ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

DE LONGONOT-KRATER
nabij Lake Naivasha

Hieronder volgt een opsomming van gegevens in verband met het Longonot National Park:

Grootte van het park: 52 kmē

Locatie: nabij het Hell's Gate National Park in de Rift Valley (= Grote Slenkvallei) op een goeie twee uur rijden van Nairobi.


longonot,beklimming,kraterrand


De parkingang ligt op ongeveer 2150 meter boven de zeespiegel. De kraterrand bereik je op 2560 meter en het hoogste punt op de kraterrand ligt op 2775 meter. Dat is daarmee het hoogste punt in de Rift Valley in Kenia.

Landschap: deze slapende vulkaan is laatst in 1863 uitgebarsten. Je kunt te voet, over een steil pad tot op de kraterrand wandelen.

Het is mogelijk om volledig rond te wandelen over een goed bewandelbaar pad van meer dan 7 km dat op bepaalde plaatsen flink steil is. Het hoogste punt van de Longonot-krater ligt op de rand, m.a.w. je kunt al wandelend volledig tot boven geraken.

De bodem van de krater is dicht begroeid met acaciastruiken. In tegenstelling tot Crater Lake (ook in de buurt van Lake Naivasha) is er geen meertje op de bodem.

Reken op 1,5 tot 2 uur wandelen om de rand te bereiken, 3 tot 4 uur om de volledige rondwandeling te doen over de rand en een uurtje om terug af te zakken tot aan de parkingang.


kraterrand,longonot,mount longonot


Zoogdieren: De volgende zoogdieren komen voor in het park: buffels, elanden, zebra's, giraffes en Grant's gazellen. De kans is echter groot dat je heel weinig dieren ziet.

Bezoekers: de Longonot-krater wordt af en toe bezocht door schoolgroepen. Toeristen uit het buitenland komen er niet zo vaak.

Voor wie later op de reis Mount Kenya wil beklimmen is dit een goeie oefening. Het zicht dat je hebt van op de kraterrand is zeker de moeite waard.

Activiteiten: wandelen, vogels kijken

Accommodatie: in het park zelf kun je enkel camperen.

Langs Lake Naivasha heb je tal van lodges en campings. Wij gebruiken meestal de Lake Naivasha Country Club of de Lake Naivasha Kongoni Lodge.