ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

SAMBURU, BUFFALO SPRINGS EN SHABA
De natuurreservaten langs de Ewaso Ngiro


Hieronder volgt een opsomming van gegevens in verband met de natuurreservaten van Samburu, Buffalo Springs en Shaba:

Locatie: de drie parken vormen eigenlijk één groot ecosysteem en zijn allemaal gelegen langs de Ewaso Ngiro-rivier, die de levensader is van de drie parken.

Buffalo Springs en Shaba zijn gelegen ten zuiden van de rivier, Samburu in het noorden. Er ligt een brug over de rivier waarmee je vanuit Buffalo Springs rechtstreeks Samburu kunt binnenrijden.

Vanuit Nairobi is het een 8-tal uren rijden tot aan de parkingang.

De drie parken liggen op ongeveer 900 meter boven de zeespiegel.


Grootte van de parken:

- Samburu: 165 km²
- Buffalo Springs: 131 km²
- Shaba: 239 km²


olifant,elephant bedroom camp


Landschap: de drie parken bestaan voornamelijk uit half-woestijn. Langs de Ewaso Ngiro-rivier is er meer begroeiing en daarmee ook meer wild.

De Ewaso Ngiro ontspringt in het Aberdare-gebergte en wordt gevoed door tijdelijke riviertjes die de parken doorsnijden. De rivier, de omliggende tafelbergen en de typische Doumpalmbomen, die je ook vindt in het Meru National Park, geven het landschap een unieke tint.

Zoogdieren: o.a. olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, netgiraffes, de minder voorkomende Grevy's zebra's, giraffenekgazelles (= Gerenuk), Beisa-antilopen (= Oryx), gewone waterbokken (dit is de minder voorkomende soort waterbok in Kenia), impala's...


landschapsfotografie,samburu,buffalo springs


Vogelsoorten: de parken tellen ongeveer 365 vogelsoorten. De Somalistruisvogel is 1 van die soorten die je in weinig andere parken vindt.

Bezoekers: Tijdens het hoogseizoen (zijnde de vakantieperiodes in Europa), kan het er vrij druk zijn maar buiten die periodes wordt het park niet zo veel bezocht.

Activiteiten: een uitgelezen plaats voor safari's, fotografie, vogels kijken.


common waterbuck,gewone waterbok


Accommodatie: in de parken kun je verblijven in tal van lodges en tentenkampen. Onze voorkeur gaat in de eerste plaats uit naar de Simba Lodge en het Ashnil tentenkamp, beide in Buffalo Springs.