ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

wandelvakanties in kenia afrika

wandelreizen in kenia afrika

wandelen in de keniaanse hooglanden kenia afrika

wandeltocht swara plains amboseli national park kenia afrika

actieve avontuurlijke wandelreis in kenia afrika

wandelvakantie centraal kenia slenkvallei masai mara

SPORTIEVE WANDELVAKANTIE

7 Dagen in de Grote Slenkvallei:
Lake Elementaita, Nakuru & Naivasha


Voor wie op zoek is naar een sportieve vakantie in Kenia, voor wie een kwalitatief hoogstaande wandelreis met veel wild wil, met goede accommodatie (geen camperen) en steeds afwisselende landschappen ver weg van de platgetreden toeristische paden, is dit de ideale reis. Je zit niet dag-in-dag-uit in een safaribusje. Je komt in contact met de plaatselijke bevolking en je verblijft in hotels en lodges met een persoonlijke aanpak.


sportieve vakantie wandelreis kenia afrika


Eerst verkennen we Lake Elementaita, het startpunt van een sportieve vakantie met constant wisselende landschappen in Kenia's Grote Slenkvallei. Lake Nakuru is goed voor duizenden flamingo's en Lake Naivasha voor tientallen nijlpaarden. In de savanne van zowel Hell’s Gate, Crater Lake en Crescent Island gaan we op zoek naar bavianen, giraffes, elanden, zebra's, wrattenzwijnen... te veel om op te noemen. Deze gebieden verken je grotendeels te voet, op die manier beleef je veel intenser de natuur.


REISSCHEMA VAN DE 7-DAAGSE SPORTIEVE WANDELVAKANTIE


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2: Lake Elementaita, het eerste luik van de sportieve vakantie.
Overnachting in de Sunbird Lodge

In de voormiddag doen we een korte verplaatsing tot aan de Sunbird Lodge waar we 2 keer zullen overnachten.


sportieve wandelvakantie langs het elementaitameer slenkvallei kenia


In de namiddag doen we onze eerste wandeltocht langs het Elementaita-meer. Dit meer is niet zo goed gekend als Lake Nakuru maar is van grote landschappelijke waarde. We zakken af tot aan de oever van het zoutmeer van waar we ons in de richting van de warmwaterbronnen begeven. We wandelen grotendeels in een open savanne-landschap en stoppen af en toe voor een babbeltje met een Masai herder. Het panorama vanaf de zacht hellende heuvels is adembenemend. Na de natuurwandeling (van ongeveer vier uur) keren we terug tot aan de lodge.


Dag 3: Bezoek aan het Nakuru National Park. Sunbird Lodge, Lake Elementaita

Het nabijgelegen Nakuru National Park is het oudste park van Kenya. Het is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de grote kuddes buffels, tientallen witte neushoorns en katachtigen, we denken hier vooral aan het luipaard en de leeuw. Van de 'big five' ontbreekt alleen de olifant, die we dan weer veelvuldig zullen zien in Masai Mara.

We trekken er op uit met een picknick, bereid door de Sunbird Lodge, die we gebruiken op een uitzichtpunt dat nauwelijks door toeristen wordt aangedaan. Vandaag houden we het op safari's door het park, we stappen wel eens uit de wagen maar echt wandelen is er niet bij vanwege het gevaarlijke wild.


Dag 4: Crescent Island. Overnachting in de Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge

We begeven ons nu zuidwaarts richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley. In de voormiddag bezoeken we een typische lagere school in de stad van Naivasha. Er is ook nog wat tijd om eens de kleurrijke markt in de stad te verkennen. Je vindt er van groenten en fruit tot tweedehandskledij tot met de hand gemaakte autoonderdelen.

We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge. Beide lodges zijn gelegen langs het Naivasha-meer en hebben een mooie tuin met tal van gele koortsbomen (een soort acacia's). De rust, luxueuze kamers en goeie maaltijden maken van deze plaatsen voortreffelijke verblijfplaatsen.


wildsafari wandelsafari kenia afrika


Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van lodge.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken. De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panoroma's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.


Dag 5: Hell's Gate National Park. Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge

wandeltrektocht in de hell's gate kloof canyon
In Hell's Gate kan je opnieuw wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen of rijden eerst 8 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een plaats waar je de spectaculaire kloof overziet. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers. We klimmen terug uit de kloof via een ander pad en rijden terug naar de Lake Naivasha Sawela Lodge.


Dag 6: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club of de Sawela Lodge

Voor vandaag staat een natuurwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeltocht beginnen. We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, luipaarden, hiena's en tal van antilopes. Zorilla's en aardvarkens zijn er ook maar deze zijn nachtdieren, je moet dus echt geluk hebben om die te zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 7: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven in Nairobi

Het is nauwelijks meer dan een uurtje rijden tot aan de theeplantage van Kiambethu, waar de dame des huizes een interessante toespraak houdt i.v.m. het groeien, verwerken en proeven van thee. Haar grootvader was de eerste om in deze streek thee te planten en te verwerken. Daarna gaan we voor eens stevige farm lunch bereid met verse, zelfgekweekte produkten van de Kiambethu plantage. In de namiddag doen we nog een kort wandeltochtje tot aan een stukje nog ongerept tropisch regenwoud.

Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te rijden tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN IN DE PRIJS zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 7, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Ontdek Kenya.