ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flagMASAI MARA

Het best gekende park van Kenia


Hieronder volgt een opsomming van gegevens in verband met Masai Mara:


safari,leeuw,leeuwin,parende,maasai mara,masai maraGrootte van het park: 1510 km²


Locatie: op de grens met Tanzania. Het natuurgebied vormt één eco-systeem met de Serengeti in Tanzania. Masai Mara kun je bereiken met de wagen vanuit Nairobi in een 5-tal uren.

De meest gebruikte ingangen zijn de Sekenani Gate (aan de oostkant van het park), de Oloololo Gate (in het noorden) en de Talek Gate die gelegen is tussen die eerste twee ingangen in. Masai Mara is volledig gelegen op 1500 of meer meter boven de zeespiegel.


wandelen,masai mara,maasai maraLandschap: open grasvlaktes doorsneden door tal van rivieren, waarvan de Mara- en de Talekrivier de gekendste zijn.


Zoogdieren: Je kunt er zowel de big five zien (olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels) als topi-antilopen, gnoe's, nijlpaarden, hyena's, jakhalzen, vossen, zebra's, hartebeesten... Het aantal soorten zoogdieren is veel te groot om volledig op te noemen. Masai Mara is een plaats waar je in heel korte tijd, heel veel wild kunt zien.

De jaarlijkse trektocht van de gnoe's over de Mara-rivier is een spektakel om nooit meer te vergeten...


Vogelsoorten: Er zijn 470 vogelsoorten genoteerd in het park. Dit is dan ook hét park voor vogelliefhebbers.


Bezoekers: tijdens de vakantieperiodes in Europa kan het vrij druk zijn in het park.


Activiteiten: safari's, wandelen buiten de parkgrenzen, ballonvluchten, vogels kijken, fotograferen


masai giraffes,giraffen,maasai mara


Je kunt er ook een bezoek brengen aan een Masai-dorp in de omgeving, zodat je de typische Masai-cultuur en -gebruiken kunt opsnuiven.

Niet iedereen weet dit soort bezoekjes te appreciëren. Wij omschrijven het als volgt: wat je ziet, is wel degelijk de manier waarop het gros van de Masai's nog steeds leven, geen opgezette show, maar ze zijn jammer genoeg ook commercieel geworden.

De dansjes en het springen, wel degelijk een deel van de Masai-cultuur, moet je er bij nemen...


Accommodatie: in en aan de rand van het park zijn er tal van overnachtingspunten. Van rudimentaire campings tot top-end lodges of tentenkampen; Masai Mara heeft het allemaal.

Wij gebruiken meestal het Mara Leisure Camp, gelegen langs de Talek-rivier of het Ashnil tentenkamp, in het hartje van het park.


Goed om weten: het park is per vliegtuig bereikbaar vanuit Nairobi.

Als je op één plaats spectaculaire foto's kunt nemen van de ondergaande zon, dan is het wel in Masai Mara. Onze chauffeurs-gidsen weten de 4x4 zo te positioneren dat je de silhouetten van een aantal grote zoogdieren en de ondergaande zon in één foto kunt combineren.