ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

schoolreizen kenia afrika

educatieve reis in kenya,masai mara,naivasha,nakuru,slenkvallei,rift valley

educatieve reis in kenia,slenkvallei,rift valley,amboseli,swara plains
STUDENTENREIZEN


Ontdek Kenya, gespecializeerd in wandel- en vogelreizen en safari's in Kenia (sinds '96), organizeert ook studentenreizen in Afrika voor universiteiten en jeugdorganisaties die op zoek zijn naar een educatief hoogstaande natuurreis die verder gaat dan de traditionele morgen- en namiddagsafari.

De studentenreizen zijn niet zomaar een extraatje in ons assortiment van reizen; Anne, mede-eigenares en uitbaatster van Ontdek Kenya, heeft jarenlang biologie gedoceerd in het middelbaar onderwijs.  Ze weet dus hoe ze met studenten moet omgaan, kwestie van de interesse er in te houden.

Contacteer ons voor een op maat gemaakte studiereis.


Wat maakt onze studiereizen zo uniek?

Onze studentenreizen zijn niet zomaar de standaard safari's, vooraleer we er een prijs op plakken, overleggen we met uw school/organisatie hoe we het reisschema in mekaar steken. We houden er rekening mee dat de reis een opvoedkundige waarde moet hebben.

De begeleider vanuit Nederland of België moet zich, ééns ter plaatse, niets meer aantrekken van de logistiek. Ontdek Kenya verzorgt al deze beslommeringen. Wij wonen in Kenia en weten dan ook voor uw groep de beste verblijven en interessantste natuurgebieden te vinden. Al de inganggelden voor nationale parken en private natuurgebieden zijn inbegrepen in de prijs, daar hoeft de begeleider zich niets meer van aan te trekken. Zie onze pagina met reisverslagen.


studiereis,studentenreis kenia


Het is niet het aantal parken dat je bezoekt dat van een studiereis een goede reis maakt, integendeel. We beperken ons tot een klein aantal natuurgebieden die meestal niet door het massatoerisme worden aangedaan en bestuderen er de natuur tot in het kleinste detail. We vermijden het lange en vermoeiende over en weer gerij tussen de parken door meerdere nachten op één locatie te verblijven van waaruit we dagexcursies organizeren. Dat maakt dat je niet dagelijks moet gaan in- en uitpakken wat een tijdrovende bezigheid is.

bioloog gids met studenten

Bij ons zit je niet constant in een safaribus. Te voet verkennen we de natuurgebieden en komen zo veel directer in contact met de natuur en het wild. We blijven uiteraard op een veilige afstand. Iedereen vindt het gegarandeerd leuker om te wandelen tussen giraffes, gnoes of zebra's dan die te moeten zien van achter het raampje van de minibus. We bezoeken ook préhistorische vindplaatsen, gaan op zoek naar de meer dan 1000 vogelsoorten in Kenia en bezoeken een Masai- of Njemps-dorje zodat je kan zien hoe de mensen tot op de dag van vandaag verder leven zoals ze dat al generaties lang doen.

Onze gidsen helpen u niet alleen bij het identifiëren van de planten, vogels en zoogdieren, ze vertellen ook één en ander over het territoriale gedrag van het wild, de broedkledij van de vogels en de medicinale gebruiken van de planten. Ze kunnen een woordje meespreken over de cultuur van de verschillende stammen, de verschillende talen, de politiek, religies en het schoolsysteem. Dit alles brengen ze op een vlotte, ongedwongen manier over op de student.

Op safari gaan we niet voor de vroege-ochtend en de late-namiddagsafari. Terwijl de doorsnee toerist zijn tijd verdoet in de lodge, trekken we er op uit en hebben zo het park voor ons alleen. Dat betekent niet dat we geen tijd meer over houden om te relaxen.


Hieronder vind je een greep uit ons aanbod aan reizen die ideaal zijn als studiereis:

- 10-daagse studentenreis in Naivasha, Nakuru en Masai Mara

- 10-daagse studiereis in de Swara Plains, Amboseli en de Grote Slenkvallei


Kies voor een betrouwbare reisorganisator die ervaring heeft in het organizeren van educatieve reizen. Neem gerust contact op voor de bespreking van uw studiereis.


Peter en Anne Huysman
Ontdek Kenya