ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

FOTOREIS IN MASAI MARA
Ontdek Kenya ontwerpt fotoreizen waarbij we alle tijd uittrekken voor het observeren en fotograferen van de kleine maar mooie details van de natuur.

Onze gidsen en chauffeurs weten niet alleen het wild te vinden, ze vinden voor u ook de beste positie voor de perfecte foto.

Ze geven daarbij ook heel wat uitleg in verband met alle apecten van de natuur. We nemen alle tijd, niet alleen voor de foto, maar ook om verder na te genieten van het wild en de natuur. Bij ons is het niet zo dat je, ééns thuis, je foto's moet gaan nazien om te weten wat je in feite gezien hebt.


FOTOREIZEN IN MASAI MARA


masais masaivrouwen voor hun hutten
 manyatta


Een fotoreis in Masai Mara met olifanten, nijlpaarden, buffels, gnoe's, leeuwen, en luipaarden... allemaal in de nog ongerepte savanne is allicht de droom van alle natuurfotografen.

Om voldoende van het park te kunnen genieten en alle fotogelegenheden maximaal te kunnen benutten moet je zeker 3 of meer dagen in het park verblijven, dat in tegenstelling tot de typische safari door Kenia.


bohor reedbuck in masai mara maasai mara


Het landschap in Masai Mara is heel afwisselend: van uitgestrekte savanne, meanderende rivieren met krokodillen, nijlpaarden en tal van watervogels tot beboste gebieden vol met inheemse plantensoorten.

De trektocht van de gnoe's in juli/augustus is heel spectaculair maar je kan er helaas geen precieze datum op vastplakken. Je moet dus een beetje geluk hebben om dit schouwspel, één van de wereldwonders, mee te maken.

Gelukkig is Masai Mara buiten die korte periode zeker ook de moeite waard. Een deel van de gnoe's en de andere antilopesoorten blijven constant in het park. Leeuwen, luipaarden en cheetahs (=jachtluipaarden) zijn er het ganse jaar door.

Van zodra het park vol loopt met gnoe's trekken de olifanten naar rustiger oorden.  Het schijnt dat ze het geluid van de gnoe's niet weten te appreciëren. Ik kan er in komen.

We raden aan om tijdens uw verblijf in Masai Mara ook een wandeling te programmeren in de ongerepte savanne, maar dan wel buiten de parkgrenzen.

Je zult er, zonder ook maar 1 toerist tegen te komen, direct in contact komen met de natuur en er prachtige foto's nemen. Zelfs hier vind je wild, dat wel schuwer is dan in het park en op een veilige afstand blijft.

Je komt niet naar Masai Mara zonder gezien te hebben hoe de Masai's tot op de dag van vandaag verder leven zoals ze dat al eeuwen doen. Een bezoekje aan een Masai-dorp waar je uitleg krijgt over de cultuur van de Masai's mag dan ook niet ontbreken.


panorama zonsondergang masai mara maasai mara


We raden aan om 4 of 5 nachten in Masai Mara te spenderen. We verblijven meestal in het Mara Leisure tentenkamp of het Ashnil tentenkamp, beide kwalitatief hoogstaande aangelegenheden.

Contacteer Ontdek Kenya Safaris voor een op maat gemaakte fotoreis in Masai Mara of lees meer over de andere goede fotografiegebieden in Kenia (zie de menu bovenaan links op deze pagina).