ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

MOUNT KENYA TREKKINGS
Bergbeklimmen in AfrikaDe Mount Kenya, na de Kilimanjaro de tweede hoogste berg in Afrika, heeft alles van Afrika in een notedop: wild, prachtige vergezichten, bergmeertjes en met gletsjers bedekte bergpieken.

De derde hoogste piek, Point Lenana (4985 m hoog), is de hoogste piek die je kunt bereiken zonder klimervaring. Point Lenana is daarmee het hoogste punt op onze trektocht op Mount Kenya.

Ga onmiddellijk door naar de reisschema's van de Mount Kenya-trekkings.


ouderen mount kenya trekking


Zonder een goede planning en doorzettingsvermogen kun je niet aan bergwandelen doen op grote hoogte.

Veel wandelaars wagen zich op Mount Kenya zonder enige vorm van acclimatisatie. Hun vakantie is dan ook gedoemd om te mislukken.

We willen dat uw trektocht op de Mt. Kenya geen calvarietocht wordt. Daarom acclimatiseer je eerst een aantal dagen, vaak reeds op vrij grote hoogte. Dat maakt de kans op slagen veel groter.

Deze eerste dagen zijn heus geen tijdverlies. We wandelen in ongerepte gebieden die door de massatoerist niet worden aangedaan. We hebben oog voor de prachtige landschappen en het alomtegenwoordige wild.

We wandelen in gebieden als Crater Lake, Hell's Gate National Park, Longonot en Elementaita en trekken tijd uit voor safari's in Masai Mara of Samburu National Park.


kaart van mount kenya


Mount Kenya beklim je in 5 dagen. Daarbij heb je een extra dag voor het acclimatiseren op grote hoogte in de Shipton's berghut. We beklimmen de berg via de Sirimon route en dalen af via de Naro Moru route.

Na de beklimming overnachten we nog eens in de Naro Moru River Lodge en nemen alle tijd om terug op adem te komen.


Hieronder vind je 3 reisprogramma's met de beklimming er in verwerkt:


15-daagse trektocht in de Grote Slenkvallei, Masai Mara en Mount Kenya

Op deze reis doe je eerst onze favoriete bestemmingen in de Grote Slenkvallei aan: het natuurgebied van Crater Lake, de Longonot-krater en het Hellís Gate National Park. Je kan er het volgende wild zien: giraffes, waterbokken, elanden, zebra's, impala's en nog meer soorten gazelle's en zoogdieren...


wandeling panorama masai mara maasai mara


Een safari in Masai Mara, allicht Afrika's best gekende natuurreservaat is goed voor olifanten, leeuwen, (jacht)luipaarden, topi's en nijlpaarden.† Je weet niet waar eerst gekeken.

We wandelen, buiten de parkgrenzen, onder begeleiding van een Masai-krijger naar een Masai-dorpje.† Hier zien we hoe de Masai's nog steeds leven zoals ze dat reeds vele generaties lang doen.

Mount Kenya beklimmen we via de Sirimon- en dalen af via de Naro Moruroute. Er is een acclimatisatiedag voorzien in het Shipton's Camp, van waaruit we korte wandelingen maken vooraleer we naar Point Lenana, het hoogste punt van onze trektocht gaan. Op Mount Kenya verblijf je in berghutten.

Lees verder >>>


11-daagse expeditie in de Grote Slenkvallei en Mt. Kenya

Dit is een kortere reis, weerom met Crater Lake, Longonot en Hell's Gate.†Daarna gaan we naar Naro Moru, van waaruit we de 5-daagse beklimming van de Mt. Kenya doen.

Deze Mount Kenia expeditie kan gemakkelijk gecombineerd worden met een safari in het nabije Samburu National Park, na de beklimming van de berg.

Lees verder >>>


10-daagse trekking door de Centrale Hooglanden en Mt. Kenya

We beginnen met de wildgebieden van de Aberdare Country Club en de Sangare Ranch.† In de Solio Ranch gaan we op safari op zoek naar groot wild zoals de twee soorten neushoorns, waterbokken, oryxen, zebra's... Met wat geluk vinden we ook leeuwen of (jacht)luipaarden.


wandeling in de sangare ranch


We doen ook een stevige wandeling op vrij grote hoogte in de Aberdare Country Club met de beklimming van de nabijgelegen Kamatongu-heuvel.

Mount Kenya vatten we aan via de Sirimonroute om af te dalen via de Naro Moru route.† Dit alles in 5 dagen, wat ons een dag geeft om te acclimatiseren.

Lees verder >>>


Voel je meer voor een wandelreis zonder de beklimming van Mt. Kenya, neem dan een kijkje op onze pagina met wandelreizen in Kenia.

Voor op maat gemaakte programma's en verlengingen: contacteer ons.