ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

coeliakie reizen patienten ziekte glutenvrij gluten-vrij

coeliakie wandelreis wandelsafari kenia kenya afrika

9 daagse wildsafari voor coeliakiepatienten glutenvrij reizen

GLUTEN-VRIJE WANDELREIS 2020

10 Dagen in de rijke wildgebieden van de Aberdares,
Lake Naivasha & Masai Mara


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel in Nairobi.


Dag 2: Natuurrreservaat van de Aberdare Country Club. Overnachting in de Aberdare Country Club

Na een verplaatsing van 3 uur komen we aan in Nyeri, dat is in het centraal gedeelte van Kenya, het grondgebied van de Kikuyu-stam. Onderweg kom je voorbij tal van koffie- en ananasplantages.

We lunchen in de Aberdare Country Club, waar we 2 keer overnachten.


aberdare country club fotoreis speciaal dieet coeliakie patient glutenvrij gluten-vrij


In de namiddag wandelen we in het natuurreservaat rond de Aberdare Country Club. We vinden er ons eerste wild: wrattenzwijnen en impala's lopen vrij rond op het golfterrein. We doen niet zomaar een wandelingetje in de tuin; we beklimmen de Kamatongu Hill van waar je een goed overzicht hebt op zowel de Aberdares als Mount Kenya. Daarna zakken we af naar het gebied met meer wild zoals de zeldzame netgiraffes, de Thompson- en Grant's gazelles, zebra's, maar ook de eland (Afrika's grootste antilopesoort). Wandelen tussen het wild is een unieke ervaring die je niet kan opdoen bij het doen van safari's met de wagen. Een tip van Ontdek Kenya: wees spaarzaam met het geheugen van je memory stick, we zien nog meer dan genoeg wild de volgende dagen.


Dag 3: Solio Ranch. Tweede overnachting in de Aberdare Country Club

Na het ontbijt begeven we ons naar de nabijgelegen Solio Ranch, niet om te wandelen deze keer maar voor een stevige safari. De ranch herbergt de grootste kudde met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns in Kenia. Ook van de partij zijn de minder bedreigde witte neushoorns, buffels, giraffes, luipaarden, leeuwen en ontelbare vogelsoorten.

De grote tour operators laten dit gebied veelal links liggen. De kans is dan ook groot dat we geen andere wagens tegenkomen.

We keren terug naar de Aberdare Country Club voor een late lunch. De namiddag kun je vrij spenderen aan het verwarmde openluchtzwembad. Je kunt ook vogels kijken in de mooie tuin of golfen, met wild op de golfbaan!


Dag 4: het Aberdare National Park. Overnachting in The Ark

Vandaag gaan we met een picknick naar het Aberdare National Park. We doen een stevige safari en rijden tot in het hooggelegen heidegebied waar we kunnen uitstappen en wandelen tot aan een paar mooie watervallen.

gluten-free,gluten free,coeliac,celiac,disease


Daarna zakken we af tot aan The Ark, een op stelten gebouwd hotel, in het hartje van het Aberdare National Park. Dit hotel is gebouwd nabij een meertje waar het grote wild de dorst komt lessen. Olifanten, buffels, antilopen, neushoorns... komen om beurten drinken. Vergeet niet om eens in de ondergrondse bunker te gaan vanwaar je, zonder enig gevaar, oog-in-oog komt te staan met het wild. Dichterbij kan echt niet meer.

's Nachts word je gewekt als er interessant wild bij de poel te vinden is. Het zou niet de eerste keer zijn dat ťťn van onze klanten gewoonweg zijn bed niet heeft gezien.

Dag 5: Crescent Island. Overnachting in de Lake Naivasha Country Club

We begeven ons nu richting Lake Naivasha, ťťn van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley. We verblijven voor twee nachten in de Lake Naivasha Country Club die gelegen is langs het Naivasha-meer en een mooie tuin heeft met tal van gele koortsbomen (een soort acacia's). Er is ook een steiger van waar je niet alleen tal van watervogels kunt spotten maar ook nijlpaarden (in het meer) en waterbokken, zebra's, Masai giraffes en gnoes op Crescent Island.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van lodge.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken. De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panorama's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.


Dag 6: Crater Lake. Tweede overnachting in de Lake Naivasha Country Club

We beginnen de dag met een boottocht van ongeveer een uur op Lake Naivasha. We gaan voor families nijlpaarden in het water, het wild op de oever van het meer en tal van kleurrijke watervogels. Het voederen van de Afrikaanse zeearend levert mooie foto's op. Je moet wel snel zijn!


african fish eagle,lake naivasha


Na de boottocht rijden we naar Crater Lake. Na een uurtje bereiken we de parkingang, van waar we de wandeling beginnen. We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, luipaarden, hiena's en tal van antilopes. Nachtdieren als zorilla's en aardvarkens zijn er ook maar die zijn heel moeilijk te zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


natuurfotograaf natuurfotografie crater lake gluten vrijDag 7, 8 + 9: Masai Mara. Overnachting in het Mara Leisure tentenkamp.

Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenia. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen. Op de weg naar het park rijden we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen aan in het Mara Leisure tentenkamp op tijd voor een late lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.


jachtluipaard cheetah cheeta met welpjes


Ook de volgende dagen trekken we eveneens uit voor uitgebreide safari's in het park.


Dag 10: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee. In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


INBEGREPEN IN DE PRIJS
zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, reis- en medische verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.