ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

NATUURFOTOGRAFIE IN TSAVO
Ontdek Kenya organizeert reeds sinds '96 fotoreizen waarbij we alle tijd nemen voor het bestuderen en fotograferen van de nog ongerepte natuur in Kenia.

Onze gidsen en chauffeurs weten niet alleen het wild te vinden, ze vinden voor u ook de beste positie voor de perfecte foto. Daarenboven geven ze heel wat uitleg omtrent alle apecten van de natuur.

We nemen alle tijd, niet alleen voor de foto, maar ook om verder na te genieten van het wild en de natuur.


FOTOREIS IN HET TSAVO NATIONAL PARK


giraffe tsavo west chyulu hills


Tsavo is goed voor 22000 kmē afwisselend savanne, dorre lavagebieden, heuvels met daaraan ontspringende bronnen, moerasgebieden en kronkelende rivieren met nijlpaarden en krokodillen.

Al het grote wild is er te vinden, zowel olifanten, leeuwen, (jacht)luipaarden, giraffes, kudu-antilopen, spiesbokken, zebra's... te veel om op te noemen.

Door het feit dat het park zo groot is, is het er ook minder druk dan bijvoorbeeld in Masai Mara of Samburu. Je fototoestel moet je constant binnen handbereik hebben; het zou niet de eerste keer zijn dat we net na een bocht op een kudde olifanten botsen.


jachtluipaard cheetah cheeta


Trek minimum 4, liever 5 nachten uit voor een fotografiereis in Tsavo. De steeds afwisselende landschappen en de ruime waaier aan groot wild en vogelsoorten maken dat je je hier absoluut niet gaat vervelen.

Voor de overnachtingen in het park gaat onze voorkeur naar het Severin-tentenkamp, een klein kampje met goede accommodatie en maaltijden en een uitzicht om U tegen te zeggen. Hou je het liever op een traditionele maar heel luxueuze lodge, dan kunnen we je in de Kilaguni Serena Lodge boeken.

Je kan je fotoreis in Tsavo gemakkelijk combineren met een safari in de Swara Plains, dat op de weg ligt tussen Nairobi en Tsavo in.


nijlpaard


Contacteer Ontdek Kenya Safaris voor natuurfotografie in Tsavo of lees meer over de andere goede fotografiegebieden in Kenia (zie de menu links bovenaan deze pagina).