ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

FOTOGRAFEREN IN AMBOSELI
Ontdek Kenya organizeert rustig opgebouwde fotoreizen in Afrika. We bezoeken slechts een klein aantal nationale parken maar die verkennen we dan ook tot in het kleinste detail.

We vermijden zo veel mogelijk het vermoeiende over en weer gerij van het ene park naar het andere. Dat maakt dat we ruim de tijd hebben voor het fotograferen en bestuderen van de natuur en in de eerste plaats om er van te genieten.


kilimanjaro,KilimanjaroFOTOGRAFEREN IN AMBOSELI


Het Amboseli-park is gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. De moerassen in Amboseli worden gevoed door het water dat via ondergrondse riviertjes van de Kilimajaro af komt.

Het is de ideale plaats voor het nemen van foto's van grote kuddes olifanten, elanden, gnoes, gazelles, hyena's en een aantal katachtigen met op de achtergrond de Kilimanjaro. Je creŽert hier zonder probleem je eigen postkaartjes.

Het park is ook goed voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten opgetekend.

Een verblijf van 4 of 5 nachten in Amboseli is heus niet te veel. We stellen voor om te verblijven in het Kilima-tentenkamp, een goed tentenkamp met het beste uitzicht op de berg, dat excellente maaltijden en goede, comfortabele accommodatie biedt, of in de luxuezere Ol Tukai Lodge. Deze lodge is gelegen in het hartje van het nationale park en de kamers hebben ofwel uitzicht op de Kilimanjaro of, interessant voor vogelaars, op het nabijgelegen moeras.


olifanten tussen gele koortsbomen


Fotograferen in Amboseli kun je combineren met de Swara Plains dat op de weg er naar toe ligt, of met een paar dagen in het Tsavo National Park.

Contacteer Ontdek Kenya Safaris voor fotograferen in Amboseli of lees meer over de andere goeie foto tours in Kenia (zie de menu op de linker kant van deze pagina).