ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK flag british flag

WANDELREIZEN IN KENIA
Actieve wildsafari's

wandelvakanties in kenia afrika
wandelreizen in kenia afrika
wandelen in de keniaanse hooglanden kenia afrika
wandeltocht swara plains amboseli national park kenia afrika
actieve avontuurlijke wandelreis in kenia afrika
wandelvakantie centraal kenia slenkvallei masai mara

Mijn naam is Peter Huysman. Ik ben een fervente wandelaar en vogelliefhebber, van Belgische afkomst maar woonachtig in Kenia.

In ’96, heb ik samen met mijn vrouw Anne, Ontdek Kenya opgestart. We zijn op zoek gegaan naar de beste natuurgebieden om te wandelen en naar comfortabele accommodatie in dezelfde gebieden.


wandelreizen in kenia afrika


Onze wandelreizen zijn bestemd voor de actieve reiziger, veelal 50 of meer, die meer wil dan alleen maar het land te zien van achter het raampje van een mini-bus.

Het alomtegenwoordige wild zoals giraffes, zebra's, gazellen, franjeapen... en het rijke vogelbestand zorgen voor veel onderbrekingen op onze wandelingen.

Het landschap verandert voortdurend: uitgestrekte savanne, prachtige kratermeertjes, hoge rotskliffen, warmwaterbronnen, tropisch regenwoud en vlak op de evenaar: eeuwige sneeuw op Mount Kenya.

We combineren de interessante gebieden in de Grote Slenkvallei met door weinig toeristen bezochte privé-parken en hét wildpark bij uitstek: Masai Mara.

Even buiten dit laatste park wandelen we onder begeleiding van Masai-krijgers die ons veel weten te vertellen over de medicinale werking van de planten en de cultuur van hun stam.

Ga onmiddellijk naar de reisprogramma's.

We doen niet aan competitiewandelen en de moeilijkheidsgraad van onze wandelingen in Kenia, met uitzondering van de beklimming van Mount Kenya, is laag.

Je moet echt geen afgetrainde atleet te zijn om onze wandelingen aan te kunnen.  Ben je graag buiten en ben je fit en gezond, dan is dat voldoende.  Je bepaalt zelf het stapritme en we nemen alle tijd voor het bezien van de details van de natuur. 


natuurwandeling crater lake slenkvallei rift valley


Tijdens de reis word je constant begeleid door onze gids die alles afweet van de rijke fauna, flora en cultuur van het land.  We geven meestal meer dan 1 gids mee, zodat je de wandelingen steeds zo lang en zo kort kunt maken als je zelf wilt.

We combineren de wandelingen met comfortabele accommodatie in lodges of tentenkampen die steeds een basis vormen voor enkele dagen van waaruit we onze wandelingen doen.  Dit laatste wordt vooral door senioren en gezinnen met kinderen op prijs gesteld.

Het bespaart ons ook iedere dag het opnieuw in- en uitpakken van de reistassen.  We doen niet aan camperen en bij ons moet je de dag niet beginnen met klusjes zoals het bereiden van het ontbijt, afbreken van de tent of helpen bij de afwas.

Tijdens de wandelingen draag je enkel een dagrugzak met fotomateriaal, water, zonnecrème en af en toe eens een picknick.  De rest van de bagage blijft in de lodge/tentenkamp.

De overnachtingsplaats in steeds in de nabijheid van waar we gaan wandelen, wat dan weer de vele en langdurige verplaatsingen tot een minimum beperkt.  Op deze manier kunt u meer genieten van een land dat je moet gezien hebben om het te kunnen geloven...

In ons aanbod hebben we de volgende Keniaanse wandeltours:


7-daagse wandelreis in de omgeving van Lake Naivasha en Nakuru

Ben je op zoek naar een actieve wildsafari, zonder lange en vermoeiende verplaatsingen, unieke landschappen ver weg van het massatoerisme, met goede, comfortabele accommodatie (geen camperen), dan is dit voor jou de ideale reis.

We beginnen met een gemakkelijke wandeling langs Lake Elementaita. Lake Nakuru, gekend voor zijn duizenden flamingo's is goed voor een stevige safari. We ronden af met Lake Naivasha met in de omgeving schilderachtige natuurgebieden zoals Hell's Gate, Crater Lake en Crescent Island.  Hier wandelen we tussen het wild, een unieke ervaring...

Lees verder >>>

8-daagse actieve wildsafari in de Grote Slenkvallei
en de Centrale Hooglanden

De meeste toeristen komen naar de Aberdares waar ze een nachtje verblijven in een op stelten geboud hotel, gelegen aan een natuurlijke drinkplaats.  Hier komt het wild in de loop van de namiddag en 's nachts de dorst lessen.  Je ziet de wilde dieren dus vanaf het balkon van het hotel.

De volgende dag zijn ze al op weg naar een nieuw nationaal park.  Wij verblijven ook in de Aberdares maar de streek is te rijk aan mooie natuurgebieden waar je kan safari's en wandelingen doen.  Die laten we uiteraard niet links liggen.

Je hebt die gebieden gegarandeerd voor jou alleen.  In het natuurreservaat van de Sangare Ranch wandelen we tussen giraffes, zebra's, impala's en Thompsongazelles.

In de Solio Ranch gaan we op zoek naar zowel de witte als de zwarte neushoorn, oryxen, waterbokken, hartebeesten en met een beetje geluk vinden we er ook een leeuw of een (jacht)luipaard. 

Daarna trekken we naar de Grote Slenkvallei waar we 3 dagen verblijven in de omgeving van Lake Naivasha, ook al een gebied dat goed is voor actieve wildsafari's.  De landschappen zijn steeds afwisselend, het ene nog mooier dan het andere.

Lees verder >>>wandelreizen tussen wild gnoes

9-daagse wandelvakantie: Swara Plains, Amboseli,
Crater Lake en Hell's Gate

Wandel in typisch Afrikaanse savanne waar het wild vredig graast zonder gestoord te worden door tientallen toeristenbusjes.

We beginnen met de Swara Plains, een privaat natuurreservaat met een klein aantal bezoekers. Hier kan je zowel wandelen als safari's doen. Giraffes, elanden, oryxen, zebra's... ze zijn er allemaal.  En natuurlijk ook een paar honderd vogelsoorten.

In Amboseli gaan we voor olifanten en katachtigen met op de achtergrond de Kilimanjaro.  Geen wandelen hier, enkel safari's.  Crater Lake en Hell's Gate, in de omgeving van Naivasha zijn dan weer prachtige wandelgebieden.

Lees verder >>>

10-daagse wandeltocht in de Grote Slenkvallei en Masai Mara

In de Slenkvallei wandelen we in de rijke natuurgebieden van Crescent Island, Crater Lake, Hell's Gate en rond Lake Elementaita.  We ronden af met een 3-daagse in Masai Mara. Accommodatie in exclusieve tentenkampen en lodges.

Lees verder >>>

13-daagse wandelreis met de Aberdares, Grote Slenkvallei en Masai Mara

Op deze reis wandelen we in het domein van de Sangare Ranch, rond Lake Elementaita, op Crescent Island, in Crater Lake, Hell's Gate en Masai Mara.

We gaan op zoek naar het grote wild in de Solio Ranch, vanaf het balkon van The Ark (= een op stelten gebouwd hotel aan een drinkplaats in het nationale park van de Aberdares) en uiteraard in Masai Mara.

De accommodatie is in exclusieve tentenkampen en lodges.

Lees verder >>>