ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

SCHOOLREIZEN IN KENIA
10-Daagse reis in de Slenkvallei
en Masai Mara

schoolreizen kenia afrika
educatieve reis in kenya,masai mara,naivasha,nakuru,slenkvallei,rift valley
educatieve reis in kenia,slenkvallei,rift valley,amboseli,swara plains

Wandel in de Grote Slenkvallei in Kenia, ver weg van het massatoerisme.

Benader en bestudeer het wild en de kleine details van de natuur in kleine natuurreservaten zoals Crater Lake, Crescent Island en Hell's Gate en doe een stevige safari in het Lake Nakuru National Park, gekend voor zijn duizenden flamingo's en groot wild zoals neushoorns (de twee soorten) en giraffes.

De laatste drie dagen trekken we uit voor Masai Mara, Kenia's wildgebied nummer één. We doen er safari's in het park en bezoeken een Masai-dorp. Hier zien we hoe de Masai's vasthouden aan hun cultuur en verder leven zoals ze dat al honderden jaren doen. Geen opgezette show maar harde realiteit.


REISPROGRAMMA VAN DE 10-DAAGSE SCHOOLREIS IN KENIA


Dag 1: Nairobi.

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Convent International Guesthouse in Nairobi.


schoolreizen lake naivasha kenia kenyaDag 2: Crescent Island. Elsamere Field Study Center

Na het ontbijt worden we door de gids op de hoogte gebracht van het programma. Rond 8.30 u rijden we in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley.

Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overzien. Daarna zakken we af in de Grote Slenkvallei en rijden richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley.

We verblijven voor drie nachten in het Elsamere Field Study Center. Deze jeugdherberg is gebouwd bij het huis waar Joy Adamson, schrijfster van "Born Free" gewoond heeft. Er is ook een klein museum ingericht in het oude herenhuis.

Het Elsamere Field Study Center ligt langs de oever van het Naivasha-meer; je ziet dan ook vaak 's avonds laat nijlpaarden grazen op het grasperk van de jeugdherberg.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van onze verblijfplaats.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels.  In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken.  De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panaroma's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.

We houden het vandaag op een lichte wandeling, kwestie van de vermoeidheid van de vlucht kwijt te raken.


Dag 3: Schoolreizen in Hell's Gate National Park.  Elsamere Field Study Center

In Hell's Gate kun je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen eerst 9 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek.

We gebruiken onze picknick (voorzien door de jeugdherberg) op een uitzichtpunt bij de Hell's Gate canyon. Van hier zie je ook de Central Tower, een steile rots die het overblijfsel is van wat ooit een vulkaan was. Daarna zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag: een doodlopende zijtak van de canyon die nauwelijks breder is dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers. We bestuderen er rotslagen en breuklijnen.


natuurgids bioloog schoolreis educatieve reis kenyaDag 4: Crater Lake.  Elsamere Field Study Center

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma.  Een transfer van een half uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.  We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater.

In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, zorilla's, aardvarkens, luipaarden, hiena's en tal van antilopes.  Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers.  Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 5: Schoolreizen in het Nakuru National Park.  Lodge langs het Elementaita-meer

Het nabijgelegen Nakuru National Park is één van de oudste parken van Kenia.  Het is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de grote kuddes buffels, tientallen breedlip- en puntlipneushoorns en katachtigen, we denken hier vooral aan het luipaard en de leeuw.

Van de 'big five' ontbreekt alleen de olifant, die we dan weer veelvuldig zullen zien in Masai Mara.  We doen een stevige safari door het park gevolgd door een lunch op het Out Of Africa uitzichtpunt, een plaatsje dat door weinig toeristen bezocht wordt.

In de namiddag doen we een korte verplaatsing tot aan de lodge bij het Elementaita-meer waar we 2 keer zullen overnachten.


Dag 6: Lake Elementaita. Lodge langs het meer

Dit meer is niet zo goed gekend als Lake Nakuru maar is van grote landschappelijke waarde.  We wandelen tot aan de oever van het zoutmeer van waar we ons in de richting van de warmwaterbronnen begeven.  Gelegenheid om even in de warmwaterbron te waden.  We wandelen grotendeels in een open savanne-landschap en stoppen af en toe voor een babbeltje met een Masai herder.


educatieve reis studiereizen schoolreizen elementaita


Het panorama is adembenemend. We wandelen nog tot aan de Horseshoe Crater, een niet actieve hoefijzervormige krater. Daarna keren we terug tot aan de lodge waar we een tweede keer overnachten.


Dag 7: Schoolreis naar Masai Mara. Lodge of tentenkamp langs de Talek-rivier

Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenya. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen.

Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen. Op de weg naar het park passeren we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoe's grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in de lodge of tentenkamp voor de lunch. Na ons wat ontspannen te hebben na de lange transfer doen we een avondsafari door het park.


jachtluipaard safari kenia educatieve reisDag 8+9: Masai Mara. Lodge of tentenkamp langs de Talek-rivier

We trekken de hele dag uit voor safari's in Masai Mara.  Op dag 8 wandelen we tot aan een Masai manyatta (=afspanning).  Daarna doen we nog een laatste safari door het park tot kort voor het vallen van de avond.  Al naargelang het seizoen gaan we op dag 9 ofwel met een picknick tot aan de Mara-rivier om de migratie van de gnoes te zien, of we doen twee halve dagsafari's.


Dag 10: Kiambethu theeplantage en terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee.

In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.

Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.

Onze prijzen variëren naargelang de grootte van uw groep en de gekozen accommodatie.

INBEGREPEN zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenia, de diensten van de gidsen, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, luchthaventaksen, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.