ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag

wandelvakanties in kenia afrika

wandelreizen in kenia afrika

wandelen in de keniaanse hooglanden kenia afrika

wandeltocht swara plains amboseli national park kenia afrika

actieve avontuurlijke wandelreis in kenia afrika

wandelvakantie centraal kenia slenkvallei masai mara

WILDRIJKE WANDELGEBIEDEN IN KENIA

8 Dagen in de Keniaanse Hooglanden
& de Grote Slenkvallei


Het gros van de wandelvakanties in Kenia die naar de omgeving van de Aberdares en Mount Kenya komen, houden het op 1 nachtje in een 'tree hotel'. Daar is op zich niets mis mee maar de streek heeft heel wat meer te bieden, je kan er gemakkelijk 3 tot 4 dagen verblijven.

De Sangare-ranch is een natuurreservaat vol met netgiraffes, elanden, dikdiks, zebra's, impala's, waterbokken... waar je te voet, maar op veilige afstand, het wild kunt bewonderen - en dit alles zonder tientallen toeristenbusjes in de buurt.


breedlipneushoorns witte neushoorns solio ranch


De Solio-ranch is het park met de grootste concentratie aan zwarte neushoorns in Afrika. Het landschap varieert van savanne tot een moerasgebied met veel watervogels en groot wild. Van de 'big five' ontbreekt enkel de olifant. Hier kun je enkel terecht voor safari's maar wees gerust, je zult er geen andere toeristen tegenkomen.

Het tweede gedeelte van de reis is in de omgeving van het Naivasha-meer, een streek die zich perfect leent om te wandelen. De landschappen zijn er steeds anders en het wild is alom tegenwoordig.

Ontdek Kenya verzorgt alle kleine beslommeringen zodat uw vakantie vlekkeloos verloopt. We verblijven in goede hotels en tentenkampen en onze gidsen geven je alle informatie i.v.m. het wild, de vogels, de cultuur van het land, de politiek, de verschillende stammen en talen...


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of een goeie B+B in Nairobi.


Dag 2: Sangare Ranch

Na een verplaatsing van 3.5 uur komen we aan in de Sangare Ranch, dat is in het centraal gedeelte van Kenya, het grondgebied van de Kikuyu-stam. Onderweg kom je voorbij tal van koffie- en ananasplantages.


wandelvakantie wandelgebieden kenia sangare ranch


We verblijven in het Sangare tentenkamp, een luxueus tentenkampje gelegen langs het gelijknamige meertje. Je geniet er zicht op Mount Kenya en de Aberdares. De tenten zijn heel ruim met mooie meubeltjes, bedden voorzien van klamboes, moderne badkamer. Ze hebben allemaal een veranda met een tafeltje en een paar stoelen van waar je kan genieten van de ondergaande zon.

wandelgebieden in kenia afrika

In de namiddag doen we een eerste wandeling in het omliggende natuurgebied, startende vanuit het tentenkamp. We vinden er ons eerste wild: wrattenzwijnen en impala's lopen vrij rond op het golfterrein. We doen niet zomaar een wandelingetje in de tuin; we vinden er niet alleen de zeldzame netgiraffes, Thompsongazelles, zebra's, maar ook de eland (Afrika's grootste antilopesoort). Wandelen tussen het wild is een unieke ervaring die je niet kan opdoen bij het doen van safari's met de wagen. Pas op, verschiet niet uw volledige geheugenkaart de eerste dag, we zien nog meer dan genoeg wild de volgende dagen.


Even iets meer over de Sangare Ranch:

De Sangare-ranch is een 2600 hectare groot privaat natuurgebied gelegen tussen de Aberdares en Mount Kenya. Het kamp heeft slechts 12 tenten, allemaal gelegen langs de oever van een klein meertje met heel wat watervogels. Het wild komt er vaak 's avonds de dorst lessen. De heuvel aan de overkant van het meer biedt de gelegenheid voor het maken van mooie foto's met de ondergaande zon.

De ranch is een savannegebied met zebra's, giraffes, allerhande antilopen, wrattenzwijnen, luipaarden, hiena's, buffels en af en toe zelfs eens een paar olifanten. Er zijn meer dan 300 vogelsoorten opgetekend. Om er maar een paar te noemen: de roodvleugel- en groenstaartglansspreeuw, olijfduif, Senegalese krombek, streepkopvliegenvanger... langs en in het meertje vind je o.a. koeten, zwarte porseleinhoen en ooievaars.


Dag 3: Rijke wandelgebieden: de Sangare-ranch. Tweede overnachting in het Sangare tentenkamp

De wandeling start vanuit het kamp. Eerst komen we langs een moerasgebied waar je gegarandeerd waterbokken, elanden en bush bucks vindt. De waterbok is een heel goeie zwemmer en heeft dan ook zijn naam niet gestolen.

We gaan nu in de open vlakte op zoek naar het grote wild. We zien tal van impala's, elanden, zebra's en met een beetje geluk kunnen we de eerder schuwe netgiraffe vrij dichtbij benaderen. We keren terug via de slaap- en eetplaats van de gestreepte hiena, een nachtdier dat slechts af en toe eens gezien wordt...


Dag 4: Solio Ranch + The Ark (in het Aberdare National Park)

Na het ontbijt begeven we ons naar de nabijgelegen Solio Ranch, niet om te wandelen deze keer maar voor een stevige safari. De ranch herbergt de grootste kudde met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns in Kenia. Ook van de partij zijn de minder bedreigde witte neushoorns, buffels, giraffes, luipaarden, leeuwen en ontelbare vogelsoorten.

De grote tour operators laten dit gebied veelal links liggen. De kans is dan ook groot dat we geen andere wagens tegenkomen.

We keren terug richting Nyeri waar we gaan lunchen in de Aberdare Country Club. In de namiddag trekken we naar The Ark, een op stelten gebouwd hotel, diep in het Aberdare National Park. Dit hotel is gebouwd nabij een meertje waar het grote wild de dorst komt lessen. Olifanten, buffels, antilopen, neushoorns... komen om beurten drinken. Vergeet niet om eens in de ondergrondse bunker te gaan vanwaar je, zonder enig gevaar, oog-in-oog komt te staan met het wild. Dichterbij kan echt niet meer.


gevlekte hiena safari kenia


's Nachts word je gewekt als er interessant wild bij de poel te vinden is. Het zou niet de eerste keer zijn dat één van onze klanten gewoonweg zijn bed niet heeft gezien.


Dag 5: Wandelvakantie op Crescent Island. Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge

We begeven ons nu naar de Grote Slenkvallei, richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley. We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge. De Lake Naivasha Country Club is gelegen langs het Naivasha-meer en heeft een prachtige tuin. De kleinschaliger Lake Naivasha Kongoni Lodge is gebouwd op een hoger gelegen plaats en van daar uit heb je een mooi zicht op Lake Oloidien, een klein zoutwatermeertje vlak naast Lake Naivasha, dat dan weer een zoetwatermeer is. De rust, luxueuze kamers en gevarieerde maaltijden maken van deze lodges voortreffelijke verblijfplaatsen.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van de lodge.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoes, gazelles, zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken. De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panorama's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.


Dag 6: Rijke wandelgebieden: Hell's Gate National Park. Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge

In Hell's Gate kan je opnieuw wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen of rijden eerst 8 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een plaats waar je de spectaculaire kloof overziet. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers. We klimmen terug uit de kloof via een ander pad en rijden terug naar de lodge.


wandeltocht over de kraterrand crater lakeDag 7: Wildrijke wandelgebieden in Kenia: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club of de Naivasha Kongoni Lodge

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen. We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, luipaarden, hiena's en tal van antilopes. Zorilla's en aardvarkens zijn er ook maar dat zijn nachtdieren, je moet dus enorm veel geluk hebben om die te zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 8: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven in Nairobi

Het is nauwelijks meer dan een uurtje rijden tot aan de theeplantage van Kiambethu, waar de dame des huizes een interessante toespraak houdt i.v.m. het groeien, verwerken en proeven van thee. Haar grootvader was de eerste om in deze streek thee te planten en te verwerken. Daarna gaan we voor eens stevige farm lunch, allemaal met produkten zelf gekweekt en bereid door de eigenaars van de plantage. In de namiddag doen we nog een korte wandeling tot aan een stukje nog ongerept tropisch regenwoud.

Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te rijden tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.


INBEGREPEN ZIJN
alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 8, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN ZIJN het vliegtuigticket, visum, reisverzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.


VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer Ontdek Kenya.