ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

schoolreizen kenia afrika

educatieve reis in kenya,masai mara,naivasha,nakuru,slenkvallei,rift valley

educatieve reis in kenia,slenkvallei,rift valley,amboseli,swara plains
STUDIEREIS IN KENIA

Swara Plains, Amboseli en Lake Naivasha


Op deze studiereis trek je door de Afrikaanse savanne, ver weg van het massatoerisme. Je begint met de Swara Plains, een privaat natuurgebied met tal van beisa-antilopen, giraffes, gnoes, waterbokken, elanden... en zeer veel kleurrijke vogelsoorten. Je kan er al wandelend de natuur bestuderen maar je kan er ook terecht voor safari's met de wagen.

We trekken 3 dagen uit voor safari's in Amboseli. Foto's maken met groot wild met in de achtergrond de Kilimanjaro kan enkel van hieruit. Je maakt er je eigen postkaartjes.

Daarna gaan we de Grote Slenkvallei in waar we gaan wandelen in Crater Lake en Hell's Gate met gegarandeerde onderbrekingen van franjeapen, bavianen, elanden, giraffes, zebra's, impala's, wrattenzwijnen...

Zoals alle schoolreizen met Ontdek Kenya is dit een reis waarbij we het massatoerisme zo veel mogelijk vermijden en de natuur grondig maar op een speelse manier bestuderen.

Contacteer ons voor een op maat gemaakte studiereis door Kenia.

Neem eens een kijkje in de menu aan de linker kant van deze pagina voor een ander reisschema van een studiereis door Kenia.REISPROGRAMMA VAN DE 10-DAAGSE STUDIEREIS IN DE SWARA PLAINS, AMBOSELI EN DE GROTE SLENKVALLEI


schoolreis,swara plains,acacia camp,beisa-antilope,beisaantilope,beisa antilopeDag 1,2+3: Wandelingen en safari's in de Swara Plains. Overnachtingen in het Acacia Camp.

Nauwelijks een uurtje rijden van Nairobi ben je al in de Swara Plains, één van de nieuwste natuurreservaten in onze waaier van natuurgebieden die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepakt. De ranch is 80 km² groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een aangelegde vijver waar het wild de dorst komt lessen. Het wild deelt de vlaktes met Masais die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren doen. De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in Nairobi National park dat 50 % groter is) en meer dan 270 verschillende soorten vogels. Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze meer gekende parken met uitzondering van buffels, olifanten en neushoorns, maar dat maakt het dan weer mogelijk om te gaan wandelen.

schoolvakantie,kenia


Je kunt er beisa-antilopen, elanden, gnoes, Masai giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en giraffenekgazelles bewonderen, dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Van zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes, hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender!

Het park is heel goed onderhouden. Er zijn tal van aangelegde vijvers waarin regenwater wordt opgevangen, kwestie van water te voorzien voor het wild. De aardewegen zijn goed onderhouden en het is niet toegelaten om van die wegen af te gaan rijden, zoals zo vaak gebeurt in de grote nationale parken. De Swara Plains worden vaak gebruikt voor onderzoek i.v.m. de natuur.

Het aantal bezoekers wordt met opzet laag gehouden. Het Acacia Camp, waar we verblijven, heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De vrouw die het kamp uitbaat, heeft jaren ervaring op dat gebied en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

De Swara Plains zijn ideaal voor zowel wandelaars als vogelliefhebbers. Je wandelt tussen het wild - voor vogels moet je zelfs het kamp niet uit. Vanaf je veranda zie je o.a. de hop, Hunters- en roodborsthoningzuiger, Fishers agapornis, elfenastrild, een aantal spreeuwen (de Hildebrandts, blauwe langstaart- en de driekleurige glansspreeuw), Von der Deckens tok, leikleurige fiskaal, witbuikkanarie, blauwfazantje en kuiffrankolijn, om er maar enkele te noemen.

Onze dagen in de Swara Plains zijn goed gevuld met wandelingen en safari's.


Dag 4, 5+6: Amboseli. Wild- en vogelsafari's. Overnachting in het Kibo tentenkamp.

We rijden nu zuidwaarts naar Amboseli, gelegen op de grens met Tanzania en aan de voet van de Kilimanjaro. Het mooie aan Amboseli is dat je foto's kan nemen van kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyena's, impala's en gazelles, dit allemaal met op de achtergrond de majestueuze uitgedoofde vulkaan. Deze studentenreis is tevens ideaal als fotoreis.


schoolvakantie,amboseli,afrika


Voor de vogelaars onder jullie: in Amboseli zijn er meer dan 425 verschillende vogelsoorten voor handen.  Je ziet er tal van watervogels, roofvogels en soorten die je enkel in de open savanne en het dichte struikgewas vindt.

We overnachten drie keer in het Kibo kamp.


Dag 7: Naar de Grote Slenkvallei. Overnachtingen in het Elsamere Field Study Center of de Lake Naivasha Country Club.


studentenreis school Naivasha


We verlaten Amboseli na het ontbijt en rijden naar de Grote Slenkvallei via het Acacia kamp waar we lunchen. In de namiddag bezoeken we de kleurrijke markt in Naivasha en als de reis niet tijdens de schoolvakantie valt, een lagere school, vooraleer ons te installeren in het Elsamere Field Study Center (een goeie jeugdherberg) of de Lake Naivasha Country Club waar we drie keer zullen overnachten. Beide aangelegenheden zijn gelegen langs het meer. In de Lake Naivasha Country Club is er ook een steiger van waar je de omliggende heuvels en het meer met tal van watervogels en nijlpaarden kunt zien. De zonsopgangen hier zijn om nooit meer te vergeten.


Dag 8: Schoolreis in Hell's Gate National Park.
schoolvakantie,studentenreis,hell's gate national park

In Hell's Gate kan je opnieuw wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen of rijden eerst 8 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een plaats waar je de spectaculaire kloof overziet. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers. We bestuderen de rotsformaties en de breuklijnen. We klimmen terug uit de kloof via een ander pad en rijden terug naar onze overnachtingsplaats.


Dag 9: Studiereis in Crater Lake.
schoolreizen,crater lake sanctuary,schoolvakantie

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma.  Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.  We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater.  In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, luipaarden, hyena's en tal van antilopes.  Zorilla's en aardvarkens zijn er ook maar dat zijn nachtdieren, de kans is dan ook niet erg groot dat we die zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers.  Vanuit het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 10: Laatste dag van de schoolreis in Kenia: bezoek aan de Kiambethu theeplantage.

Het is nauwelijks meer dan een uurtje rijden tot aan de theeplantage van Kiambethu, waar de dame des huizes een interessante toespraak houdt i.v.m. het groeien, verwerken, verhandelen en proeven van thee. Haar grootvader was de eerste om in deze streek thee te planten en te verwerken. Daarna gaan we voor eens stevige farm lunch, allemaal met produkten zelfgekweekt en -bereid door de eigenares van de plantage.  In de namiddag doen we nog een korte wandeling tot aan een stukje ongerept tropisch regenwoud.

Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te rijden tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden.

Onze prijzen variëren naargelang de grootte van uw groep en de gekozen accommodatie.

INBEGREPEN zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenia, de diensten van de gidsen en chauffeurs, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, luchthaventaksen, jullie visa, reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE:Contacteer ons. (Gelieve te vermelden dat het gaat om de 10-daagse studiereis met de Swara Plains, Amboseli en de Grote Slenkvallei