ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

HELL'S GATE NATIONAL PARK
nabij Lake Naivasha

Hieronder volgt een opsomming van gegevens in verband met het Hell's Gate National Park:

Grootte van het park: 68 km²

Locatie: nabij Lake Naivasha in de Rift Valley (= Grote Slenkvallei) op een goeie twee uur rijden van Nairobi.

Hell's Gate ligt op ongeveer 1900 meter boven de zeespiegel.

wandelen,trekken,hells gate canyon,kloof,ol njorowa gorge

Landschap: van aan de Elsa Gate tot aan de Ranger's Post (in het midden van het park) heb je droge savanne begrensd door steile rotswanden.

Van aan de Ranger's Post kun je te voet afzakken in de Ol Njorowa Gorge, een spectaculaire kloof met een beekje dat gevoed wordt door een aantal warm- en koudwatergeisers.

De doodlopende zijtak van de kloof is zeker de moeite waard maar is niet altijd gemakkelijk toegankelijk door afgebrokkelde rotsen en plassen water die het onmogelijk maken om het einde te bereiken zonder er natte voeten aan over te houden.

Zoogdieren: Veel voorkomend zijn o.a. de rotshyraxen op de Fischer's Tower, Kaapse buffels, de gewone zebra's, wrattenzwijnen, bavianen, hartebeesten, Grant's gazelles, Afrikaanse elanden en Masai giraffes.

Als je geluk hebt kun je er ook een klipspringer of Chandler’s mountain reedbuck vinden. Om een leeuw te zien in Hell's Gate moet je het echt treffen maar één van onze klanten heeft er toch al eens één gezien.

Vogelsoorten: Er zijn meer dan 100 vogelsoorten genoteerd in het park. Op de steile rotswanden, een tweetal km vooraleer je de Ranger's Post bereikt, broedt de Ruppelsgier. Dit is de enige plaats in Kenia waar deze gier nest maakt. Om aan eten te komen vliegt die soms in één dag over en weer naar Masai Mara.

Bezoekers: Hell's Gate wordt vaak bezocht door schoolgroepen. Vooral in de Ol Njorowa Gorge kan het dan ook soms druk zijn maar in de savanne vooraleer je de kloof bereikt, kun je op je eentje of onder begeleiding wandelen of fietsen. Als er een bus voorbijkomt kan het wel erg stofferig zijn.

Niet zo veel toeristen vanuit Europa of Amerika bezoeken dit park. Het is echter voor vogelliefhebbers zeker een aanrader. Landschappelijk is het park ook zeker de moeite waard.

Activiteiten: Wandelen, fietsen, rotsklimmen (op de Fischer's Tower). Mountainbikes kun je huren aan de Elsa Gate en op enkele campings aan het Navaisha-meer.

Als je op voorhand contact opneemt met de park rangers, kun je de gieren laten voederen en zien vanuit de Mervyn Carnelley Raptor Hide, een bunker met éénrichtingsglas gebouwd in een uithoek van het park dat door bijna niemand bezocht wordt.

Accommodatie: in het park zelf kun je enkel camperen. Langs Lake Naivasha heb je tal van lodges en campings. Wij gebruiken meestal de Lake Naivasha Country Club of de Lake Naivasha Kongoni Lodge.

Leuk om weten: de Ol Njorowa Gorge heeft gediend als inspiratiebron voor het landschap in de Lion King.

De Fischer's Tower en de Central Tower zijn de vulkanische stop van twee weggeërodeerde vulkanen. Omdat de in de pijp gestolde lava veel harder is dan de vulkaanwand er rond, is dit het enige wat van de vulkaan is overgebleven.