ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

10-DAAGSE MOUNT KENYA TREKKING

Vooraleer de Mount Kenya trekking te beginnen wandelen we in het natuurdomein van de Aberdare Country Club. De volgende dag trekken we uit voor een safari door het wildgebied van het Aberdare-gebergte en rijden daarna tot in het heidegebied waar we een paar wandelingen op meer dan 3100 meter doen en tegelijkertijd een paar mooie watervallen bezichtigen. Vooraleer richting Mount Kenya te trekken doen we nog een safari in het Solio-gebied, vooral gekend voor zijn tientallen witte en zwarte neushoorns.


tuin aberdare country club,zicht op de aberdares vanuit de aberdare country club


Zoals op al onze Mount Kenya trekkings, beklimmen we de berg via de Sirimon-route en dalen af via de Naro Moru-route. In de 5 dagen op Mount Kenya zit een dag voor acclimatisatie in het Shipton's Camp op de Sirimon-route. Die dag doen we 1 of meerdere wandelingen in de omgeving, kwestie van te wennen aan de grote hoogte. Op Mount Kenya verblijven we in berghutten en de dragers en gidsen verzorgen alle maaltijden.

Contacteer ons voor een op maat gemaakte Mount Kenya trekking of voor een verlenging in het Samburu Game Reserve.


REISSCHEMA VAN DEZE MOUNT KENYA TREKKING


Dag 1: Nairobi

Aankomst 's avonds op de Jomo Kenyatta luchthaven in Nairobi, gevolgd door een transfer naar ofwel het Eka Hotel of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2: Natuurrreservaat van de Aberdare Country Club. Overnachting in de Aberdare Country Club

Na een verplaatsing van 3 uur komen we aan in Nyeri, dat is in het centraal gedeelte van Kenya, het grondgebied van de Kikuyu-stam. Onderweg kom je voorbij tal van koffie- en ananasplantages.

We lunchen in de Aberdare Country Club, waar we 2 keer overnachten.


wandelen tussen wild


In de namiddag wandelen we in het natuurreservaat rond de Aberdare Country Club. We vinden er ons eerste wild: wrattenzwijnen en impala's lopen vrij rond op het golfterrein. We doen niet zomaar een wandelingetje in de tuin; we beklimmen de Kamatongu Hill van waar je een goed overzicht hebt op zowel de Aberdares als Mount Kenya. Daarna zakken we af naar het gebied met meer wild zoals de zeldzame netgiraffes, de Thompson- en Grant's gazelles, zebra's, maar ook de eland (Afrika's grootste antilopesoort). Wandelen tussen het wild is een unieke ervaring die je niet kunt opdoen bij het doen van safari's met de wagen.


Dag 3: Safari en wandeling in het Aberdare National Park. Overnachting in de Aberdare Country Club

We beginnen met een stevige safari in The Salient, het lagergelegen en zeer dicht beboste gedeelte van het Aberdare National Park. We vinden er tal van olifanten, buffels, bushbucks, waterbokken, wrattenzwijnen en de grotere wilde varkens en eventueel hyena's, luipaarden of neushoorns.

We rijden nu een stuk hoger tot in het meer open gebied op meer dan 3100 meter boven de zeespiegel. We doen er enkele korte wandelingen en bezoeken tegelijkertijd een paar spectaculaire watervallen. Deze wandelingen zijn ideaal om te wennen aan de grote hoogte.


queen's cave,aberdares,gura falls,magura falls


We keren terug door The Salient naar de Aberdare Country Club waar we een tweede keer overnachten.


Dag 4: Solio Ranch + overnachting in een lodge in de buurt van Mount Kenya

Na het ontbijt begeven we ons naar de nabijgelegen Solio Ranch, niet om te wandelen deze keer maar voor een stevige safari. De ranch herbergt de grootste kudde met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns in Kenia. Ook van de partij zijn de minder bedreigde witte neushoorns, buffels, de minder voorkomende netgiraffes, luipaarden, leeuwen en ontelbare vogelsoorten.

De grote tour operators laten dit gebied veelal links liggen. De kans is dan ook groot dat we geen andere wagens tegenkomen.

We lunchen in The Nelion, het Soames Hotel of de Naro Moru River Lodge waar we genieten van een vrije namiddag en van waar we de volgende dag de Mount Kenya trekking gaan beginnen.


Dag 5: Begin van de trektocht op Mount Kenya

's Morgens vroeg komen we tesamen met het team dat ons gaat begeleiden op Mount Kenya, vooraleer we met de wagen rijden tot aan de parkingang op de Siromon-route (op 2600 meter boven de zeespiegel). We wandelen door dichtbegroeid tropisch woud tot aan het Old Moses Camp op 3400 meter, waar we aankomen in de vroege namiddag. Onderweg zien we tal van vogelsoorten die enkel op grotere hoogte voorkomen.

Vanuit het Old Moses Camp, dat net boven de boomgrens ligt, zien we voor het eerst de pieken van Mount Kenya van relatief dichtbij. We overnachten in een rudimentaire berghut.


Dag 6: Verdere beklimming tot aan het Shipton’s Camp

We klimmen nu verder door de Mackinder's Valley tot aan het Shipton's Camp op 4236 meter hoogte. Reken op een wandeling van 6 tot 8 uur. De ganse wandeling is boven de boomgrens en voor het eerst zien we de reuzen-lobelia, een kruidachtige plant die enkel op grote hoogte voorkomt. In Kenya vind je die vooral op Mount Kenya maar ook in het Aberdare-gebergte.

We kruisen een aantal keren kleine riviertjes. Het is oppassen geblazen want voor de rest van de reis met natte voeten opgescheept zitten, is geen optie. We picknicken onderweg op een plaats met een mooie uitzicht en komen aan in het Shipton's Camp in de vroege namiddag. Rond het kamp vind je heel wat rotshyraxen. Dit zijn marmotachtige dieren van de familie van de olifanten, jawel.

In de namiddag genieten we van het zicht op de pieken: Batian (5199m en de hoogste piek van Mount Kenya), Nelion en Point Lenana (4985m) die we op dag 8 gaan beklimmen. Point Lenana is de hoogste piek die al wandelend te bereiken is; voor de twee hogere pieken moet je aan rotsklimmen doen.

Het avondmaal en de overnachting is in de berghut van het Shipton's Camp.

naromoru route,naro moru route


Dag 7: Acclimatisatiedag

We doen een paar relatief korte wandelingen waarbij we een flink stuk hoger gaan dan het Shipton's Camp, kwestie van te wennen aan de ijle lucht en om hoogteziekte te voorkomen. We verblijven voor een tweede keer in de berghut van het Shipton's Camp.


Dag 8: Point Lenana (4985 m), het hoogste punt van de trektocht

Lang voor dat het klaar wordt, gebruiken we een licht ontbijt met een kop thee of koffie. Het is de bedoeling van Point Lenana te bereiken op het moment dat de zon opkomt. Als het weer mee zit heb je van hier een fantastisch zicht op het Aberdare-gebergte, Nyeri, Naro Moru en de andere pieken van Mount Kenya. Als het heel erg mee zit, kun je zelfs de Kilimanjaro zien.

We zakken terug af langs de Naro Moru-route. We trekken langs de Lewis Glacier, de grootste gletsjer op Mount Kenya die jammer genoeg wel aan het afsmelten is, en gebruiken een welverdiende brunch in het Mackinder's Camp (op 4200 m). Daarna zakken we verder af tot onder de boomgrens tot aan Met Station (3050 m), waar we de laatste keer op Mount Kenya overnachten.


Dag 9: Tot aan de parkingang. Verblijf in de Naro Moru River Lodge / The Nelion / Soames Hotel

We zakken verder af tot aan de parkingang op de Naro Moru-route, van waar onze wagen ons terugbrengt naar de lodge waar we op dag 4 hebben verbleven. We komen er aan op tijd voor de lunch en genieten van een vrije namiddag. Wat is het heerlijk om de oude botten terug te laten opwarmen!


Dag 10: Kiambethu-theeplantage en terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor de lunch op de Kiambethu-theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het kweken, verwerken en verhandelen van de thee.

In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN IN DE PRIJS zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenia, de diensten van de chauffeur-gids, de dragers en gidsen op Mount Kenya, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de eerste 4 dagen van de reis. Op Mount Kenya nemen we water van de talrijke bronnen, eventueel met waterzuiveringstabletten.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, het visum, een reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Ontdek Kenya.