ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

FOTOGRAFIEREIS IN DE
SWARA PLAINS
Verblijf in het Acacia Camp
Ontdek Kenya is gekend voor zijn fotoreizen in parken ver weg van het massatoerisme. We verkennen te voet natuurreservaten waar je zonder gevaar het wild tot op relatief korte afstand kunt benaderen. Bij ons zit je niet constant in een minibusje.


acacia camp,fotografiereis in de swara plains


FOTOGRAFIEREIS IN DE
SWARA PLAINS


Dit natuurgebied is ideaal voor het nemen van foto's van Masai giraffes, een waaier aan antilopes: van de kleinste, de dikdik, tot de grooste, het eland, Beisa antilopes, gnoes, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en giraffenekgazelles (= Gerenuks) en tal van vogelsoorten.

Dit allemaal zonder gestoord te worden door horden minibusjes. Je hebt de Swara Plains gegarandeerd voor jou alleen en je kan er wandelen en safari's doen met de wagen. Buffels en olifanten zijn er niet, wat maakt dat je overal kan uitstappen, dit in tegenstelling tot de meeste nationale parken.

Het is n van de weinige natuurgebieden waar je ook aan nachtfotografie kunt doen. Foto's van aardvarkens, bush babies of de "Afrikaanse kangoeroe" behoren tot de mogelijkheden.


dikdik,kleinste antilopesoort in kenia


Nauwelijks een uurtje rijden van Nairobi ben je al in de Swara Plains, n van de minder gekende natuurreservaten in onze waaier van natuurgebieden die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepalmd.

De ranch is 80 km groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een vijver waar het wild de dorst komt lessen. Het wild deelt de vlaktes met Masai's die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al eeuwenlang doen. De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in Nairobi National park dat 50 % groter is) en meer dan 270 verschillende soorten vogels.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Van zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes, hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender! In de Swara Plains moet je je camera steeds in aanslag houden.


afrikaanse eland,grootste antilopesoort


Je kan er gemakkelijk 2 of 3 dagen verblijven, zonder in contact te komen met het massatoerisme. Het Acacia-kamp, waar we verblijven, heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De uitbaters hebben jaren ervaring op dat gebied en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

Je kunt je fotoreis in de Swara Plains combineren met een safari in Amboseli of Tsavo.

Voor een op maat gemaakte fotografiereis, contacteer Ontdek Kenya Safaris.

Lees meer over de andere goeie fotografiegebieden in Kenia (zie de menu links op deze pagina).