ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

coeliakie reizen patienten ziekte glutenvrij gluten-vrij

coeliakie wandelreis wandelsafari kenia kenya afrika

9 daagse wildsafari voor coeliakiepatienten glutenvrij reizen

































































































































































































































































GLUTEN-VRIJE WILDSAFARI IN KENIA

9-daagse safaritocht in Amboseli en Masai mara



Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel in Nairobi.


Dag 2, 3 + 4: Gluten-vrije safari in het Amboseli National Park. Overnachting in de Ol Tukai Lodge.

We rijden zuidwaarts naar Amboseli, gelegen op de grens met Tanzania en aan de voet van de Kilimanjaro. Het mooie aan Amboseli is dat je foto's kan nemen van kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hiena's, impala's, gazelles, dit allemaal met op de achtergrond de majestueuze uitgedoofde vulkaan. Deze vakantie is ideaal als fotoreis.


wildsafari in amboseli


Voor de vogelaars onder jullie: in Amboseli zijn er meer dan 425 verschillende vogelsoorten voor handen. Je ziet er tal van watervogels, roofvogels en soorten die je enkel in de open savanne en het dichte struikgewas vindt.

We verblijven in de Ol Tukai Lodge, gelegen in het hartje van het nationale park. Van daar heb je een goed uitzicht op de Kilimanjaro en op het nabije moeras.


Dag 5: terug naar Nairobi

We beginnen met een stevige safari in het park, lunchen nog in de Ol Tukai Lodge en keren daarna terug naar Nairobi. We verblijven voor een tweede keer in het Eka Hotel, deze keer in half pension.


Dag 6, 7 + 8: Masai Mara. Overnachting in het Mara Leisure tentenkamp.

Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenia. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen.

Op weg naar Masai Mara rijden we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van het park komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen aan in het Mara Leisure tentenkamp op tijd voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.


jachtluipaard cheetah cheeta met welpjes


Ook de volgende dagen trekken we eveneens uit voor uitgebreide safari's in het park.


Dag 9: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee. In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


INBEGREPEN IN DE PRIJS
zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 9, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, reis- en medische verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.