ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

LANDSCHAPSFOTOGRAFIE
De meren van Baringo en Bogoria
Deze twee meren in de Grote Slenkvallei worden, gelukkig voor ons, niet aangedaan door het massatoerisme.

Lake Baringo is, samen met Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Slenkvallei.

Je vindt er vele families nijlpaarden en krokodillen - niet bepaald een plaats om in te gaan zwemmen. De eilandjes in het meer, de steile rotsen in de omgeving en de droge omgeving maken het geheel landschappelijk heel mooi.

Een boottocht over het meer levert heel wat mooie foto's: duikende ijsvogels, visarenden, geeuwende nijlpaarden... Een bezoekje aan een Njemps-dorpje is ook interessant. De kleurrijke stam, verwant aan de Masai's, leeft nog steeds van de jacht en de visvangst, zoals ze dat al generaties lang doen: heel primitief maar misschien zijn ze wel gelukkiger dan wij. Ze gaan het meer op met bootjes ter grootte van een wasmand gemaakt van papyrus en dat op een meer met zo veel krokodillen.

De Lake Baringo Country Club, die we gebruiken voor onze overnachtingen in deze omgeving, is een hemel op aarde voor zowel vogelliefhebbers als natuurfotografen. De vogels zijn er zo tam dat ze uit je hand komen eten. Baringo telt maar eventjes 400 vogelsoorten waaronder veel noordelijke soorten die je op je fototour enkel hier zult vinden.


boat ride,boottocht,Lake Baringo


Lake Bogoria is dan weer een zoutwatermeer gekend voor zijn duizenden flamingo's en schilderachtige geisers.

De heuvelrijen in de omgeving maken het geheel zeker de moeite waard voor fotografie. Met een beetje geluk vind je er de kudu, een schuchtere maar zeer mooie antilope die hier in vrij grote aantallen voorkomt. Verder kan je er de Thompson's en Grant's gazelles, zebra's, giraffes, bavianen en andere apensoorten vinden.

Dit alles zie je en fotografeer je zonder constant in de safaribus te moeten zitten. Lake Bogoria bezoek je best vanuit de Lake Baringo Country Club, uw thuishaven voor dit gedeelte van de fotosafari.

Drie dagen is zeker een minimum voor deze streek. Je kan je fotoreis in deze omgeving combineren met een safari in Naivasha.

Contacteer Ontdek Kenya Safaris voor een op maat gemaakte fotoreis in de omgeving van de meren van Baringo en Bogoria of lees meer over de andere goeie fotografiegebieden in Kenia (zie de menu op de links bovenaan pagina).