ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag
60 PLUS REIZEN IN KENIA

7-daagse reis voor senioren in Naivasha en Masai Mara

Kenia is een topbestemming voor vogelliefhebbers en staat op het verlanglijstje van elke serieuze vogelaar, jong en oud. Eéns je hier geweest bent, kom je zeker terug, je raakt nooit uitgekeken op de meer dan 1000 kleurrijke  vogelsoorten. We raden de senioren aan om het bij een klein aantal gebieden te houden en de streek des te grondiger te verkennen, daarmee vermijd je het onnodige dagelijkse over-en-weer gerij en het tijdrovende in- en uitpakken. Het is niet de bedoeling dat je vermoeid van een reis terug keert, wat het geval is bij de typische vogelsafari's in Kenia.

Ga onmiddellijk door naar het reisschema van de 60plus-reizen voor vogelaars

60plus reizen seniorenreizen vogelreizen


Het is niet onze betrachting om 500+ vogelsoorten te scoren maar we geven u de kans om de vogels goed te zien en er van te kunnen genieten zonder onmiddellijk op zoek te moeten gaan naar een nieuwe soort.

Op deze 7-daagse vogelsafari voor senioren houden we het op 2 thuisbasissen van waaruit we onze dagexcursies organizeren: Lake Naivasha en Maasai Mara. De omgeving van Naivasha is goed voor tal van watervogels, bos- en graslandsoorten. Op een ontspannen manier zie je er een recordaantal vogels, dit kan zowel vanaf de stijger van de Lake Naivasha Country Club, waar we 3 keer overnachten, in de savanne van Hell's Gate, in het natuurreservaat van Crater Lake en in de accaciabossen van Crescent Island. In Maasai Mara gaan we uiteraard niet alleen op zoek naar vogels maar ook naar het grote wild.

Zoals op al onze vogelreizen kan je rekenen op onze uitstekende vogelgidsen die de ganse reis met u meedoen. Ze helpen u de vele vogelsoorten te vinden en te identificeren en zijn aangenaam gezelschap die ook een woordje kunnen meepraten over de medicinale gebruiken van de planten, de cultuur van de verschillende stammen, politiek, religies en het schoolsysteem in Kenia. Dit doen ze op een ongedwongen manier; bij ons geen uit het hoofd geleerde lesjes.

Lees meer over onze andere 60plus reizen.

Contacteer ons voor op maat gemaakte 60plus-reizen.REISSCHEMA VAN DE 60PLUS-REIZEN VOOR VOGELAARS


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het hotel in Nairobi. Ben je met een klein groepje, dan kunnen we de gezellige Miti Mingi B+B aanraden. Is de groep iets groter, dan raden we het Eka Hotel aan.


Dag 2: HELL'S GATE NATIONAL PARK – Lake Naivasha Country Club

Na het ontbijt rijden we in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley. Na 35 km verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen. We begeven ons richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren van de Grote Slenkvallei.

Onderweg stoppen we even op het Kinangop plateau. Dit is de enige plaats waar je de met uitsterven bedreigde citroenpieper (beter gekend als de Sharpe's Longclaw) kunt vinden. We gaan uiteraard niet alleen op zoek naar die ene vogel. De uitgestrekte graslanden tellen tal van kleurrijke soorten. In de lucht: zwarte wouw, augurbuizerd en schildraaf.

Na de lunch rijden we nog een stukje verder naar het Hell's Gate National Park. Het eerste gedeelte bestaat uit een savanne afgeboord met steile rotswanden waar de Rüppellgier zijn nest heeft, de enige gier die broedt op rotswanden.

Gemakkelijk te spotten zijn: zwarte arend, struisvogel, grijze wouw, witkapbijeneter, langsnavelpieper, tapuit, vorkstaartscharrelaar...

In de canyon vind je de gele, grote gele en Afrikaanse bonte kwikstaart, blauw- en Sint-Helenafazantje, blauwbuik-granaatastrild, fluweeldrongo, driekleurige glansspreeuw, zwavelkanarie, witbrauw-lawaaimaker...


vogels kijken seniorenreizen


We houden het vandaag op een lichte wandeling, kwestie van de vermoeidheid van de vlucht kwijt te raken. We verblijven in de lake Naivasha Country Club. Deze lodge opende in 1937 zijn deuren als een overnachtingsplaats voor de passagiers van de vliegtuigen onderweg van Durban naar London, die hier op het meer landden. De club, gelegen langs het meer, heeft een schitterende tuin van maar liefst 22 ha groot met tientallen volgroeide gele koortsbomen (een soort acacia's). De rust, recentelijk vernieuwde kamers en de enorme buffetten maken van deze lodge een unicum.


DAG 3: CRESCENT ISLAND – Lake Naivasha Country Club

We beginnen onze dag met een boottochtje over Lake Naivasha. We gaan op zoek naar de volgende viseters: (dwerg)aalscholver, Afrikaanse zeearend, malechiet-, bonte- en Afrikaanse reuzenijsvogel - allemaal veel voorkomende soorten.

In de namiddag gaan we naar Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha. Crescent Island is eigenlijk een ingezakte vulkaanrand en tegelijk dé plaats in deze omgeving om vogels te scoren. We gaan voor de roestflankprinia, roodkapleeuwerik, Baglafecht- en brilwever, zwavelkanarie, vuurvinkje, grijsgroene- en Nubische specht...


seniorenreizen 60plus-reizen keniaDAG 4, 5 + 6: MASAI MARA - het Mara Leisure of Ashnil tentenkamp

We trekken nu naar het wereldvermaarde Masai Mara dat, samen met de Serengeti in Tanzania, één groot eco-systeem vormt. Masai Mara is een uitgelezen plaats voor vogelkijkers: maar liefst 450 vogelsoorten staan er hier opgetekend. Ook voor ons zullen er heel wat nieuwigheden te zien zijn.

We verblijven in ofwel het Mara Leisure of het Ashnil tentenkamp.

Groot wild is er natuurlijk ‘à volonté’: olifanten, leeuwen, (jacht)luipaarden, topi's, buffels, zebra’s, giraffes, gazelles, gnoes, hartebeesten, elanden. Kortom, te veel om op te noemen.

We gaan voor de volgende soorten: van de gewone struisvogel tot de nietige kardinaalwever, zwarte- en bruine miertapuit, zuidelijke hoornraaf, Afrikaanse gaper, Temmincks renvogel, een rijtje trappen (de Denham’s-, reuzen-, Senegal- en zwartbuiktrap), geelkeelzandhoen, rood- en geelkeellangklauw …

Waar één of ander beest wordt opgepeuzeld vind je gegarandeerd gieren. Masai Mara telt 6 van de 7 Keniaanse gieren: aas-, oor-, kap-, Rüppell’s-, witrug- en witkopgier. Helemaal te gek wordt het als jakhalzen en hyena’s om het hoekje komen kijken, op zoek naar wat eetbaars.


vorkstaartscharrelaar lilac-breasted roller


Roofvogels zijn er ook te veel om op te noemen. Een greep uit het aanbod: bateleur-, vecht-, steppe- en zwartborstslangenarend, bleke zanghavik, augurbuizerd.

Langs de Talek-rivier zoeken we naar de watertrapper, Schalows- en Hartlaubs Toerako, Senegalijsvogel, baardvogels (geelsnavel-, diadeem- en d’Arnauds-), hooglandwever, Amethistspreeuw, Hildebrandts glansspreeuw en misschien wel een Pels visuil. Horen we getok op een boomstam dan kijken we uit naar de zeldzame spechten zoals de goudstaart-, groenrug- of de Tullbergs specht.


DAG 7: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De dame van het huis geeft een toespraak over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee.

In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. De tuin en de omgeving leveren gegarandeerd nog wat vogelsoorten op die we nog misten op onze checklist; de theeplantage is geen verloren tijd.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN ZIJN alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 7, het transport in Kenia, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN ZIJN het vliegtuigticket, visa, reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer ons.
(Gelieve te vermelden dat het gaat om Seniorenreis 1.)