ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

VAKANTIE MET KINDEREN
7-daagse gezinsvakantie in de Grote Slenkvallei: Naivasha & Elementaita
Op zoek naar een kwalitatief hoogstaande vakantie met kinderen in Kenia met wandelingen tussen het wild, weinig over en weer gerij, comfortabele hotels (geen camperen) en Keniaanse natuurreservaten en nationale parken die niet door het massatoerisme worden aangedaan? Dan is deze reis ideaal voor jou en je gezin.

Je zit niet dag-in-dag-uit in een safaribusje, je hebt voldoende tijd om in gezinsverband te genieten van Kenia en je verblijft in lodges met een persoonlijke aanpak. Geniet met zijn allen van een stressvrije en zorgeloze vakantie.


vakantie met kinderen sunbird lodge zwembad


Eerst verkennen we de omgeving van het Elementaita-meer, het startpunt van een vakantie met kinderen met constant wisselende landschappen in Kenia's Grote Slenkvallei.

Lake Nakuru is goed voor duizenden flamingo's en Lake Naivasha voor tientallen nijlpaarden. In de savanne van zowel Hell’s Gate, Crater Lake als op Crescent Island gaan we op zoek naar bavianen, giraffes, elanden, zebra's, wrattenzwijnen... te veel om op te noemen.

Deze laatste gebieden verken je grotendeels te voet, maar we passen ons aan aan de mogelijkheden van de kinderen.

Dit is uiteraard slechts een standaard programma dat we kunnen aanpassen aan de behoeftes van je gezin.

Contacteer Ontdek Kenya voor een op maat gemaakte vakantie met kinderen.REISSCHEMA VAN DE 7-DAAGSE VAKANTIE MET KINDEREN


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2: Lake Elementaita. Overnachting in de Sunbird Lodge

Na het ontbijt worden we door de gids op de hoogte gebracht van het programma. Rond 8.30 u rijden we in de richting van de Rift Valley (= de Grote Slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley.

Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen. We begeven ons richting Lake Elementaita, één van zoutwatermeren in de Grote Slenkvallei.

We verblijven niet in één van de drukke lodges van het Lake Nakuru National Park maar in de exclusieve Sunbird Lodge, die gebouwd is op een hoge rots langs het Elementaita-meer. Het panorama is adembenemend en het team dat de lodge uitbaat is heel kindvriendelijk.


lake elementaita-meer rift valley slenkvallei kenia


In de namiddag van dag 2 zakken we via een goed bewandelbaar pad af tot aan de oevers van het meer. Je hebt er de natuur gegarandeerd voor jou alleen. Groot wild vind je er niet maar vogels des te meer.

We wandelen langs het meer maar we maken de wandeling zo lang of zo kort als het voor de kinderen te doen is. Onze gidsen zijn heel flexibel en passen zich aan aan de behoeften van de klanten.


buffels flamingo's lake nakuru


Dag 3: Lake Nakuru National Park. Tweede overnachting in de Sunbird Lodge

We rijden een half uurtje tot aan het Lake Nakuru National Park, één van de oudste parken in Kenia.  Het park is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de kuddes buffels, tientallen witte en zwarte neushoorns en luipaarden en leeuwen.

We doen een rondrit rond het meer en stappen even uit aan de oevers van het meer. We picknicken op een door weinig toeristen bezochte plaats van waar je het ganse meer kunt overzien. "A Picnic With A View" is het minste wat je er van kunt zeggen. We trekken de ganse dag uit voor een stevige safari door het park.


picknick lake nakuru


Dag 4: Crescent Island. Lake Naivasha Country Club

We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Country Club. Deze recentelijk vernieuwde lodge, gelegen aan de oever van het Naivasha-meer is een kindvriendelijke plaats met een gigantische tuin met vele gele koortsbomen en een aanlegsteiger van waar je het ganse meer kunt overzien.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van de Lake Naivasha Country Club.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels.  In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken.  De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panorama's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.


Dag 5: Hell's Gate National Park.  Lake Naivasha Country Club


hells gate kloof canyon


In Hell's Gate kun je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen of rijden het eerste gedeelte door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden.

We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een plaats waar je de spectaculaire kloof overziet. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers.

We klimmen terug uit de kloof via een ander pad en rijden terug naar ons hotel.


Dag 6: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma.  Een transfer van een 45 min brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.

We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, jakhalzen en tal van antilopes. Zorilla's, aardvarkens, hiena's en luipaarden zijn er ook maar die laten zich bijna nooit zien overdag. Je moet dus heel wat geluk hebben om die te zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit een luie stoel van de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 7: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven in Nairobi

Het is nauwelijks meer dan een uurtje rijden tot aan de theeplantage van Kiambethu, waar de dame des huizes een interessante toespraak houdt i.v.m. het groeien, verwerken, verhandelen en proeven van thee.  Haar grootvader was de eerste om in deze streek thee te planten en te verwerken.

Daarna gaan we voor eens stevige farm lunch, allemaal met produkten zelfgekweekt en -bereid door de eigenaars van de plantage. In de namiddag doen we nog een korte wandeling tot aan een stukje nog ongerept tropisch regenwoud.


kiambethu theeplantage limuru kenia


Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te rijden tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 7, het transport in Kenia, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Ontdek Kenya.