ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

safari safari's natuurreizen kenia

wildsafari kenia afrika

natuurreis kenia afrika

wildsafari's in afrika kenia

wildsafaris kenia afrikaNATUURREIZEN IN KENIA

Safari's weg van het massatoerisme


Ontdek Kenya organizeert natuurreizen voor reizigers die niet constant het wild willen zien van achter het raampje van een minibus. Op onze natuurreizen doen we niet alle grote parken aan, integendeel. We vermijden de vele transfers door steeds minimum 2 maar liever 3 nachten te spenderen in elk park. Dat maakt dat we op de meeste safari's slechts 2 van de grote parken aandoen. Liever dit dan constant onderweg te zijn van het ene park naar het andere.

We hebben zelf alle reisschema's en hotels, lodges en tentenkampen getest; we laten niets aan het toeval over. We organizeren reizen zoals we die zelf graag doen. Vinden we een reisschema voor onszelf te hectisch, dan bieden we dat ook niet aan.

Ga onmiddellijk door naar de reisschema's.


jagende mannetjesleeuwen


Naast de grote parken waar je de "big five" kunt vinden, doen we ook een aantal kleinere parken aan waar je kunt wandelen tussen het wild, zonder daarbij in aanraking te komen met het massatoerisme.

Waar maakt Ontdek Kenya het verschil met de andere touroperators?

- Per natuurreis bezoeken we maximum 2 van de grote parken. Het soort reis waarbij je in 2 weken tijd in de Aberdares, Samburu, Nakuru, Masai Mara, Amboseli en Tsavo bent geweest is niet voor onze klanten weggelegd. Daarbij zit je constant in de wagen en ben je steeds onderweg van het ene park naar het andere. Vergeet niet dat, al lijken de afstanden op de wegenkaart van Kenia doenbaar, dat je om 300 km af te leggen gemakkelijk 6 of meer uur onderweg bent.

Als je thuiskomt en zegt: "Het was mooi maar toch maar goed voor n keer", dan zijn we niet geslaagd in onze opzet.

- We verkennen de parken grondig en verblijven er liefst 3 nachten na mekaar. Daarbij vermijd je ook elke morgen in zeven haasten te moeten gaan inpakken want we moeten weer ergens anders naar toe. Het is niet de bedoeling dat je afgepeigerd terug thuis komt.


natuurreizen in kenia afrika


- We bezoeken ook kleine nationale parken en natuurreservaten die door heel weinig toeristen bezocht worden.

- In de veelbezochte parken proberen we tegen de stroom van safaribusjes in te gaan. We gaan liever na een relatief vroeg ontbijt op pad en rekken de safari tot tegen de middag (of we gaan met een picknick op pad en maken er een volledige dagsafari van); liever dan op de safari van 6 uur 's morgens in file te moeten gaan staan om een paar leeuwen te zien. Na 9 uur zijn de parken meestal zo goed als leeg en kun je het grote wild zien, zonder gestoord te worden door twintig andere bussen.

- We bieden een mix aan van de gekende natuurreservaten en kleinere, maar eveneens heel mooie natuurgebieden waar je weinig of geen toeristen zult tegenkomen.

- Onze gidsen zijn stuk voor stuk goeie vogelkenners en weten een stukje mee te praten over de cultuur van de verschillende stammen, de politiek, het schoolsysteem in Kenia en natuurlijk ook over de natuur in het algemeen.

- De overnachtingen zijn in relatief kleine tentenkampen of lodges met een persoonlijke aanpak. We vermijden de gigantische aangelegenheden waar je niet meer bent dan de zoveelste toerist die er een nachtje verblijft. Camperen doen we niet, we houden het op comfortabele accommodaties. De tentenkampen hebben allemaal een eigen badkamer en goeie bedden, het enige verschil met een hotelkamer is dat de muren van tentzeil gemaakt zijn.

- De natuurreizen worden georganizeerd als individuele reizen of als groepsreizen maar dan wel met een minimum van 4 deelnemers en maximum 10. Daarmee kunnen we het heel persoonlijk houden.

Onze klanten zijn niet van het type dat van de ene leeuw naar de andere wil rijden, het zijn stuk voor stuk natuurliefhebbers met oog voor de kleine details van de natuur, voor de vogels, veelal goeie fotografen en de meesten houden er van om het wild te voet te kunnen zien. Dit laatste geeft een totaal ander gevoel dan de typische jeepsafari.

Vooraleer te boeken, lees eens onze pagina "Onze klanten of wie je bent". Vind je je niet terug in deze omschrijving van onze klant, dan zit je bij ons niet goed.

Contacteer Ontdek Kenya om van uw natuureis een droomsafari te maken.
10-daagse natuurreis in de Aberdares, de Solio-ranch, de Rift Valley en Masai Mara.

afrikaanse eland

Het eerste luik van uw natuurreis is in de centrale hooglanden, tussen de Aberdares en Mount Kenya in. Hier zit je goed voor de netgiraffes, zebra's, Afrikaanse elanden, allerhande gazelles en de grootste concentratie aan zwarte maar ook witte neushoorns in Afrika. Dit laatste in de Solio-ranch.

Het wild zien van op heel korte afstand vanuit een ondergrondse bunker of 1 van de vele balkons van het op stelten gebouwd hotel kan enkel in The Ark in de Aberdares.

Daarna gaan we naar de omgeving van Lake Naivasha in de Rift Valley (= de grote slenkvallei). We wandelen er tussen het wild in de kleine maar o zo mooie natuurreservaten van Crescent Island en Crater Lake.

We ronden de natuurreis af met een driedaagse in Masai Mara, goed voor het grote wild, vooral de katachtigen. Onze dagen zijn flink gevuld met safari's en een korte wandeling gecombineerd met een bezoek aan een Masai-dorp. Hier zie je hoe de Masai's verder leven zoals ze dat al vele generaties lang gedaan hebben. Geen opgezette show maar bittere realiteit.

Lees verder >>>


11-daagse wildsafari in Masai Mara, Nakuru, Swara Plains en Amboseli

natuurreizen safari's in amboseli
Deze natuurreis is minder gericht op wandelaars maar meer op de fotografen onder u en ook op de algemene safari-enthousiast. We doen safari's in Masai Mara, Lake Nakuru (o.a. gekend voor zijn flamingo's en vele neushoorns) en begeven ons dan meer zuidwaarts richting Swara Plains en Amboseli. In het nationale park van Amboseli neem je foto's van het grote wild met op de achtergrond de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg.

Lees verder >>>


9-daagse safari in de Rift Valley, Swara Plains en Amboseli

Voor een toffe mix van wandelen en safari's zit je goed op deze reis. De verplaatsingen zijn beperkt tot een minimum en je bezoekt toch 1 van de gekendste parken in Kenia: Amboseli. Voor natuurfotografen is deze reis ook ideaal.


natuurreizen in kenia


Het natuurgebied van Swara is niet zo gekend maar voor het zien van oryxen (=spiesbokken), giraffes, Afrikaanse elanden en allerhande gazelle's is het een ideaal gebied. Het gebied beslaat twee derde van het Nairobi National Park en is op slechts een dik uur rijden van Nairobi. Je hebt er de natuur gegarandeerd voor jou alleen.

Lees verder >>>


8-daagse jeepsafari in de nationale parken van Amboseli en Tsavo

Op deze jeepsafari doe je 2 grote nationale parken aan: Amboseli, nabij de Kilimanjaro en Tsavo, het grootste nationale park van Kenia. Twee landschappelijk sterk van mekaar verschillende natuurgebieden. En ding hebben ze gemeenschappelijk: in beide vind je veel groot wild, om niet van de vogels te spreken.


natuurreizen safaris in kenia


Je rondt de safari af in de Swara Plains waar je de natuur voor jou alleen hebt. Van massatoerisme is hier geen spoor. De reis is ideaal voor zowel natuurliefhebbers als fotografen.

Lees verder >>>


Wil je een op maat gemaakte natuurreis, contacteer dan Ontdek Kenya Safaris, we hebben meer dan 20 jaar ervaring in het organizeren van safari's in Kenia.