ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag


VOGELFOTOGRAFIE IN KENIA

Vogels in de tuin

Is vogels identificeren gemakkelijk? Dat hangt er van af aan wie je het vraagt: een doorwinterde vogelaar of een prille beginner. De omstandigheden waarbij je de vogels waarneemt, spelen ook een rol. Met een voederplank is het doorgaans gemakkelijk om de vogelsoorten vast te leggen maar gaat het om een vogeltje dat constant in het dichte struikgewas verblijft, dan is dat een ander paar mauwen.

Vooraleer je een vogelreis in Kenia boekt, kun je al grondig de meer dan duizend vogelsoorten van Kenia bestuderen. Vroeger moest je het doen met een boek met weinig gedetailleerde tekeningen van slechts een handvol vogelsoorten. Die vogelgidsen zijn tegenwoordig heel gedetailleerd, met kaartjes waarop je kan zien in welke streken de vogels voorkomen en alle Keniaanse soorten worden in die gidsen vermeld. Er zijn ook fotoboeken die heel veel vogelsoorten weergeven.

Met de komst van het Internet mag je de vele fotogallerijen van tour operators en individuele vogelaars zeker niet meer over het hoofd zien. Tal van TV-documentaires zijn ook te bezien op het Internet. Met wat speurwerk, nog voor je de vogelreis begint, zal je al in grote lijnen weten welke vogelsoorten je zeker kunt verwachten of eerder moeilijk zult kunnen scoren.


Wild birds Identification, Black-headed Oriole, bird watching tour operator Kenya


Click on the thumbnails below to enlarge the picture:

Birds of Africa, Color picture, Golden-breasted Bunting, Kenya bird watching holidays How to identify Africa common birds species , Yellow-throated Sandgrouses, Kenya birding holidays African bird photography safari: Picture of Nubian Woodpecker,Kenya
Kenya common birds species identification by habitat , picture of Grey Crowned Crane Africa birds species identification, names and pictures, Speckled Mousebird, Kenya birding holidays Wild birds Identification, Black-headed Oriole, bird watching tour operator Kenya
birds of africa, color picture, juvenile lilac breasted roller

Wil je een goeie vogelaar worden, dan moet je eerst en vooral leren genieten van de waarnemingen. Heb oog voor de details: de grootte van de vogel, de kleuren, de vorm van de snavel, zie je een oogringetje of niet, de houding... Waar de vogel voorkomt speelt ook een grote rol bij het vastleggen van de soort. Komt die voor in het dicht struikgewas, in de kruin van een boom, in de grasvlakte, zit die op uitkijk hoog in een boom of op een leiding van de electriciteit... Staat de vogel met de poten in het water of loopt ie rond langs de oevers van het meer of rivier, dit alles zijn belangrijke details. Raadpleeg daarna je vogelboek met de kaartjes om een boel twijfels uit de wereld te helpen.

Maak je maar niet druk als beginneling dat je niet steeds de exacte vogelsoort zult kunnen determineren. Als je de vogel al in de juiste familie kunt onderbrengen, dan ben je al een flinke stap verder. De verschillen in de ondersoorten zitten meestal in de details.

Alle foto's in deze fotogallerij zijn Peter Huysman, uitbater van Ontdek Kenya.

Contacteer ons voor het opstellen van de vogelsafari van uw leven.Klik hieronder om naar de volgende pagina met foto's van inheemse vogels in Kenia te gaan:

<<< Vorige | Pagina 9 | Volgende >>>