ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag
7-DAAGSE 60 PLUS SAFARI

Nakuru - Elementaita - Naivasha

hell's gate,hells gate gorge,canyon,kloof

Op onze 60 plus safaris in de Rift Valley (= de Grote Slenkvallei) kun je het volgende verwachten: in 1 week tijd doen we gemakkelijke wandelingen met veel wild (dat zonder gevaar tot op relatief korte afstand te benaderen is), tientallen vogelsoorten, geen langdurige verplaatsingen met de wagen, goede accommodatie (we doen niet aan camperen) en adembenemende landschappen. We bezoeken kleine natuurreservaten die nog niet door het massatoerisme worden aangedaan.

Ga onmiddellijk door naar het reisschema van de 60 plus safari.

De eerste wandeling is langs Lake Elementaita, één van de zoutwatermeren in de Rift Valley. Het landschap en de vele vogelsoorten maken de wandeling zeker de moeite waard. Daarna gaan we naar het Nakuru-meer, gekend voor zijn duizenden flamingo's, witte en zwarte neushoorns, en het zoetwatermeer van Naivasha met tientallen nijlpaarden. In de omgeving van Naivasha wandelen we in de rijke wildgebieden van Crescent Island, Hell's Gate National Park en Crater Lake. Deze reservaten zijn goed voor bavianen, franjeapen, Masai giraffes, zebra's, impala's, wrattenzwijnen... te veel om op te noemen. Dit wild zie je allemaal terwijl je wandelt in de nog ongerepte Keniaanse savanne.

Lees de programma's van onze andere 60 plus safaris.

Contacteer ons voor een op maat gemaakte 60 plus safari (reeds vanaf 2 personen).


REISSCHEMA VAN DE 7-DAAGSE SENIORENREIS


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2: Lake Elementaita. Overnachting in de Pelican Lodge

Na het ontbijt worden we door de gids op de hoogte gebracht van het programma. Rond 8.30 u rijden we in de richting van de Rift Valley via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley. Na een uurtje rijden verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen. We begeven ons richting Lake Elementaita, één van de zoutwatermeren in de Grote Slenkvallei.


60 plus safaris,lake elementaita


We verblijven niet in één van de drukke lodges van het Lake Nakuru National Park maar in de kleinschalige Pelican Lodge, die gelegen is langs de oevers van het Elementaita-meer. Van hier heb je een heel mooi zicht op het meer en de omliggende heuvelrijen.

Lake Elementaita is niet zo goed gekend als Lake Nakuru maar is van grote landschappelijke waarde. In de namiddag stappen we van de Pelican Lodge, langs de oever van het zoutmeer en begeven ons in de richting van de warmwaterbronnen. We wandelen grotendeels in een open savanne-landschap en stoppen af en toe voor een babbeltje met een Masai-herder.

Ben je een goeie wandelaar, dan kunnen we eventueel nog doorgaan tot aan de Horseshoe Crater, een kleine depressie tussen heuvels in de vorm van een, zoals de naam het zegt, hoefijzer. De vogelsoorten die we vinden op het water, in de rietvelden en in de acaciabossen langs het meer zijn echt te veel om op te noemen. Het panorama is adembenemend.


Dag 3: Lake Nakuru National Park. Tweede overnachting in de Pelican Lodge


burchell zebras,zebra's,gewone zebras


We rijden een 45 min tot aan het Lake Nakuru National Park, één van de oudste parken in Kenia. Het park is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de kuddes buffels, tientallen witte en zwarte neushoorns en de schaars voorkomende Rothschild giraffe. Met wat geluk vinden we ook luipaarden of leeuwen.  We doen een rondrit rond het meer en stappen even uit aan de oevers en op de Baboon Cliff van waar je het ganse meer kunt overzien.  We gebruiken onze picknick op het Out Of Africa Viewpoint, een weinig bezocht uitzichtpunt. We trekken de ganse dag uit voor een stevige safari door het park.


Dag 4: Crescent Island. Lake Naivasha Country Club

We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Country Club.  Deze lodge opende in 1937 zijn deuren als een overnachtingsplaats voor de passagiers van de vliegtuigen onderweg van Durban naar London, die hier op het meer landden.  De club, gelegen langs het meer, heeft een schitterende tuin van maar liefst 22 ha groot met tientallen volgroeide gele koortsbomen (een soort acacia's).  De rust, recentelijk vernieuwde kamers en mooi gepresenteerde buffetten maken van deze lodge een schitterende verblijfplaats.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van de Lake Naivasha Country Club. Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: Masai giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels.  In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken.  De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panaroma's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.


Dag 5: Hell's Gate National Park.  Lake Naivasha Country Club


60 plus safari,wandelreis,hells gate,hell's gate


In Hell's Gate kan je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen of rijden eerst 8 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een plaats waar je de spectaculaire kloof overziet. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een uitdaging voor amateurfotografen. We klimmen terug uit de kloof via een ander pad en rijden terug naar de Lake Naivasha Country Club.


Dag 6: Crater Lake.  Lake Naivasha Country Club


crater lake,natuurreservaat,wandelreis,60-plus reis


Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma.  Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.  We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater.  In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, hartebeesten, dikdiks, jakhalsjes... Komen ook voor maar zijn vooral 's nachts actief zijn zorilla's, aardvarkens, luipaarden en hiena's.  Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers.  Vanuit de bar van het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 7: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven in Nairobi

We beginnen de dag met een boottocht op Lake Naivasha. We gaan op zoek naar tal van watervogels en uiteraard ook naar nijlpaarden die ondertussen terug het meer zijn ingetrokken na hun nachtelijke graaspartij.


boottocht lake naivasha,bootje varen,naivashameer


Het is nauwelijks meer dan een uurtje rijden tot aan de theeplantage van Kiambethu, waar de dame des huizes een interessante toespraak houdt i.v.m. het groeien, verwerken, verhandelen en zelfs het proeven van de thee.  Haar grootvader was de eerste om in deze streek thee te planten en te verwerken.

Daarna gaan we voor eens stevige farm lunch, allemaal met produkten zelfgekweekt en -bereid door de eigenaars van de plantage.  In de namiddag doen we nog een korte wandeling in de theeplantage en in een stukje nog ongerept tropisch regenwoud.

Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te rijden tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie van deze 60 plus safari moet aangepast worden.


INBEGREPEN ZIJN de accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 7, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN ZIJN het vliegtuigticket, het visum, een reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard zoals Internet, telefoon, het wassen van kledij...

VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer ons. (Gelieve te vermelden dat het gaat om de 60 plus safari nr 2.)