ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag
DIGITALE FOTOGRAFIE IN NAIVASHA


Fotosafari in de omgeving van Lake Naivasha in de Slenkvallei

Rond Naivasha zijn er 3 natuurreservaten die heel geschikt zijn om te voet het wild te benaderen en te fotograferen. Het is voor ons niet alleen een ideale streek voor fotoreizen in Kenia, we gaan er ook heen met de meeste wandel- en vogelsafari's. Je zal het niet zien op je foto's maar het wild fotograferen vanuit het standpunt van de wandelaar geeft een extra kick voor de fotograaf.

1) Crescent Islandis een privaat schiereiland in Lake Naivasha met tal van giraffes, zebra's, gnoe's, gazelles, waterbokken en meer dan 200 vogelsoorten. Het wild fotograferen met op de achtergrond het Naivasha-meer, levert foto's die je nergens anders kunt schieten.


hells gate kloof canyon


2) Hell's Gate National Park is n van de kleinste nationale parken in Kenia met relatief weinig toeristen. De afwisseling van landschappen vind je nergens anders. Je start met savanne afgeboord met hoge rotswanden waarin de Rppelsgier broedt (de enige gier die nest maakt in de rotsen). Hier vind je veel wrattenzwijnen, zebra's, hartebeesten en weer tal van vogels. Vervolgens kom je in kamfer- en accaciabossen waar je vaak giraffes vindt. Je rondt af met een afdaling in een spectaculaire kloof met warmwaterbronnen. Hier vind je geen wild, wel af en toe eens een Masai met een kudde koeien of schapen, maar de geologie is heel interessant.

3) Crater Lake is het derde luik van een fotoreis in de omgeving van Naivasha. Zowel de landschappen als het wild zijn heel goed voor fotografie - nergens anders kan je giraffes en elanden in zo'n grote aantallen zien en je kan die vrij dicht benaderen. De acrobatische franjeapen die in de gele koortsbomen wonen, zijn onderwerpen voor schitterende foto's.

Je kan je fotoreis in Naivasha combineren met een safari in Masai Mara of verder trekken tot in de omgeving van Baringo en Bogoria.

Contacteer Ontdek Kenya Safaris voor digitale fotografie in Naivasha of lees meer over de andere goeie fotografiegebieden in Kenia (zie de menu op de linker kant van deze pagina).