over de medicinale gebruiken van de planten.

In de late namiddag keren we terug naar Nairobi en naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN
zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 11, het transport in Kenia, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Ontdek Kenya.