ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

safari safari's natuurreizen kenia

wildsafari kenia afrika

natuurreis kenia afrika

wildsafari's in afrika kenia

wildsafaris kenia afrika

JEEPSAFARI IN KENIA

8-daagse natuurreis in Amboseli, Tsavo en de Swara Plains


Ontdek Kenya is gekend voor jeepsafari's waarbij je niet constant onderweg bent van het ene park naar het andere. Op deze natuurreis houden we het op 2 van de meest gekende parken in Kenia: Amboseli, aan de voet van de Kilimanjaro en Tsavo, het grootste nationale park van Kenia. We combineren deze jeepsafari met een tweedaagse in de Swara Plains, een natuurgebied even ten zuiden van Nairobi, waar je zonder in contact te komen met het massatoerisme, kunt wandelen tussen het wild.


gevlekte hiena jeepsafari


Deze jeepsafari is ideaal voor vogelliefhebbers en natuurfotografen. We nemen alle tijd voor het verkennen van de parken met steeds wisselende landschappen en enorm veel wild. We concentreren ons niet alleen op de leeuwen en olifanten maar we hebben ook oog voor de honderden vogelsoorten en de kleine details van de natuur. Dit laatste is nog zoveel gemakkelijker in de Swara Plains aangezien je er ook te voet de natuur kunt verkennen.

Contacteer Peter Huysman van Ontdek Kenya voor een op maat gemaakte jeepsafari.REISSCHEMA VAN DE 8-DAAGSE JEEPSAFARI


Dag 1 van de jeepsafari: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of het Convent International Guesthouse in Nairobi.


Dag 2,3+4: Jeepsafari in Amboseli

Na het ontbijt rijden we zuidwaarts in de richting van Tanzania tot in het nationale park van Amboseli.

Amboseli is gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. De moerasgebieden in Amboseli worden gevormd door water afkomstig van de langzaam maar zeker afsmeltende gletsjers van de vulkaan. Foto's nemen van het wild met op de achtergrond de kolossale berg kan enkel in dit park. En groot wild is er in grote aantallen: grote kuddes olifanten en buffels, maar ook leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden. Verder vind je een ruime waaier aan antilopesoorten van de grootste Afrikaanse elanden tot de kleinste dikdiks. Deze reis is even goed een fotoreis als een jeepsafari.


jeepsafari, foto's van olifanten


Onze 3 dagen in Amboseli zijn goed gevuld, we gaan niet alleen voor het grote wild maar we gaan ook op zoek naar tientallen kleurrijke vogelsoorten. Amboseli telt niet minder dan 425 vogelsoorten waaronder vrij gemakkelijk te spotten arenden, gieren, trappen, zandhoenen, neushoornvogels, reigers, ooievaars, struisvogels, tal van watervogels...

We overnachten ofwel in de Ol Tukai Lodge, het luxueuze Kilima tentenkamp of in een gelijkaardige lodge of tentenkamp.


Dag 5+6: Het nationale park van Tsavo

gerenuk girafnekgazelle

Over onverharde weg trekken we nu van het nationale park van Amboseli naar dat van Tsavo West. Tsavo in zijn geheel is het grootste nationale park van Kenia en beslaat een oppervlakte ongeveer zo groot als België. Het park is opgesplitst in Tsavo West en East door de grote weg en spoorlijn van Nairobi naar Mombasa.

Markant is het verschil van kleur tussen de olifanten in Amboseli en Tsavo. Olifanten houden er van om in de modder te ploeteren om zich van insecten te ontdoen, wat maakt dat de huid van de olifanten in Amboseli grijs is, en in Tsavo eerder rood. In Amboseli zie je het wild vaak van op kilometers afstand, in het met dicht struikgewas begroeide Tsavo kun je na elke bocht weer wat anders vinden.

Tsavo is goed voor al het grote wild, inclusief de katten. Ook de eerder schuwe maar zeer mooie koedoe (een antilopesoort) is er aanwezig.We verblijven ofwel in het Severin tentenkamp, met uitzicht over de savanne, of in de Kilanguni Lodge (van de Serena-groep) met uitzicht op de Chyulu Hills.


Dag 7+8: Jeepsafari in de Swara Plains


roze klauwier vogelsafari vogelreis


We begeven ons nu terug noordwest richting de Swara Plains, één van de nieuwste natuurreservaten in onze waaier van natuurgebieden die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepakt. De ranch is 80 km² groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een vijver waar het wild de dorst komt lessen. Het wild deelt de vlaktes met Masai's die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren gedaan hebben.

De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in het Nairobi National Park dat de helft groter is) en je vindt er meer dan 270 verschillende soorten vogels. Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze meer gekende parken met uitzondering van buffels, olifanten en neushoorns, maar dat maakt het dan weer mogelijk om te voet de natuur te verkennen.


jachtluipaard jeepsafari


Je kan er oryxen (= beisa-antilopen), elanden, gnoes, Masai giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en girafnekgazelles bewonderen, dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Van zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes, hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender!

Het aantal bezoekers wordt met opzet laag gehouden. Het Acacia kamp, waar we 2 nachten verblijven, heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De uitbaters hebben jaren ervaring in de hotelindustrie en de service en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

Onze dagen in de Swara Plains zijn goed gevuld met wandelingen en safari's. Van de Swara Plains is het niet meer dan 45 minuten tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 8, het transport in Kenia, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Peter van Ontdek Kenya.