ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

MOUNT KENYA
De tweede hoogste berg in Afrika

Hieronder volgt een opsomming van gegevens in verband met het Mount Kenya National Park:

Grootte van het park: 715 km²

Locatie: het Mount Kenya National Park is gelegen op de evenaar en is, na de Kilimanjaro, de tweede hoogste berg in Afrika.

Mount Kenya wordt vaak beklommen als voorbereiding op de Kilimanjaro.

Vanuit Nairobi is het een 4-tal uren rijden tot aan één van de parkingangen.


kaart,mt. kenya,mount kenya


Landschap: als je Mount Kenya beklimt moet je eerst door dicht tropisch woud, dat hoger verandert is bamboebossen. Eéns boven de boomgrens heb je moerasgebieden doorsneden door tal van riviertjes. Hier vind je de Giant Lobelia, een kruidachtige plant die vooral voorkomt op Mount Kenya, in het Aberdare National Park en op de Kilimanjaro.

De drie voornaamste routes om Mount Kenya te beklimmen zijn: de Naro Moru Route in het westen, de Sirimon Route in het noorden en de Chogoria Route in het oosten. De andere routes worden heel weinig gebruikt.

Het hoogste punt, Batian (5199 meter), is enkel te bereiken als je een goeie rotsklimmer bent. Dit geldt ook voor Nelion, de tweede hoogste piek. Point Lenana (4985 meter) is al wandelend te bereiken. Enkel een goeie fysische conditie is vereist om daar te komen.

Zoogdieren: o.a. olifanten, buffels, luipaarden, suni's (= de kleinste antilopesoort), de Giant Forest Hog (een soort everzwijn) en de heel zeldzaam geworden Bongo-antilope. Verder ook bavianen, Colobus-apen (= franje-apen) en Sykes-apen.


mac kinder's,mc kinder,mount kenya,mt.kenya


Vogelsoorten: Er zijn meer dan 130 vogelsoorten genoteerd in het park.

Bezoekers: Mount Kenya wordt minder beklommen dan de Kilimanjaro aangezien dit "slechts" de tweede hoogste berg in Afrika is. Veel mensen die de twee bergen beklommen hebben, beweren dat de beklimming van Mount Kenya lastiger is dan de Kili. Mount Kenya wordt wel vaker beklommen door schoolgroepen als "challenge" maar het is er doorgaans niet druk.

Activiteiten: wandelen, rotsklimmen, vogels kijken

Accommodatie: op Mount Kenya zelf kun je enkel overnachten in rudimentaire berghutten of camperen. Aan de rand van het park heb je de Mountain Lodge (van de Serena-groep) en de Castle Lodge.

Onze voorkeur gaat naar één van de lodgen in de omgeving van Mount Kenya (in Nyeri, Naro Moru of Nanyuki).

Voor toeristen die in Kenia verblijven, zijn de KWS-huisjes dicht bij de parkingang waar je zelf je potje moet koken, een budgetvriendelijke optie.