ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

wandelvakanties in kenia afrika

wandelreizen in kenia afrika

wandelen in de keniaanse hooglanden kenia afrika

wandeltocht swara plains amboseli national park kenia afrika

actieve avontuurlijke wandelreis in kenia afrika

wandelvakantie centraal kenia slenkvallei masai mara

ACTIEVE WANDELREIZEN IN KENIA

9-daagse wandelreis en safari in de
Swara Plains, Amboseli NP & de Slenkvallei


Dit is een wandelreis door de typische Afrikaanse savanne. Dat je op deze actieve reis veel wild zult zien, hoeft niet vermeld te worden. We beginnen met een nauwelijks gekend privaat natuurreservaat: de Swara Plains. In dit gebied vind je zowel giraffe's, spiesbokken, zebra's, verschillende soorten apen, giraffenekgazelles (ook gerenuks genaamd), impala's, hartebeesten, gnoes... Door het feit dat er geen buffels of olifanten zijn, kun je hier ongestoord wandelen en genieten van de natuur, die je gegarandeerd voor jou alleen hebt. Je wandelt in de voormiddag, vooraleer het te warm wordt en in de namiddag doe je een stevige safari door het reservaat. Het gebied is ook heel goed voor vogelliefhebbers.

actieve reizen crescent island rift valley kenia afrika

De volgende drie dagen verblijf je in het Amboseli National Park, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. Foto's van olifanten of leeuwen met op de achtergrond Afrika's hoogste berg zijn altijd mooi meegenomen.

We ronden af met een paar dagen in de Grote Slenkvallei waar we gaan wandelen zowel in Crater Lake als in Hell's Gate. Deze natuurgebieden zijn compleet verschillend maar beide landschappelijk heel mooi. Je benadert het wild tot op vrij korte afstand.

Ontdek Kenya verzorgt alle kleine beslommeringen zodat uw vakantie rimpelloos verloopt. We verblijven in goede hotels en tentenkampen en onze gidsen geven je alle informatie i.v.m. het wild, de vogels, de cultuur van het land, de politiek, de verschillende stammen en talen...


Boek deze reis of contacteer Ontdek Kenya voor een op maat gemaakte reis.


Dag 1+2: Actieve reizen in Kenia: de Swara Plains. Overnachtingen in het Acacia kamp.

Na nauwelijks 45 min rijden van de luchthaven in Nairobi ben je al in de Swara Plains, één van de nieuwste natuurreservaten in onze waaier van natuurgebieden die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepakt. De ranch is 80 km² groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een vijver waar het wild de dorst komt lessen. Het wild deelt de vlaktes met de Masai's die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren doen. De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in Nairobi National park dat 50 % groter is) en meer dan 270 verschillende soorten vogels. Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze meer gekende parken met uitzondering van buffels, olifanten en neushoorns, maar dat maakt het dan weer mogelijk om te gaan wandelen.


Actieve reis wandelaars crater lake elanden


Je kan er beisa-antilopes, elanden, gnoes, Masai-giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en giraffenekgazelles bewonderen, dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Van zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes, hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender!

Het park is heel goed onderhouden. Er zijn tal van aangelegde vijvers waarin regenwater wordt opgevangen, kwestie van water te voorzien voor het wild. De aardewegen zijn goed onderhouden en het is niet toegelaten om van die wegen af te gaan rijden, zoals zo vaak gebeurt in de grote nationale parken. De Swara Plains worden vaak gebruikt voor onderzoek i.v.m. de natuur.

Het aantal bezoekers wordt met opzet laag gehouden. Het Acacia Camp, waar we verblijven, heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De uitbaters hebben jaren ervaring op dat gebied en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

De Swara Plains zijn ideaal voor zowel wandelaars als vogelliefhebbers. Je wandelt tussen het wild - voor vogels moet je zelfs het kamp niet uit. Vanaf je veranda zie je o.a. de hop, Hunters- en roodborsthoningzuiger, Fishers agapornis, elfenastrild, een aantal spreeuwen (de Hildebrandts, blauwe langstaart- en de driekleurige glansspreeuw), Von der Deckens tok, leikleurige fiskaal, witbuikkanarie, blauwfazantje en kuiffrankolijn, om er maar enkele te noemen.

Onze dagen in de Swara Plains zijn goed gevuld met wandelingen en safari's.


Dag 3, 4 + 5: Wild- en vogelsafari's in het Amboseli National Park. Overnachting in de Ol Tukai Lodge of het Kilima tentenkamp.

We rijden nu zuidwaarts naar Amboseli, gelegen op de grens met Tanzania en aan de voet van de Kilimanjaro. Het mooie aan Amboseli is dat je foto's kan nemen van kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hiena's, impala's, gazelles, dit allemaal met op de achtergrond de majestueuze uitgedoofde vulkaan. Deze vakantie is ideaal als fotografiereis.


wildsafari in amboseli


Voor de vogelaars onder jullie: in Amboseli zijn er meer dan 425 verschillende vogelsoorten voor handen. Je ziet er tal van watervogels, roofvogels en soorten die je enkel in de open savanne en het dichte struikgewas vindt.

We verblijven in de Ol Tukai Lodge of het Kilima tentenkamp.


Dag 6: Naar de Grote Slenkvallei. Overnachtingen in de Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge.

We verlaten Amboseli na het ontbijt en rijden naar de Grote Slenkvallei via het Acacia kamp waar we lunchen. In de namiddag bezoeken we de kleurrijke markt in Naivasha vooraleer ons te installeren in de Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge, waar we drie keer zullen overnachten. De lodge heeft een ruime tuin gelegen langs het meer met tal van gele koortsbomen (een soort acacia). In de Naivasha Country Club kun je ook via een steiger de oever van het meer bereiken om er tal van watervogels en wild zoals waterbokken en nijlpaarden te spotten.


Dag 7: Hell's Gate National Park.
wandelaars in de hell's gate gorge


In Hell's Gate kan je opnieuw wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen of rijden eerst 8 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een plaats waar je de spectaculaire kloof overziet. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers. We klimmen terug uit de kloof via een ander pad en rijden terug naar onze verblijfplaats.


Dag 8: Crater Lake.

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen. We verkennen eerst het omliggende wildgebied en lopen daarna over de kraterrand. In Crater Lake kun je o.a. het volgende wild vinden: giraffes, franjeapen, zebra's, waterbokken, elanden, impala's en hartebeesten en als je veel geluk hebt zorilla's, aardvarkens, luipaarden of hiena's. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 9: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven in Nairobi

Het is nauwelijks meer dan een uurtje rijden tot aan de theeplantage van Kiambethu, waar de dame des huizes een interessante toespraak houdt i.v.m. het groeien, verwerken en proeven van thee. Haar grootvader was de eerste om in deze streek thee te planten en te verwerken. Daarna gaan we voor eens stevige farm lunch, allemaal met produkten zelfgekweekt en -bereid door de eigenaars van de plantage. In de namiddag doen we nog een korte wandeling tot aan een stukje nog ongerept tropisch regenwoud.

Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te rijden tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 9, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Ontdek Kenya.