ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

FAMILIEVAKANTIES IN KENIA

Is een familievakantie in Kenia een realistische onderneming? Ongetwijfeld. Wij van Ontdek Kenya Safaris hebben reeds meer dan 20 jaar ervaring in het organizeren van safari's, vogel- en wandelvakanties. We organizeren enkel reizen in Kenia zelf. We hebben twee kinderen, Farzana en Ifenya, en als we ergens een nieuwe wandeling, regio, hotel of tentenkamp gaan verkennen, dan gaan ze steevast met ons mee.

Ga onmiddellijk naar de programma's van de familievakanties in Kenia.


kindvriendelijke gezinsvakanties kenia gezinsreizen familiereizen


We hebben dan ook heel wat ervaring opgedaan op het gebied van vakanties met kinderen in Kenia. Zowel Farzana als Ifenya hebben de meeste van onze wandelingen met ons meegedaan. Dat heeft ons geleerd dat je eigenlijk overal terecht kunt met je kinderen, als je de lengte van de wandelingen maar binnen de perken houdt en je aanpast aan hun tempo. We stoppen regelmatig voor het bestuderen van de vogels en de planten. Hun lijstje met gescoorde vogels wordt stilaan een lijst om U tegen te zeggen.

Je kunt rekenen op onze ervaring voor het organizeren van kindvriendelijke vakanties met voldoende activiteit en afwisseling - een prima alternatief voor de typische park-tot-park safari waarbij je nauwelijks uit de wagen komt.

We zijn er ons van bewust dat het vinden van een te vertrouwen touroperator van het allergrootste belang is. Een mooie web site alleen zegt natuurlijk niet alles.  Vele van onze klanten hebben reeds meerdere malen met ons gereisd.

Een beetje meer over onze gezinsreizen:

- We verblijven minimum 2 maar liever 3 nachten op dezelfde plaats. Daarmee houden we bewust het aantal gereden km zo laag mogelijk want er is niets dat meer op het gemoed van kinderen werkt dan urenlang in een wagen te zitten, steeds onderweg van het ene park naar het andere. Je hoeft ook niet iedere dag in- en uit te pakken, een bezigheid die een tijdje kan duren als je reist met kinderen. Het hotel of tentenkamp wordt vlug een vertrouwde omgeving voor uw inderen.


vakantie met kinderen baringo masai mara


- We lassen enkele gemakkelijke wandelingen in het programma waarbij je te voet door wildrijke gebieden gaat. De lengte wordt aangepast aan de mogelijkheden van de kinderen. Je wandelt tussen giraffe's, zebra's en allerhande antilopesoorten. Apen en vogels vormen leuke onderbrekingen tijdens de tocht. Op onze reizen zit je niet constant in een minibusje - vele gezinnen die met ons gereisd hebben, vonden dit uitermate positief.

- We gaan naar kleine nationale parken en natuurreservaten die door het massatoerisme volledig links gelaten worden. De kinderen voelen er zich op hun gemak en genieten met volle teugen van de natuur.


gezinsreizen in kenia familiereizen in afrika


- De overnachtingsplaats speelt ook een grote rol, we gaan naar kleine hotels of tentenkampen waar de gezinnen een persoonlijke aandacht krijgen. Kinderen eten vaak niet alles wat de ouders lusten.  We kunnen dan ook met het personeel een aangepaste menu bespreken. We doen niet aan camperen - liever een hotel met kamers met een deftige badkamer, dat maakt het reizen, ook voor de ouders, minder vermoeiend.

- Onze gidsen weten één en ander te vertellen over de natuur op een kindvriendelijke manier. Ze weten de interesse op te wekken voor de vele wildsoorten maar ook voor de vogels, de planten en de natuur in het algemeen.

- We stellen voor uw gezin een op maat gemaakt programma op.


Hieronder vind je een paar typische gezinsreizen:

- 7-daagse vakantie met kinderen
Deze reis beperkt zich tot twee mooie gebieden in de Rift Valley: Naivasha en Elementaita. Vanuit deze plaatsen bezoek je Crescent Island, Crater Lake, Hell's Gate National Park en Lake Elementaita, allemaal goeie wandelgebieden, en doe je een dagsafari in het Lake Nakuru National Park, vooral gekend voor zijn flamingo's en neushoorns.

- 11-daagse gezinsvakantie
Extra's op deze reis zijn Masai Mara en de omgeving van Baringo. Om de reis niet al te lang te worden hebben we het luikje in Elementaita er uit gelaten. Wil je veel groot wild en vogels zien, dan zit je goed op deze reis.