ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

safari safari's natuurreizen kenia

wildsafari kenia afrika

natuurreis kenia afrika

wildsafari's in afrika kenia

wildsafaris kenia afrikaSAFARI IN KENIA

9-Daagse in selecte natuurreservaten in de Slenkvallei,
Swara Plains en Amboseli


Ontdek Kenya organizeert safari's in natuurreservaten waar heel weinig toeristen komen en waar het mogelijk is om het wild te voet te benaderen, wat toch een heel speciaal gevoel geeft aan uw safari in Kenia. We combineren onze safari's met 1 of meerdere van de grote parken waar je niet kan gaan wandelen en waar je dan ook de katten, olifanten, buffels en neushoorns kunt zien. Bij ons zit je niet constant in de minibus, we maken van uw safari in Kenia een actieve reis.

Ga door naar het reisschema van de 9-daagse safari in Kenia.

safari in kenia leeuwinnen

Op deze 9-daagse safari doen we geen lange en vermoeiende verplaatsingen. We verblijven twee keer in een lodge nabij Lake Naivasha en bezoeken van daaruit de natuurreservaten van Crescent Island en Crater Lake, beide plaatsen waar je gemakkelijk te voet het wild kunt benaderen, twee keer in het nauwelijks gekende Swara Plains natuurreservaat en ronden af met een driedaagse in het Amboseli National Park.

Op Crescent Island, in Crater Lake en in de Swara Plains wandel je tussen de giraffe's, gnoes, elanden, zebra's en gazelles. Vanop Crescent Island kun je de nijlpaarden zien in het Naivasha-meer en in de Swara Plains vind je tal van oryxen (=ook beisa-antilope genaamd) en met een beetje geluk zelfs de schuwe gerenuk of girafnekgazelle.

Amboseli is dan weer goed voor het grote wild: grote kuddes olifanten en buffels en de katachtigen (leeuw, luipaard, jachtluipaard, serval, genetkat...) en dit allemaal met de Kilimanjaro op de achtergrond.

Deze reis is ideaal voor zowel natuurfotografen, wandelaars als vogelliefhebbers.

Contacteer Peter Huysman van Ontdek Kenya voor een op maat gemaakte safari in Kenia.


REISSCHEMA VAN DE 9-DAAGSE SAFARI IN KENIA


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2: Crescent Island. Lake Naivasha Country Club of de Lake Naivasha Kongoni Lodge

Na het ontbijt worden we door de gids op de hoogte gebracht van het programma. Rond 8.30 u rijden we in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley. Na 35 km verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen. We begeven ons richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley.


afrikaanse zeearend crescent island safari in kenia


We verblijven voor twee nachten in de Lake Naivasha Country Club of de Lake Naivasha Kongoni Lodge.

De Lake Naivasha Country Club is gelegen langs het meer en heeft een mooie tuin met tal van gele koortsbomen (een soort acacia's). De Kongoni Lodge is gebouwd op een hoge rots en overziet Lake Oloidien, een zoutwatermeertje dat net naast Lake Naivasha ligt dat dan weer een zoetwatermeer is. De rust, luxueuze kamers en culinair hoogstaande maaltijden maken van deze lodges een uitstekende verblijfplaats.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van lodge.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken. De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panorama's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.

De wandeling op Crescent Island is zo goed als vlak en staat volledig in het teken van het wild. Je hoeft geen afgetrainde atleet te zijn om onze reizen aan te kunnen, je moet enkel actief bezig willen zijn.


Dag 3: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club of de Lake Naivasha Kongoni Lodge

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen. We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen en tal van antilopes. Luipaarden, aardvarkens, hiena's en zorilla's zijn er ook maar dit zijn hoofdzakelijk nachtdieren, je moet dus veel geluk hebben om 1 van deze soorten te zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


acacia camp swara plains


Dag 4 + 5 van de safari in Kenia: de Swara Plains

We begeven ons nu terug zuidwaarts richting de Swara Plains, één van de nieuwste natuurreservaten in onze waaier van natuurgebieden die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepakt. De ranch is 80 km² groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een vijver waar het wild de dorst komt lessen. Het wild deelt de vlaktes met Masai's die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren gedaan hebben.

De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in het Nairobi National Park dat de helft groter is) en je vindt er meer dan 270 verschillende vogelsoorten. Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze meer gekende parken met uitzondering van buffels, olifanten en neushoorns, maar dat maakt het dan weer mogelijk om te voet de natuur te verkennen.


beisa-antilopen oryx


Je kan er oryxen (= beisa-antilopen), elanden, gnoes, Masai giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en girafnekgazelles bewonderen, dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Van zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes, hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender!

Het aantal bezoekers wordt met opzet laag gehouden. Het Acacia kamp, waar we 2 nachten verblijven, heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De uitbaters hebben jaren ervaring in de hotelindustrie en de service en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

Onze dagen in de Swara Plains zijn goed gevuld met wandelingen en safari's.


Dag 6, 7 + 8: Safari in Kenia in het Amboseli National Park

Amboseli is gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. De moerasgebieden in Amboseli worden gevormd door water afkomstig van de langzaam maar zeker afsmeltende gletsjers van de vulkaan. Foto's nemen van het wild met op de achtergrond de kolossale berg kan enkel in dit park. En groot wild is er in grote aantallen: grote kuddes olifanten en buffels, maar ook leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden. Verder vind je een ruime waaier aan antilopesoorten van de grootste Afrikaanse elanden tot de kleinste dikdiks. Deze reis is even goed een fotoreis als een jeepsafari.


jeep safari in kenia safari's in kenia


Onze 3 dagen in Amboseli zijn goed gevuld, we gaan niet alleen voor het grote wild maar we gaan ook op zoek naar tientallen kleurrijke vogelsoorten. Amboseli telt niet minder dan 425 vogelsoorten waaronder vrij gemakkelijk te spotten arenden, gieren, trappen, zandhoenen, neushoornvogels, reigers, ooievaars, struisvogels, tal van watervogels...

We overnachten ofwel in de Ol Tukai Lodge, het luxueuze Kilima tentenkamp of in een gelijkaardige lodge of tentenkamp.


Dag 9: einde van de safari in Kenia. Terug voor lunch in het Acacia Camp + terug naar de luchthaven

Zonder vroeg te moeten opstaan, keren we terug naar de Swara Plains (ondertussen gekend terrein) waar we in het Acacia Camp onze laatste lunch gebruiken. In de namiddag doen we nog een laatste wandelingetje of safari. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 9, het transport in Kenia, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Peter van Ontdek Kenya.