ontdek kenya safaris logo
ONTDEK KENYA

Voor actieve & avontuurlijke safari's
facebook,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme twitter,ontdek kenya,kenia,wandelen,reizen,safari's,safaris,vogelen,
vogels kijken,fotografie,fotograferen,fotoreis,afrika,safarireis,toerisme,tourisme UK-flag british flag




































































































































































































































































































































ACTIEVE OUDERENVAKANTIES

Wandelen in de Rift Valley + safari's in Masai Mara

Deze reis is ideaal voor actieve ouderen die Kenia niet willen zien van achter het raam van een minibus en die de natuur willen ervaren via niet-technische wandelingen in natuurgebieden ver weg van het massatoerisme. Op de wandelingen in Crater Lake, Hell's Gate en Crescent Island wandel je tussen giraffes, waterbokken, elanden, gnoe's, impala's, gazelles, zebra's, wrattenzwijntjes... maar we blijven op een veilige afstand. Alle wandelingen kunnen zo lang of zo kort gemaakt worden als je zelf wilt, onze gidsen passen zich aan aan de mogelijkheden van de ouderen.


ouderenvakanties,crater lake,60 plus reis


Safari's doen we zowel in Lake Nakuru National Park als in Masai Mara. Het Nakuru-meer is roze gekleurd door de vele flamingo's maar is ook de thuis van tientallen witte en zwarte neushoorns en de Rothschild giraffe. Masai Mara is dan weer het hoogtepunt van deze reis wat betreft het grote wild: olifanten, leeuwen, luipaarden, cheetahs, topi's en nijlpaarden... allemaal vragen ze om onze aandacht. We doen ook een wandeling onder begeleiding van een Masai-krijger in de savanne maar dan wel buiten het park.

Lees meer over onze andere ouderenvakanties.

Contacteer ons voor een op maat gemaakte 60 plus reis.



REISSCHEMA VAN DE VAKANTIE VOOR OUDEREN
IN DE GROTE SLENKVALLEI EN MASAI MARA


Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan het Eka Hotel of gelijkaardig hotel in Nairobi.


Dag 2: Crescent Island. Lake Naivasha Country Club

Na het ontbijt worden we door de gids op de hoogte gebracht van het programma. Rond 8.30 u rijden we in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley. Na 35 km verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen. We begeven ons richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley.


60 plus reis,ouderenvakanties,crescent island,actieve


We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Country Club. Deze lodge opende in 1937 zijn deuren als een overnachtingsplaats voor de passagiers van de vliegtuigen onderweg van Durban naar London, die hier op het meer landden. De club, gelegen langs het meer, heeft een schitterende tuin van maar liefst 22 ha groot met tientallen volgroeide gele koortsbomen (een soort acacia's). De rust, recentelijk vernieuwde kamers en culinair hoogstaande maaltijden maken van deze lodge een unicum.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van de Lake Naivasha Country Club.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoe's, gazelles, zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken. De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panaroma's over het Naivasha-meer en omliggende bergen.

We houden het vandaag op een lichte wandeling, kwestie van de vermoeidheid van de vlucht kwijt te raken.


Dag 3: Ouderenvakanties in Hell's Gate National Park. Lake Naivasha Country Club

In Hell's Gate kun je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles. We wandelen eerst 9 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek. We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een uitzichtpunt dat de Hell's Gate Gorge verziet. Daarna zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.


ouderenvakantie,hell's gate,actieve


Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor natuurfotografen. Van de picknickplaats rijden we terug naar de Lake Naivasha Country Club.


Dag 4: 60 plus reis in Crater Lake. Lake Naivasha Country Club

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen. We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, luipaarden, hiena's en tal van antilopes. Zorilla's, aardvarkens en bush babies zijn er ook maar dat zijn nachtdieren, de kans is dan ook niet erg groot dat we die zien. Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.


Dag 5: Bezoek aan het Nakuru National Park. Sunbird Lodge

Het nabijgelegen Nakuru National Park is het oudste park van Kenya. Het is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de grote kuddes buffels, tientallen witte neushoorns en katachtigen, we denken hier vooral aan het luipaard en de leeuw. Van de 'big five' ontbreekt alleen de olifant, die we dan weer veelvuldig zullen zien in Masai Mara. We doen een stevige safari door het park gevolgd door een picknick die we gebruiken op een weinig bezocht uitzichtpunt: het Out Of Africa View Point.


buffels,lake nakuru national park,safari,nakuru meer


In de namiddag doen we een korte verplaatsing tot aan de Sunbird Lodge waar we 2 keer zullen overnachten.


Dag 6: Lake Elementaita. Sunbird Lodge

Dit meer is niet zo goed gekend als Lake Nakuru maar is van grote landschappelijke waarde. We zakken af tot aan de oever van het zoutmeer van waar we ons in de richting van de warmwaterbronnen begeven. We wandelen grotendeels in een open savanne-landschap en stoppen af en toe voor een babbeltje met een Masai herder.

Het panorama vanaf de zacht hellende heuvels is adembenemend. Na de wandeling (van ongeveer vier uur) keren we terug tot aan de lodge voor het middagmaal.

In de namiddag is er de optie om de préhistorische vindplaats van Kariandusi te bezoeken (waar Louis Leakey allerlei werktuigen van onze voorouders gevonden heeft) of we rijden even tot aan de Gilgil Weavers and Spinners, een plaats waar met de hand bediende weefgetouwen tapijten en andere soorten textiel geweven worden. Het plaatsje heeft ook een kleine soevenierwinkel.


Dag 7: Ouderenvakanties in Masai Mara. Mara Leisure Camp / Ashnil Mara Camp.

actieve ouderenvakanties in kenia kenya

Na het ontbijt rijden we in de richting van Masai Mara, het best gekende natuurreservaat van Kenya. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoe's, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen. Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen. Op de weg naar het park passeren we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoe's grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.


Dag 8+9: Masai Mara. Mara Leisure Camp / Ashnil Mara Camp.

We trekken de hele dag uit voor safari's in Masai Mara. Op dag 8 wandelen we tot aan een Masai manyatta (=afspanning). Daarna doen we nog een laatste safari door het park tot kort voor het vallen van de avond.

Masai Mara is ook terecht gekend voor zijn ballonvluchten over het park. Indien gewenst, kunnen we zo'n ballonvlucht voor U regelen, maar laat het wel op voorhand weten want de aantal plaatsen zijn beperkt en de ballons zijn dan ook vaak volgeboekt. De vlucht doe je best 's morgens vroeg op dag 8 of 9.


Dag 10: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we aankomen op tijd voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage. De eigenaars van het huis geven een toespraak over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee.

In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos. Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.


Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden.


INBEGREPEN IN DE PRIJS zijn alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen.

NIET INBEGREPEN zijn het vliegtuigticket, visum, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

VOOR EEN PRIJSOFFERTE: Contacteer ons. (Gelieve te vermelden dat het gaat om de 10-daagse ouderenvakantie.)