ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag


FOTO'S VAN KENIAANSE VOGELSOORTEN

Trappen en struisvogels

De vogelboeken geven weer in welk natuurlijk woongebied de vogels voorkomen. In Kenia hebben we tal van soorten woongebieden: van de natuurlijke bossen in de Keniaanse Hooglanden, open graslanden, tropische wouden, zoet- en zoutwatermeren, dicht struikgewas, moerassen tot woestijnen. Aan de hand van waar we de vogels vinden, kunnen we vaak vastleggen om welke vogelsoort het gaat.

De overlevingskansen van de vogels, en van het andere wild, hangen vooral af van het behoud van hun specifieke woongebieden, waarvan ook in Kenia er een groot deel onder druk staan. Vooral kwetsbaar zijn de bossen en de graslanden in en rond de grote nationale parken.

De met uitsterven bedreigde Sharpe's Longclaw (of citroenpieper in het Nederlands) komt nog enkel voor in de graslanden van het Kinangop Plateau.

Bepaalde vogelsoorten kun je in meer dan één woongebied vinden, afhangende van het voedsel dat al of niet aanwezig is.

Zo zakt de goudvleugelhoningzuiger tijdens de regenseizoenen af van de bossen van Mount Kenya en de Aberdares naar de tuinen in de vallei tussen die twee gebieden in.

Hamerkoppen kun je zowel langs rivieren of in moerasgebieden vinden. De zwartkopreiger vind je niet noodzakelijk langs het water, die kan ook in graslanden op zoek zijn naar reptielen en insecten.


How to identify birds by habitat, Rosy-patched Bush-shrike


Klik op de icoontjes om de foto's uit te vergroten:

Easy bird watching, Kenya, Africa, Hamerkop Black-headed Heron, Kenya,  bird watching holidays Donnaldson Smith's Sparrow-weaver, Africa bird watching holidays, Kenya
Ant-eater Chat, online bird identification, Kenya birdwatching safaris, Africa Africa birds photography tour, Secretary Bird, Kenya Africa bird watching holidays . Samburu Kenya, Rosy-patched Bush-shrike
africa bird watching holidays golden pipit

Vooraleer je een bepaald natuurgebied bezoekt is het best van eens lijsten met namen van vogels in dat specifiek gebied te raadplegen zodat je weet wat je er allemaal kunt verwachten. Het Internet is een rijke bron van informatie wat die lijsten betreft.

In de half-woestijen in Kenia vind je bijvoorbeeld de kuiftrap, de Donaldsons wever of de roze klauwier.

Bustards

What is the name of this bird? Kori Bustard, African birds species


Klik op de icoontjes om de foto's uit te vergroten:

Kenya wild bird identification pictures, Crested Bustard, bird watching holidays Africa birds and birdwatching tours, Hartlaub's Bustard, Kenya birds photography holidays What is the name of this bird? Kori Bustard, African birding safaris

In open graslanden vind je dan weer de bruinrugpieper, roodkapleeuwerik, diadeemkievit, bruine miertapuit, secretarisvogel... om er maar enkele op te noemen.

Hou er rekening mee dat de natuur ook uitzonderingen maakt. Zo is het mogelijk om flamingo's te vinden op Lake Naivasha, een zoetwatermeer, waar je die normaal gezien niet zou verwachten. Okee, ze komen niet voor in groepen van vele duizenden zoals in de zoutwatermeren van Nakuru of Bogoria, maar toch.

Zo hebben we een paar jaar geleden, tijdens een heel droge periode, de Hindes babbelaar op bezoek gehad in onze tuin hier in Nyeri. Deze babbelaar komt normaal gezien enkel nog voor langs bosranden van de hoog gelegen gebieden nabij het Aberdare-gebergte.

Ostriches

Kenya birdwatching safaris pictures of wild birds Masai Ostrich


Klik op de icoontjes om de foto's uit te vergroten:

What bird is this? Masai Ostrich with chicks, Kenya bird pictures Africa Wild bird identification, Somali Ostrich, Kenya birds photo tour Kenya pictures of wild birds, Masai Ostrich

Al de foto's in deze gallerij zijn van Peter Huysman, natuurliefhebber en eigenaar van Ontdek Kenya. We zijn met Ontdek Kenya begonnen in '96.

Lees meer over onze vogelreizen in Kenia.

Voor een op maat gemaakte reis, contacteer Ontdek Kenya.


Klik hieronder om naar de volgende pagina met foto's van inheemse vogels in Kenia te gaan:

<<< Vorige | Pagina 8 | Volgende >>>