ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

VOGELREIZEN IN KENIA
Vogels kijken in wildrijke natuurgebieden ver weg van het massatoerisme

vogelreizen in kenia afrika
vogels kijken in kenia afrika
vogelen in naivasha baringo bogoria masai mara
vogelreis vogelsafari vogelkijken kenia kakamega forest maasai mara

Kenya is ongetwijfeld één van 's werelds topbestemmingen voor vogelreizen, safari's en fotoreizen.

Dankzij de steeds wisselende landschappen en natuurlijke woon- en broedplaatsen is het niet moeilijk om honderden vogelsoorten te scoren.

Als toetje krijg je er nog het grote wild bij dat niet alleen in de gekende wildparken voorkomt, maar ook in de kleinere natuurreservaten die we aandoen. Zo vind je bijvoorbeeld gieren die proberen een karkas te stelen van hiena's of koereigertjes die ongestoord insekten oppikken die uit het gras opspringen als een buffel voorbijkomt.

Ga onmiddellijk naar de reisprogramma's van de vogelreizen.

Er worden heel wat ornithologische reizen aangeboden op het Internet. Die van ons verschillen daarin dat we onze klanten aanmoedigen om zo veel mogelijk uit de wagen te stappen en op een actieve manier vogels te spotten.

Op deze manier scoor je ook meer vogels. Aan de andere kant wandelen we ook geen volledige dagen, m.a.w. iedereen met een normale fysieke conditie kan onze reizen aan.


vogelkijken in kenya kenia


Bij het selecteren van een ornithologische reis moet je je wel afvragen: "Zit ik bij de juiste reisorganisatie?" Tegenwoordig gaan de meeste firma's voor de grote aantallen vogels maar vragen zich niet af op welke manier de klant de vogel gezien heeft en of ie er heeft kunnen van genieten.

Met Ontdek Kenya ga je op zoek naar kwaliteitswaarnemingen van vogels in hun natuurlijke omgeving. Met die stelregel hebben we rekening gehouden bij het opbouwen van onze reisschema's.

We houden ook rekening met het klimaat. Zelfs voor ons is het geen lachertje om in de hete namiddagzon op zoek te gaan naar nieuwe vogelsoorten.

We houden het op een speurtocht in de vroege morgen en in de late namiddag. Daarenboven verblijven we meerdere dagen op 1 plaats, kwestie van de lange verplaatsingen tot een minimum te beperken.


fulleborns honingzuiger


Niet alleen het uitzoeken van de belangrijke vogelgebieden is voor ons belangrijk. We besteden ook heel veel aandacht aan de capaciteiten van onze gidsen die zowat het ganse jaar bezig zijn met hun hobby, wat hen dan ook top-vogelaars maakt.

Daarenboven zijn het ook sociaal vaardige mensen; je moet hard je best doen om niet met hen te kunnen opschieten. De gids is niet alleen tijdens de dag bij je, ook 's avonds is ie er om de checklist bij te werken.

We moedigen onze klanten aan om zo veel mogelijk 'actief' te vogelen, d.w.z. niet vanuit de wagen maar te voet het veld in.  Je hoeft echter geen geoefende wandelaar te zijn, we houden het steeds op korte, weinig vermoeiende wandelingen.

De hotels die we gebruiken, hebben stuk voor stuk een rijke tuin waar je al heel wat vogelsoorten kunt scoren. De hotels zijn steeds in de omgeving van het vogelgebied dat we gaan bezoeken.

Hieronder volgt een greep uit ons aanbod aan populaire reisschema's. Voor wie een specifieke vogelsoort wil zien of maar een beperkt aantal dagen verlof heeft, kunnen we op maat gemaakte reizen aanbieden.

Wat u ook kiest, u kunt rekenen op onze ervaring en kennis om van uw reis een onvergetelijke belevenis te maken. Scoor ze!

- 9-daagse vogelreis in Lake Naivasha, Lake Nakuru en Masai Mara

- 12-daagse vogelreis met Lake Naivasha, Baringo, Bogoria en Masai Mara

- 15 dagen vogelkijken in de Rift Valley, Kakamega Forest en Masai Mara