ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

safari safari's natuurreizen kenia

wildsafari kenia afrika

natuurreis kenia afrika

wildsafari's in afrika kenia

wildsafaris kenia afrika

11-DAAGSE WILDSAFARI IN KENIA

Masai Mara - Nakuru - Amboseli - Swara Plains


Ontdek Kenya organizeert wildsafari's waarbij je minimaal in contact komt met het massatoerisme. Onze klanten zijn niet enkel en alleen geïnteresseerd in de "Big Five" maar hebben ook oog voor de meer dan duizend vogelsoorten en de kleine details van de natuur.

We spenderen meerdere nachten in ieder park, zodat we de natuurgebieden volop kunnen exploreren. Daarenboven doen we niet enkel de vroege ochtend en namiddagsafari. Na overleg met de klant gaan we ofwel voor een volledige dagsafari of een safari na een relatief vroeg ontbijt tot rond de middag, keren daarna terug naar de lodge of tentenkamp, om nog een stevige safari te doen in de namiddag.

Ga onmiddellijk door naar het reisschema van deze wildsafari in Kenia.


afrikaanse olifant kudde olifanten in maasai mara

Op deze wildsafari bezoeken we de meest gekende nationale parken van Kenia: Masai Mara, Lake Nakuru en Amboseli. We onderbreken de wildsafari's met wandelingen tussen het wild; daarvoor zijn de Swara Plains ideaal. In Masai Mara bezoeken we ook een typisch Masaidorp zodat je kan zien hoe de Masai's nog steeds leven zoals ze dat al generaties lang doen. Je kan de volgende zoogdieren zien op deze wildsafari: olifanten, buffels, neushoorns in Lake Nakuru, leeuwen, (jacht)luipaarden, nijlpaarden, Masai- en Rothschildgiraffes, zebra's, hartebeesten en een waaier aan gazelles (van de kleinste dikdik tot het grootste Afrikaanse eland).

We houden het op luxueuze tentenkampen en lodges, we doen niet aan camperen. Dat maakt dat deze wildsafari goed is voor zowel families met kinderen, senioren, natuurfotografen, vogelliefhebbers en natuurliefhebbers in het algemeen.

Wil je meer activiteit in je reis, lees dan onze wandelprogramma's.


REISSCHEMA VAN DE 11-DAAGSE WILDSAFARI


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel, de Nairobi Safari Club of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2 van de wildsafari: naar Masai Mara. Mara Leisure of Ashnil Mara tentenkamp.

serval katachtigen wildsafari kenia afrika


Via de Grote Slenkvallei rijden we richting Masai Mara, het best gekende nationale park van Kenia. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen.

Op de weg naar het park rijden we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.
Dag 3+4: Wildsafari in Masai Mara. Mara Leisure of Ashnil Mara tentenkamp.

We trekken de hele dag uit voor safari's in Masai Mara. Op dag 3 wandelen we tot aan een Masai manyatta (= Masaidorp). Hier zien we hoe de Masai's verder leven zoals ze dat al vele generaties lang doen, geen opgezette show maar harde realiteit. Daarna doen we nog een laatste safari door het park tot kort voor het vallen van de avond. Op dag 4 doen we of een volledige dagsafari of een safari na het ontbijt tot rond de middag en een namiddagsafari van rond een uur of 4 tot valavond.


Dag 5: naar het Elementaita-meer. Overnachting in de Sunbird Lodge

In de voormiddag doen we een verplaatsing tot aan de Sunbird Lodge, gelegen langs het Elementaita-meer waar we 2 keer zullen overnachten. Deze vrij nieuwe lodge is gebouwd op een uitzichtpunt over het meer. De kamers en de maaltijden zijn er voortreffelijk en de service heel persoonlijk. Het is een plaatsje om tot rust te komen.


een kamer in de sunbird lodge


In de namiddag is er de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de préhistorische vindplaats van Kariandusi of een korte wandeling te maken langs het Elementaita-meer.


Dag 6: Het nationale park van Lake Nakuru. Overnachting Sunbird Lodge

Het nabijgelegen Nakuru National Park is één van de oudste nationale parken van Kenia. Het is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de grote kuddes buffels, tientallen witte neushoorns en katachtigen, we denken hier vooral aan het luipaard en de leeuw. Van de 'big five' ontbreekt alleen de olifant, maar die hebben we gegarandeerd al gezien in Masai Mara. We doen een stevige safari door het park gevolgd door een picknicklunch vanop een uitzichtpunt over het meer dat door heel weinig toeristen wordt bezocht. In de namiddag rijden we verder langs het meer vooraleer terug te keren naar de Sunbird Lodge.


breedlipneushoorns witte neushoorns lake nakuru national park kenia afrikaDag 7 van de wildsafari in Kenia: de Swara Plains

We begeven ons nu zuidwaarts richting de Swara Plains, één van de nieuwste natuurreservaten in onze waaier van natuurgebieden die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepakt. De ranch is 80 km² groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een vijver waar het wild de dorst komt lessen. Het wild deelt de vlaktes met Masai's die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren gedaan hebben.

De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in het Nairobi National Park dat de helft groter is) en je vindt er meer dan 270 verschillende soorten vogels. Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze meer gekende parken met uitzondering van buffels, olifanten en neushoorns, maar dat maakt het dan weer mogelijk om te voet de natuur te verkennen.


restaurant van het acacia camp swara plains


Je kan er oryxen (= beisa-antilopen), elanden, gnoes, Masai giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en girafnekgazelles bewonderen, dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Van zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes, hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender!

Het aantal bezoekers wordt met opzet laag gehouden. Het Acacia-kamp heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De uitbaters van het kamp hebben jaren ervaring in de hotelindustrie en de service en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

Onze dag in de Swara Plains is goed gevuld met een wildsafari en optionele wandeling in het natuurgebied.Dag 8, 9 + 10: Wildsafari in Kenia in het Amboseli National Park

Amboseli is gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. De moerasgebieden in Amboseli worden gevormd door water afkomstig van de langzaam maar zeker afsmeltende gletsjers van de vulkaan. Foto's nemen van het wild met op de achtergrond de kolossale berg kan enkel in dit park. En groot wild is er in grote aantallen: grote kuddes olifanten en buffels, maar ook leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden. Verder vind je een ruime waaier aan antilopesoorten van de grootste Afrikaanse elanden tot de kleinste dikdiks. Deze reis is even goed een fotoreis als een jeepsafari.


bohor reedbuck keniaanse safarireis


Onze 3 dagen in Amboseli zijn goed gevuld, we gaan niet alleen voor het grote wild maar we gaan ook op zoek naar tientallen kleurrijke vogelsoorten. Amboseli telt niet minder dan 425 vogelsoorten waaronder vrij gemakkelijk te spotten arenden, gieren, trappen, zandhoenen, neushoornvogels, reigers, ooievaars, struisvogels, tal van watervogels...

We overnachten ofwel in de Ol Tukai Lodge, het luxueuze Kilima tentenkamp of in een gelijkaardige lodge of tentenkamp.


Dag 11: einde van de wildsafari. Terug voor lunch in het Acacia Camp + terug naar de luchthaven

Zonder vroeg te moeten opstaan, keren we terug naar de Swara Plains (ondertussen gekend terrein) waar we in het Acacia Camp onze laatste lunch gebruiken. In de namiddag doen we nog een laatste wandelingetje of safari. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 11, het transport in Kenia, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Peter van Ontdek Kenya.