ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag


PROFIEL VAN EEN NATUURGIDS-BIOLOOG VAN ONTDEK KENYA

De meeste van onze klanten hebben al een goeie voorkennis van het grote wild dat ze zullen zien. Daarvoor is een natuurgids of bioloog dan ook niet nodig. Een bioloog is echter wel handig voor het identifiëren van vogels, planten en om uitleg te geven over de cultuur van de verschillende stammen.


natuurgids bioloog in sangare natuurreservaat

Onze natuurgidsen kunnen u meer vertellen dan: "Kijk, daar staat een olifant!" Dat is jammer genoeg het geval bij het gros van de chauffeurs/gidsen in Kenia. Al onze Keniaanse gidsen zijn fervente natuurliefhebbers, goede wandelaars, vogelkijkers en kunnen één en ander vertellen over het medicinaal gebruik van planten. Ze kunnen ook een woordje meepraten over cultuur, politiek, economie, de dagelijkse gebeurtenissen, de verschillende stammen en talen, het schoolsysteem, enz.

Door het feit dat ze allemaal goeie vogelkijkers zijn, doen ze tijdens de wandelingen ook een poging om de niet-vogelaars enthousiast te maken.

Ze hebben reeds meer dan één van onze klanten in fervente vogelspotters omgetoverd.

We vinden het belangrijk dat onze reizigers van de eerste tot de laatste dag vergezeld worden door één en dezelfde gids, die vlug aanvoelt waar de interessegebieden van de klanten liggen.

Lees meer over onze wandelvakanties, natuurreizen, fotosafari's of vogelreizen. Welkom.