ontdek kenya safaris logo

ONTDEK KENYA
SAFARI'S

UK-flag british flag


WANDELEN - FOTOGRAFIE - VOGELS KIJKEN
Privéreizen en kleine groepsafari's


Kenia staat synoniem voor 'safari' of het zien van het groot wild in de Afrikaanse savanne en de trektocht van de gnoes over de Mara-rivier.


Wat de meeste mensen niet weten is dat het mogelijk is om een actieve reis door Kenia te maken waarbij je het grote wild heus niet zult mislopen. Onze activiteiten? Wandelen, vogels kijken, fotograferen, Mount Kenya trekkings en uiteraard safari's.


We organizeren zowel reizen in groepsverband als op maat gemaakte reizen voor wandelaars, fotografen, vogelaars en natuurliefhebbers. Gezinnen, senioren en schoolgroepen komen bij ons aan de bak.


We wonen en werken in Kenia wat maakt dat we alle reizen op de voet kunnen volgen en we gaan vaak op prospectietocht, niet alleen voor het verkennen van de natuurgebieden maar ook voor het uittesten van hotels, lodges en tentenkampen.


fotoreizen in kenia afrika


We houden het uitsluitend op Kenia; dat is het land dat we het beste kennen en we bieden geen reizen aan die we zelf niet hebben uitgetest.


De aangeboden reizen zijn een weerspiegeling van onze levensstijl. We houden van het wild en de natuur in het algemeen, van wandelen en van vogels kijken maar dat enkel en alleen als:

-> We genoeg tijd kunnen spenderen op één plaats massatoerisme.

-> De activiteiten veilig zijn.

-> We na de activiteit van de dag kunnen genieten van comfortabele accommodatie in een lodge of tentenkamp met goeie kwaliteit van maaltijden en service.

-> De manier waarop we de natuur bekijken is ook van groot belang. Het is niet het aantal gescoorde leeuwen en neushoorns dat telt, wel de manier waarop we die gezien hebben. Als we die moeten delen met 10 andere minibusjes, gaan we liever op zoek naar één van de 1080 Keniaanse vogelsoorten.


Niettegenstaande je kan wandelen en vogels spotten in al de gebieden die we bezoeken, houden we de vogel- en wandelreizen strikt gescheiden.


Het zou een grote vergissing zijn om een geoefende wandelaar die graag vooruit gaat, op te schepen met een vogelkijker die gemakkellijk 20 minuten kan staan wachten bij een struikje omdat ie een vogel heeft horen zingen die hij graag ook eens zou willen zien. Hou je van beide activiteiten, dan ben je best om een individuele reis te boeken.


afrikaanse olifant in masai mara safari kenia


We geven zo veel mogelijk info omtrent onze manier van werken en vooraleer je een reis boekt, raden we je aan om grondig de aangeboden reisschema's te bestuderen en die te vergelijken met die van ons, ook al staat de website vol met slagwoorden als 'eco, natuur, avontuur, expeditie, trektocht of zelfs wandelvakantie'.


Ben je een actieve reiziger, wandelaar, fotograaf of natuurliefhebber in het algemeen en/of vogelaar in het bijzonder, je houdt van goeie accommodatie en persoonlijke service en je wil niet steeds iedere morgen je boeltje inpakken, dan zit je goed bij ons.


Check, vooraleer te boeken, of jou profiel aansluit bij dat van de typische Ontdek Kenya-klant.


We zien reeds uit naar jullie komst!


Peter Huysman
Uitbater van Ontdek Kenya