ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

HET MERU NATIONAL PARK
Ten oosten van Mount Kenya

Hieronder volgt een opsomming van gegevens in verband met het Meru National Park:

Grootte van het park: 870 kmē

Locatie: het Meru National Park is gelegen ten oosten van Mount Kenya. Vanuit het park kun je de pieken van Mount Kenya zien als die niet in de wolken zit.

Vanuit de stad Meru kun je de Murera Gate bereiken via een vrij goede asfaltweg.


kori bustard,koritrap,reuzentrap


Landschap: het park bestaat uit open graslanden, rivieren en moerasgebieden met de typische Doum-palmbomen. Deze palmbomen komen ook voor in de natuurreservaten van Samburu, Shaba en Buffalo Springs.

Zoogdieren: o.a. de big five (= olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden), hyena's, netgiraffes, gewone en Grevy's zebra's, giraffenekgazelles (= Gerenuk), nijlpaarden...

Vogelsoorten: Er zijn 427 vogelsoorten genoteerd in het park.

Bezoekers: dit is een relatief weinig bezocht park. Onze opinie is dat dit park ten zeerste ondergewaardeerd is, aangezien je er heel veel wild en vogels kunt zien en het landschap als nergens anders is.

Activiteiten: safari's, vogels kijken, fotograferen

Accommodatie: in het park kun je verblijven in het top-end tentenkamp Elsa's Kopje. Dicht bij de Murera Gate zijn er enkele tentenkampen. Onze voorkeur gaat uit naar het Ikweta Safari Camp.

Voor toeristen die in Kenia verblijven, zijn de KWS-huisjes aan de parkingang of het Bwatherongi Camp waar je zelf je potje moet koken, een budgetvriendelijke optie.