ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

wandelvakanties in kenia afrika

wandelreizen in kenia afrika

wandelen in de keniaanse hooglanden kenia afrika

wandeltocht swara plains amboseli national park kenia afrika

actieve avontuurlijke wandelreis in kenia afrika

wandelvakantie centraal kenia slenkvallei masai mara

AVONTUURLIJKE REIS IN KENIA

10-daagse wandelreis in de Slenkvallei
en Masai Mara


Op deze avontuurlijke reis doe je twee van de mooiste gebieden van Kenya aan: de Grote Slenkvallei (= de Rift Valley) en Masai Mara. Hier kan je wandelen en het wild zien zonder in aanraking te komen met het massatoerisme. Hoogtepunten op deze reis: Crater Lake, Crescent Island, Hell's Gate National Park en Lake Elementaita, goed voor giraffes, waterbokken, elanden, zebra's en tal van gazelles.

We doen een safari in het Lake Nakuru National Park, gekend voor zijn duizenden flamingo's en zowel de witte als de zwarte neushoorn. De zwarte vind je in de bossen rond het meer, de witte dan weer in de open grasvlaktes.

Een rondreis door Kenia zonder Masai Mara kan eigenlijk niet. Het nationale park, goed voor o.a. olifanten, leeuwen, (jacht)luipaarden, topi's en nijlpaarden, bezoeken we op het eind van de reis. De trektocht van de gnoes over de Mara-rivier is een spektakel dat iedereen bijblijft. We wandelen er, vergezeld van een Masai-krijger, maar dan wel buiten de parkgrenzen.

Boek deze avontuurlijke reis of contacteer Ontdek Kenya voor een op maat gemaakte reis.


avontuurlijke reis in kenia afrika


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel, de Nairobi Safari Club of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2: Crescent Island. Lake Naivasha Country Club of Naivasha Kongoni Lodge

Na het ontbijt worden we door de gids op de hoogte gebracht van het programma. Rond 8.30 u rijden we in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley. Na 35 km verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen. We begeven ons richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley.

We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge. Beide hotels zijn gelegen langs het meer en hebben een mooie tuin met gele koortsbomen en een uitgestrekt gazon. In de Lake Naivasha Country Club kun je via een steiger het meer bereiken en zo tal van watervogels en ook nijlpaarden, waterbokken, gnoes en ander wild zien.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van het hotel.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken. De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panorama's over het Naivasha-meer en omliggende heuvels.

We houden het vandaag op een lichte wandeling, kwestie van de vermoeidheid van de vlucht kwijt te raken.


Dag 3: Avontuurlijke reis in Hell's Gate National Park. Lake Naivasha Country Club of Naivasha Kongoni Lodge

In Hell's Gate kun je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen eerst 9 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een uitzichtpunt over de canyon en de Central Tower, een steile rots die het overblijfsel is van wat ooit een vulkaan was. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.


wandeltocht in Hell's Gate National Park, wandelreis


Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers. Van de Rangers Post rijden we terug naar de lodge waar we verblijven.


Dag 4: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club of Naivasha Kongoni Lodge

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen. We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, zebra's, hartebeesten, waterbokken en als je geluk hebt aardvarkens, luipaarden en hiena's. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


wandelaars natuurfotografen vogelaars in crater lake kenia slenkvalleiDag 5: Bezoek aan het Nakuru National Park. Sunbird Lodge, Lake Elementaita

Het nabijgelegen Nakuru National Park is het oudste park van Kenya. Het is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de grote kuddes buffels, tientallen witte neushoorns en katachtigen, we denken hier vooral aan het luipaard en de leeuw. Van de 'big five' ontbreekt enkel de olifant, die we dan weer veelvuldig zullen zien in Masai Mara. We doen een stevige safari door het park gevolgd door een picknicklunch op de Out of Africa Picnic Site, een uitzichtpunt over het meer dat door heel weinig toeristen bezocht wordt. Daarna rijden we verder langs het meer en keren in de late namiddag terug naar de Sunbird Lodge waar we twee keer zullen overnachten.


kaapse buffel afrikaanse buffel safari lake nakuru national parkDag 6: Lake Elementaita. Sunbird Lodge

Dit meer is niet zo goed gekend als Lake Nakuru maar is van grote landschappelijke waarde. We zakken af tot aan de oever van het zoutmeer van waar we ons in de richting van de warmwaterbronnen begeven. We wandelen grotendeels in een open savanne-landschap en stoppen af en toe voor een babbeltje met een Masai-herder.

Het panorama vanaf de zacht hellende heuvels is adembenemend. Na de wandeling (van ongeveer vier uur) keren we terug tot aan de lodge voor het middagmaal.


uitzichtpunt over lake elementeitaDag 7: Naar Masai Mara. Overnachtingen in het Mara Leisure of Ashnil Mara tentenkamp.

Onze avontuurlijke reis gaat verder richting Masai Mara: het best gekende natuurreservaat van Kenya. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoes, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen. Op de weg naar het park passeren we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoes grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.


Dag 8+9: Avontuurlijke reis in Masai Mara. Mara Leisure of Ashnil Mara tentenkamp.


parende leeuwen masai mara maasai mara


We trekken de ganse dag uit voor safari's in Masai Mara. Op dag 8 wandelen we tot aan een Masai manyatta (= Masaidorp). Hier zien we hoe de Masai's verder leven zoals ze dat al vele generaties lang doen, geen opgezette show maar harde realiteit. Daarna doen we nog een laatste safari door het park tot kort voor het vallen van de avond. Op dag 9 onderbreken we het rijden met een optionele wandeling in een nog ongerept gebied even buiten het park.


Dag 10: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenares van het huis geeft een toespraak over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee. In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN IN DE PRIJS zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Ontdek Kenya.